Η Ελλάδα ετοιμάζεται για την επέμβαση στη Συρία - Έκτακτη σύσκεψη στρατού, Αστυνομίας, ΕΥΠ

3
Το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στην Συρία και ο ρόλος της Ελλάδας ήταν το θέμα που κυριάρχησε στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης στο Μέγαρο Μαξίμου το απόγευμα της Πέμπτης. Στην συνάντηση, που διήρκεσε μιάμιση ώρα, συμφωνήθηκε ότι η χώρα πρέπει να είναι έτοιμη για τις πρώτες επιπτώσεις μιας ενδεχόμενης επέμβασης που είναι το κύμα προσφύγων από την Συρία...
 Σήμερα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τους τρόπους αντιμετώπισης καταστάσεων που θα επηρεάσουν σε περίπτωση επιδείνωσης της κρίσης στη Συρία.

Η Ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για πολιτική λύση, ωστόσο σε περίπτωση που υπάρξει ΝΑΤΟϊκό αίτημα, η Ελλάδα θα εφαρμόσει όσα απορρέουν από τις διεθνείς υποχρεώσεις της. Όπως αναφέρουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, σε περίπτωση ΝΑΤΟϊκού αιτήματος θα δοθεί δυνατότητα διέλευσης και χρήσης των βάσεων.

Αυτό που ξεκαθαρίζουν και διαμηνύουν σε όλους τους τόνους είναι ότι η Ελλάδα δεν συμμετέχει με στρατό και επιχειρησιακά αλλά υποστηρικτικά.

Στην σύσκεψη θα συμμετέχουν οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων Εξωτερικών, Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας, Ναυτιλίας, οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ, Ελληνικής Αστυνομίας, Λιμενικού Σώματος, Πυροσβεστικού Σώματος και ο διοικητής της ΕΥΠ.

Δημοσίευση σχολίου

3Σχόλια
  1. New York Times: Τους εχει πεσει το σαγωνι τους αμερικανους απο το ποσο κοτα ειναι ο Πουτιν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΛΑ ΒΡΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΤΑ!ΚΑΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ.ΧΑΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν... τον βλέπω με "δίδυμα" τον Πούτιν. Μόνο για κορδελίτσες είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου