«Βόμβα» από τον Γενικό Εισαγγελέα Κύπρου: Η δανειακή σύμβαση δεν ισχύει αν δεν εγκριθεί από τη Βουλή

5
Νέο μεγάλο «αγκάθι» ως προς την ισχύ της δανειακής σύμβασης της Κύπρου με την τρόικα προκύπτει από τις δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα της χώρας, Πέτρου Κληρίδη, ο οποίος δήλωσε ότι μια τέτοια συμφωνία δεν μπορεί να εφαρμοστεί εφόσον δεν εγκριθεί από τη Βουλή...
Ο Πέτρος Κληρίδης, δήλωσε στο ΡΙΚ ότι έχει αποστείλει στη Βουλή και στο υπουργείο Οικονομικών σχετική γνωμάτευση.

Με βάση την άποψη της Νομικής Υπηρεσίας, το μνημόνιο πρέπει να εγκριθεί από την Βουλή των Αντιπροσώπων για να τεθεί στη συνέχεια σε ισχύ.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Γιαννάκης Ομήρου, δήλωσε ότι έλαβε την απαντητική επιστολή του Γενικού Εισαγγελέα, στην οποία αναφέρεται ότι το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση, ως ενιαίο κείμενο, πρέπει να υποβληθούν στη Βουλή προς κύρωση, με βάση το άρθρο 169, παράγραφος δύο, του Συντάγματος.

Ο κ. Ομήρου πρόσθεσε ότι έχει ήδη αποστείλει τη γνωμάτευση στους αρχηγούς των κομμάτων.

Δημοσίευση σχολίου

5Σχόλια
  1. Αδέρφια Κύπριοι.
    Καλέστε στο νησί τον Alexis και τον Panos και θα σας λύσουν όλα τα προβλήματα. Εδώ σε μας τους καλαμαράδες έχουν λύση για όλα μας τα προβλήματα. Τώρα μάλιστα που συμμάχησαν, ε δε μας νοιάζει τίποτα. Δεν μας τρομάζει τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η χοντρότερη μ@λ@κί@ που άκουσα είναι αυτή που εκστομίστηκε από τον ΑΕροψεκασμένο. Να εγγράψουμε λέει το Γερμανικό χρέος έναντι της Ελλάδος στον προϋπολογισμό.
    Ρε τούβλο, και τι έγινε; Πως θα εκτελεστεί στη συνέχεια αυτός ο προϋπολιγισμός;
    Άραγε την πρόταση αυτή της συνυπογράφει και το συνεταιράκι σου Panos;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οσο για τον γενικο εισαγγελεα, και οι δικοι μας αμολανε κατι κουφιες, αλλα αμα απομακρυνθεις σε παιρνουνε τα σκαγια ξωφαλτσα.
    (ΘΑ ΤΥΠΩΣΕΙ ΡΕΥΣΤΟ ΣΤΟΝ ΕΚΤΥΠΩΤΗ ΤΟΥ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ).
    Tο ζητημα ειναι οτι η πλεμπαγια δεν καταλαβαινει τα στοιχειωδη της οικονομιας. Πρεπει να τους πει καποιος οτι τα ευρω που υπαρχουν στις τραπεζες ειναι virtual reality.
    Ανακεφαλαιοποιηση ακουνε και δεν καταλαβαινουν, τι σημαινει αυτο. Και ετσι τους φουμαρει ο καθε Μαριας, και ο καθε τσιπρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου