Ο Παγκόσμιος Ελληνικός Βιοϊατρικός Σύλλογος τιμά τον φιλέλληνα Νομελίστα Χάραλαντ Ζουρ Χάουζεν για την συμπαράσταση του στην Έλλαδα.

Ο Παγκόσμιος Ελληνικός Βιοϊατρικός Σύλλογος τιμά τον φιλέλληνα  Νομελίστα Χάραλαντ Ζουρ Χάουζεν για την συμπαράσταση του στην Έλλαδα.



Στην Ελλάδα ο τρόπος σκέψης και η συνείδηση μας διαμορφώνεται σύμφωνα με την ειδησεογραφία. Τα ΜΜΕ λανσάροντας τη καταστροφολογία και την ηττοπάθεια, μας οδηγούν  στην εγκατάλειψη  κάθε.................
προσπάθειας·  χάνουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια και οδηγούμαστε σε ένα σύγχρονο ραγιαδισμό. Ευτυχώς όμως δεν μπορούν να επηρεάσουν την άλλη Ελλάδα μας που βρίσκεται στο εξωτερικό, την ομογένεια. Οι σύλλογοι της ομογένειας με σωστή μεθοδολογία και κυρίως με πατριωτικό συναίσθημα αγωνίζονται αποτελεσματικά. Ο Παγκόσμιος Ελληνικός  Βιοϊατρικός Σύλλογος διαθέτοντας της παραπάνω αρετές, κάνει πράγματα για την Ελλάδα που κανείς φορέας και κανένα φυσίκο πρόσωπο μέσα από  την Ελλάδα δεν φιλοτιμήθηκε να τα κάνει. Ο Χάραλαντ ζουρ Χαουζεν είναι ένας επιστήμονας παγκοσμίου εμβέλειας που το 2008 τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ από την Σουηδική Ακαδημία και πριν από ένα χρόνο ήταν  ο άνθρωπος που τάραξε τα νερά  στην  επιστημονική κοινότητα, ξεσηκώνοντας ένα κύμα φιλελληνισμου σε Ευρώπη και Αμερική. Πριν από ένα χρόνο περίπου, τότε που υπήρχε πιο έντονη η άποψη να περιθωριοποιηθεί η Ελλάδα από πάσης πλευράς, ο Χαουζεν συνέταξε μια επιστολή με τίτλο«Υποστήριξη για την Ελλάδα»  (Support for Greece) που συνυπέγραψαν άλλοι είκοσι δυο νομπελίστες και την έστειλε στα μέλη της ευρωπαϊκής επιτροπής και στους ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών. Στην επιστολή αναφέρονταν οι λόγοι που η Ελλάδα πρέπει να στηριχτεί και με επιχειρήματα υποστηρίχθηκαν οι τρόποι που θα μπορούσε να βοηθηθεί στο οικονομικό και στο επιστημονικό μέρος. Η επιστολή δημοσιεύτηκε και στο νούμερο ένα επιστημονικό περιοδικό του κόσμου Science και με την βαρύτητα των είκοσι τριών Νόμπελ έκανε όλο τον επιστημονικό κόσμο και κατ´επέκτασην, να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους για την Ελλάδα. Για αυτόν τον επιστήμονα που κάνει αυτού του είδους την επανάσταση μέσα στην ίδια του την πατρίδα και συμπαραστέκεται στην Ελλάδα δεν ακούστηκε ούτε ένα ευχαριστώ από τους Έλληνες. Ο Παγκόσμιος Ελληνικός Βιοϊατρικος Σύλλογος ανέλαβε με δική του πρωτοβουλία να καλύψει αυτό το κενό και την Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2013 διοργάνωσε  εκδήλωση προς τιμήν του Χάραλαντ Ζουρ Χάουζεν στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων στην οποία έγινε και η αναγώρευσή  του σε επίτιμο διδάκτωρ.  Η προσπάθεια του προέδρου του συλλόγου, Κωνσταντίνου Δροσάτου, του  επιτελείου του και όλων των άλλων συντελεστών της διοργάνωσης αξίζει συγχαρητήρια αφού  κατάφεραν και αποτέλεσαν το χρυσό πάπλωμα που κάλυψε τις αδυναμίες της πατρίδας.