Μαρτυρίες - σοκ για το δρομολόγιο του θανάτου


«Εσένα σε θυμάμαι. Μου ξέφυγες πέρυσι, αλλά φέτος δεν μου τη γλιτώνεις».



Ο 19χρονος Θανάσης Καναούτης με την κοπέλα του σε ευτυχισμένες στιγμές. «Το παιδί μου σκοτώθηκε για ένα εισιτήριο», δήλωσε στο «Εθνος» ο πατέρας του.
Μαρτυρία που φέρεται να έχει στη διάθεσή της η οικογένεια του άτυχου νεαρού αναφέρει ότι αυτά ήταν τα λόγια του ελεγκτή εισιτηρίων στον 19χρονο Θανάση Καναούτη.

Η οικογένεια εκτιμά ότι ο ελεγκτής ήταν παλιός «γνώριμος» του 19χρονου, αφού έναν χρόνο πριν, σε .....
έλεγχο στη συγκεκριμένη γραμμή, οι δυο τους είχαν διαπληκτιστεί ξανά. Φαίνεται πως ο σωματότυπος του νεαρού, αλλά και το ίδιο το περιστατικό ήταν τόσο «ξεχωριστό», που ο ελεγκτής δεν το είχε ξεχάσει. Η προχθεσινή τους συνάντηση έμελλε να γράψει την τελευταία σελίδα της «γνωριμίας» τους, αλλά και της ζωής του 19χρονου μαθητή επαγγελματικού λυκείου Περιστερίου...
Την ίδια στιγμή, φωτιές άναψε στο Διαδίκτυο ο χαρακτηρισμός «τζαμπατζής» της Λένας Διβάνη προς τον 19χρονο νεαρό. Σε ανάρτησή της στο Twitter, η συγγραφέας και καθηγήτρια έγραψε: «Συμπέρασμα: οι ελεγκτές δεν πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους γιατί κάποιος τζαμπατζής μπορεί να πηδήξει έξω από το όχημα. Λογικό».

Αμέσως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύστηκαν από εκατοντάδες σχόλια χρηστών που εξέφραζαν την οργή τους. Στο πλευρό της τάχθηκαν οι συγγραφείς Π. Τατσόπουλος και Χρ. Χωμενίδης, που δέχθηκαν επίσης τα πυρά των χρηστών. (Αναλυτικά, βλ. τελευταία σελίδα).
«Το παιδί μου σκοτώθηκε για ένα εισιτήριο. Αυτό έχει σημασία για μένα και την οικογένειά μας. Ολα τα άλλα θα τα δείξει η Δικαιοσύνη», δήλωσε στο «Εθνος» ο Γιάννης Καναούτης, πατέρας του Θανάση. «Το αντιλαμβάνεστε ότι ένα παιδί 19 ετών έχασε τη ζωή του για 1,20 ευρώ;», επιμένει..
.
Το θλιβερό περιστατικό συνέβη γύρω στις 10 το βράδυ της Τρίτης, μέσα στο τρόλεϊ που εκτελούσε το δρομολόγιο Ζάππειο-Α. Ιερόθεος.
Ο Θανάσης Καναούτης επιβιβάστηκε στο όχημα στη στάση του Αγίου Αντωνίου, με κατεύθυνση προς Ανθούπολη. Στην επόμενη στάση που βρίσκεται επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη, στο τρόλεϊ μπήκαν ελεγκτές για έλεγχο.
Σύμφωνα με την εκδοχή του οργανισμού Οδικών Συγκοινωνιών ΑΕ (ΟΣΥ), ο επιβάτης κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν είχε εισιτήριο και ο ελεγκτής ζήτησε τα στοιχεία του για να του κόψει το επιβαλλόμενο νόμιμο πρόστιμο. «Ο επιβάτης αρνήθηκε, άρχισε να φωνάζει και να υβρίζει και αμέσως και όλως αιφνιδίως επετέθη στον ελεγκτή, χειροδικώντας με γροθιές και κλωτσιές.