Το…τερατάκι (μιας εκτρωματικής κυοφορίας)



Του Θανάση Νικολαΐδη   


ΒΡΗΚΑΝ προνόμια και δεν τα λιγόστεψαν. Οι «πιστοί» τους χειροκροτούσαν, οι νόμοι ήταν δικιά τους υπόθεση, η δημοκρατία είχε αποκατασταθεί, γιατί να μην αξιοποιήσουν την ευκαιρία της ζωή τους; Και μιλάμε για μεταγενέστερους του Κοινοβουλίου. Οι παλιοί το’ χαν παράδοση και μονοπώλιο. Με την οικογενειοκρατία να κάνει θραύση κι εμείς να’ χουμε χρεωθεί αυτούς και..........
τα παιδιά τους.
ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΚΑΝ ό,τι καλύτερο για μιαν ανώδυνη (και…κερδοφόρα) κοινοβουλευτική θητεία, δρομολόγησαν την πλεονεξία τους σε προνόμια πρωτοφανή και άραξαν πάνω στο κορμί της δημοκρατίας, αφού της βγάλανε τα μάτια. Θέλεις, κ. βουλευτά παιδικό γκαράζ για το αμάξι και το παιδί σου; Το’ χεις! Μήπως γουστάρεις τζακούζι και γυμναστήριο, μετά την κοπιώδη…απουσία σου απ’ τις συνεδριάσεις; Έγινε! Μήπως και ΜΗ ευθύνη υπουργών; Ψήφισέ την!!
ΚΙ ύστερα ήρθε η σειρά να δείξουν την ισχύ τους. Με την ψήφο μας στο τσεπάκι τους και «υπηκόους» στο κονάκι τους. Για έναν διορισμό και εύνοια ανταποδοτική. Οργίασε το μέσον, «κατόπιν ενεργειών μου» ο πολιτικός, ο ψηφοφόρος ευτυχισμένος. Για την ανταμοιβή των κόπων του ως αφισοκολλητή.
ΩΣΤΟΣΟ, κι αν οι κοινοβουλευτικοί μας φαίνονταν ευτυχισμένοι, δεν ένιωθαν τρισευτυχισμένοι. Κι αν τα κόμματα ανταποκρίθηκαν εν μέρει στην…αποστολή τους, κάτι περίσσευε από ρουσφέτι για να πάει στα ύψη η προσφορά τους (στον…τόπο). Έπρεπε να αυγατίσουν τους «εργαζόμενους» της Βουλής κι ήταν ο δρόμος ανοιχτός. Με μιαν «αναλογική» μοιρασιά, που δεν σήκωνε παρεξηγήσεις και «ιδεολογικούς» καυγάδες. Διόρισαν με την ψυχή τους, φράκαρε η βουλή από ευνοούμενους των 16 μισθών και των περίεργων επιδομάτων, με τα αστρονομικά εφάπαξ.
ΔΕΝ είδαμε «εργαζόμενο» της Βουλής να απολύεται, να αξιολογείται, να ελέγχεται αν αντίκρισε ποτέ του…ΑΣΕΠτζή, κι ούτε καν είδαμε τη λίστα με ονόματα και κόμματα που τους διόρισαν. Τι άλλο δεν είδαμε (κι ούτε θα δούμε); Χειροπέδες π. χ. στον κ. Σιούφα και την κα Μπενάκη, που επί των ημερών τους οι διορισμοί είχαν ρυθμό έκρηξης. Όλα κοινοβουλευτικά, νομότυπα (αν και παράλογα)…ελληνικά.
ΚΑΙ τι περίμενες με τους παραπάνω βιαστές της δημοκρατίας, μετά δεκαετίες εκτρωματικής κυοφορίας; Να γεννηθεί το…τερατάκι. Και γεννήθηκε! Ήταν φυσικό, επόμενο και αναμενόμενο. Ήρθε στον κόσμο το προϊόν της γέννας, στήθηκε απέναντι στους «δημοκράτες» που αρνούνται πεισματικά την πατρότητά του και ανεμίζει τη χατζάρα του. 
ΔΕΝ υπάρχει παρθενογένεση-υπάρχει σχέση αιτίου και αιτιατού (αιτίας και αποτελέσματος).