«Ατολμία» στους Ευρωπαίους καταλογίζει ο Παπανδρέου

atolmia-stoys-eyrwpaioys-katalogizei-o-papandreoyΕπίθεση κατά των ευρωπαίων εταίρων αλλά και της κυβέρνησης Καραμανλή εξαπέλυσε ο Γιώργος Παπανδρέου σε ανακοίνωσή του, κατηγορώντας τους ευθέως για την κατάσταση στην οποία έφεραν την Ελλάδα...
Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, από την αρχή το δημοσιονομικό πρόβλημα ήταν η κορυφή του παγόβουνου ενώ σημείωσε ότι τότε δεν ήταν γνωστό το ύψος του ελλείμματος, για το οποίο ήταν βέβαιο ότι δεν ήταν 6%, όπως έλεγε η τότε κυβέρνηση αλλά τουλάχιστον διπλάσιο.

Ο πρώην πρωθυπουργός, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, βλέποντας ότι το δημοσιονομικό πρόβλημα ήταν αποτέλεσμα γενικότερης κρίσης, ζήτησε από τους εταίρους πολιτική στήριξη και χρόνο.

Αλλά οι ευρωπαίοι, προστίθεται, που κατάλαβαν τι συνέβαινε μόλις οι αγορές, με αφορμή το ελληνικό πρόβλημα έβαλαν κατά του ευρώ, έδειξαν ατολμία και αναποφασιστικότητα.

Ο κ. Παπανδρέου υποστηρίζει ότι είχε εξηγήσει όπως αν η Ελλάδα είχε πολιτική στήριξη και χρόνο, σε συνδυασμό με την δημοσιονομική υπευθυνότητα, θα μπορούσε να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που θα αντιμετώπιζαν τις αιτίες του προβλήματος.

Με τον τρόπο αυτό, τονίζεται στην ανακοίνωση, και τη βίαιη λιτότητα θα είχαμε αποφύγει και το μνημόνιο και προσθέτως θα υπήρχε το κατάλληλο περιβάλλον για να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις.