Ελλάδα-Ρωσία 80-71 Eurobasket

kafeneio sp
Δεύτερη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια η Εθνική Ανδρών που επικράτησε της Ρωσίας 80-71 και έκανε το 2 στα 2 και αντιμετωπίζει την Τουρκία για να μείνει αήττητη με μια μεγάλη απουσία. Μεγάλη εμφάνιση της Ελλάδας που αν δεν είχε χάσει τη συγκέντρωσή της στο τέλος του αγώνα θα έφευγε με μεγάλη διαφορά. Ουσιώδεις οι Περπέρογλου και Μαυροκεφαλίδης...

Η Ελλάδα έκανε αυτό που έπρεπε... Επικράτησε της Ρωσίας με 80-71, έκανε το "2 στα 2" και πλέον θα περιμένει τον αγώνα του Σαββάτου (7/9) με αντίπαλο την Τουρκία.

Στο τελευταίο δίλεπτο, ο Σλούκας με 3/4 βολές έβαλε τους πόντους που χρειαζόταν η Ελλάδα μετά το 75-67 στο οποίο είχε μειώσει η Ρωσία με τον Σβεντ. Στα 6,9'' πριν το τέλος του αγώνα, ο Ζήσης με 2/2 βολές έγραψε το τελικό 80-71, καθώς το εύστοχο σουτ του Παπανικολάου στο τέλος δεν μέτρησε.

Μοναδικό μελανό σημείο της εμφάνισης η έλλειψη συγκέντρωσης στο τέλος που έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες του Βασίλι Καράσεφ να μειώσουν. Ο Βασίλης Σπανούλης αποχώρησε κουτσαίνοντας στο 31', όμως στη συνέχεια ξαναμπήκε στο παρκέ και αποχώρησε εκ νέου με ενοχλήσεις.

Την Παρασκευή η Ελλάδα θα έχει ρεπό, όπως και όλες οι ομάδες του ομίλου της, ενώ το Σάββατο το βράδυ (7/9, 10μ.μ.) θα αντιμετωπίσει την Τουρκία σε ένα κρίσιμο παιχνίδι.

Μεστό επιθετικό παιχνίδι από τον Στράτο Περπέρογλου και εξαιρετικές αμυντικές εμπνεύσεις στο β' δεκάλεπτο όταν επέστρεψε η Ελλάδα και πήρε το προβάδισμα. Τελείωσε το ματς με 10 πόντους, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 0 λάθη σε σχεδόν 19 λεπτά αγώνα.

Καθοριστικός ήταν και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης που πήρε πολλά ριμπάουντ και ήταν ουσιώδης στον αμυντικό τομέα της ομάδας.

Μεγάλη απώλεια ωστόσο στον αγώνα του Σαββάτου θα είναι ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος υπέστη διάστρεμμα στη δεξιά ποδοκνημική και από ότι φαίνεται θα απουσιάσει από τον αγώνα με την Τουρκία για να φυλαχθεί για την Ιταλία. Ο τραυματισμός του δεν εμπνέει ανησυχία, αλλά δε μπορεί να πατήσει το πόδι του και θα υποβληθεί σε θεραπεία.