ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ…….

 Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης

Μπαίνουμε στον Μάρτη του 2013 και «η ζωή συνεχίζεται» στην χώρα το ΠΟΤΕ που λέγεται Ελλάδα.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα των «φωτισμένων» πολιτικών, η χώρα είναι σε «τροχιά» ανάπτυξης, κάτι σαν την τροχιά του μετεωρίτη που έπεσε στην Ρωσία, τα κόμματα συνεχίζουν τις κοκορομαχίες τους, ετοιμάζουν «συνέδρια», συνεχίζουν τις.....
εξαγγελίες «μεγαλόπνοων» σχεδίων για την οικονομική «ανάταση» (μέχρι στιγμής η μόνη ανάταση που έχουμε είναι εκείνη των ακρών), συνεχίζουν οι τροικανοι της κυβέρνησης να ΜΗΝ βάζουν νέα μέτρα, ενώ στα πλαίσια της καθημερινότητας, η ανεργία αυξάνεται και μαζί της και η φτώχεια .
Με λίγα λόγια, τα πάντα είναι «φυσιολογικά» σε μια χώρα με παραφυση καταστάσεις.
Α, ξέχασα να αναφέρω το βασικότερο.
Ένεκα της «τροχιάς» ανάπτυξης (κτλ, κτλ) που έχει μπει η χώρα, οι «ιθαγενείς» της (κατά το σκεπτικό των φωτισμένων ηγετών) ΕΧΟΥΝ χρήματα για να πληρώσουν τα όποια «φέρε» της κυβέρνησης ΕΧΟΥΝ πάρει «τα πάνω» τους γιατί μην ξεχνάμε, μπήκαν ΚΑΙ αυτοί σε …. τροχιά, μαζί με την χώρα (και πετούν προς άγνωστο πλανήτη στο διάστημα).
Η παραφροσύνη σε αυτή τη χώρα περισσεύει.
Και μιλώ για την παραφροσύνη εκείνων που υποτίθεται ότι την διοικούν, ενώ στην πραγματικότητα καταστρέφουν ότι έχει απομείνει.
Εκτός από τις ψευτιές που μας σερβίρουν ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ εξασκούνται και στο «σπορ» της εποχής, το οποίο δεν είναι άλλο από τις απειλές..
Προκειμένου να εισπράξουν από τον ήδη ξεζουμισμένο λαό, δε διστάζουν . εκτός από τα καθημερινά «φασούλια» που βγάζουν γιατί δεν τους βγαίνουν τα «κουκιά» (κυβέρνηση των οσπρίων) , προκειμένου να δώσουν βαρύτητα στην γελοιότητα τους να απειλούν με «διώξεις» κατασχέσεις και άλλα τον κοσμάκη.
Διαβάστε αυτό…
«Εντολή στους προϊσταμένους των εφοριών να προχωρούν στην αίτηση άσκησης ποινικής δίωξης για οφειλέτες που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο άνω των 5.000 ευρώ για διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών, έδωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.
Το υπουργείο Οικονομικών κινητοποιεί όλο το οπλοστάσιο που έχει στη διάθεσή του προκειμένου να αυξήσει τις εισπράξεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και να ενισχύσει τα δημόσια έσοδα, τα οποία τον Ιανουάριο παρουσίασαν υστέρηση σε σχέση με το στόχο.
Σε εγκύκλιο που απέστειλε ο κ. Θεοχάρης προς τις ΔΟΥ επισημαίνει ότι «κατά το χειρισμό υποθέσεων από τις δικαστικές και εισαγγελικές Αρχές, παρατηρείται, το φαινόμενο της κατάθεσης αιτήσεων ποινικής δίωξης για το παραπάνω αδίκημα στα όρια της παραγραφής, η οποία, σύμφωνα με το άρθρο 111ΠΚ, είναι πενταετής. Προς αποφυγή του φαινομένου της παραγραφής αδικημάτων και προκειμένου να αποφευχθούν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες των υπαλλήλων (παράβαση καθήκοντος, κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δημοσίου κ.λπ.), εφιστάται η προσοχή των προϊσταμένων των ΔΟΥ για την άμεση υποβολή αιτήσεων μόλις συντρέξουν οι νόμιμες προϋποθέσεις».
Συμφωνώ ότι υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και πρέπει το κράτος να πάρει τα χρήματα του από ΟΛΟΥΣ.
Πείτε μου όμως ρε φωστήρες, υπουργοί, γραμματείς και φαρισαίοι ΠΩΣ θα πληρώσει ο κόσμος τις όποιες οφειλές, ληξιπρόθεσμες και μη, όταν ΔΕΝ ΕΧΕΙ;
Μιλάτε για ποινικές διώξεις, αλήθεια σε ΠΟΙΟΥΣ;
Στη φτωχολογιά ε;
Αυτούς καταφέρατε να καταχρεώσετε με την ανικανότητα σας, και τώρα με απειλές πάτε να τους στύψετε για να πάρετε χρήματα.
Αλήθεια, από τους μεγαλοφειλέτες, ξέρετε, τα φιλαράκια σας, πόσα έχετε εισπράξει μέχρι τώρα;
Αλλά ξέχασα, αυτούς ΔΕΝ τους αγγίζει κανείς.
Είμαστε η μόνη χώρα στην οποία πληρώνουν οι φτωχοί τα χρέη των πλουσίων, με τις ευλογιές των εκαστοτε κυβερνήσεων οι οποίες κατά τα άλλα, «πολεμούν» τη διαφθορά, ΟΧΙ για να την εξαλείψουν, αλλά για να αποδείξουν ότι είναι πιο διεφθαρμένες και από την ίδια τη διαφθορά.
Αυτός είναι ο «κόσμος» τους, σε αυτόν ζουν και υπάρχουν και αντρειώνονται με την ανοχή μας, η οποία έχει εξαντληθεί.

Βασίλης Τσούγκαρης