Εντυπωσιακή αναβάθμιση της Ελλάδας, κατά έξι βαθμίδες, από τη Standard & Poor's

7
Στην αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Standard & Poor's, επικαλούμενος τις προσπάθειες των Ευρωπαίων εταίρων για να κρατήσουν τη χώρα στη ζώνη του ευρώ...
Συγκεκριμένα, από το επίπεδο «SD» (επιλεκτική χρεοκοπία) η ελληνική οικονομία «βαθμολογείται» πλέον με «Β-». Την ίδια ώρα, η προοπτική της χώρας κρίνεται ως «σταθερή».

«Βλέπουμε την απόφαση των χωρών της Ευρωζώνης να διαθέσουν ουσιαστική ταμειακή ανακούφιση στην Ελλάδα ως ενδεικτική της αποφασιστικότητας τους να αποκαταστήσουν τη σταθερότητα στην οικονομία της Ελλάδας και να διατηρήσουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη», αναφέρει στην ανάλυση του ο οίκος και σημειώνει:

«Η προοπτική για τη μακροπρόθεσμη βαθμολόγηση είναι σταθερή, και εξισορροπεί την άποψή μας για τη δέσμευση της κυβέρνησης σε δημοσιονομική και διαρθρωτική προσαρμογή παρά τις οικονομικές και πολιτικές προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει κατά την εφαρμογή της».

Τα κριτήρια του διεθνούς οίκου αξιολόγησης ορίζουν την ανάδυση από μια κρατική χρεοκοπία ως την επιτυχή ολοκλήρωση μιας πρότασης ανταλλαγής ή επαναγοράς. «Καθώς η ελληνική επαναγορά αφορούσε μόνο ένα μέρος της έκδοσης -με ορισμένους από τους κατόχους να αρνούνται να συμμετάσχουν στη διαδικασία- αναβαθμίζουμε την αξιολόγηση στα αρχικά χρεόγραφα. Αυτό αντανακλά την άποψη μας ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει πιθανότατα να εξυπηρετεί πλήρως το χρέος της» συμπληρώνει ο S&P's.

Δημοσίευση σχολίου

7Σχόλια
  1. ...ΑΦΟΔΕΥΣΕ Η ΦΟΡΒΑΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΛΩΝΙΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ STANDARD & POOR;

    POOR ΟΠΩΣ ΠΕΡΔΟΜΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οσο πιο βαθεια μπαινει το μαχαιρι στο κορμι του λαου τοσο αναβαθμιζομαστε.
    Οταν μας κοψουν σε μπριζολες θα ειμαστε ΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σαν τον γαιδαρο του χοντζα
    Πανω που εμαθε να δουλευει χωρισ να τρωει ....ΨΟΦΗΣΕ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 48 ώρες σχεδόν μετά και ο πρόεδρος ΑΔΡΑΝΕΙ !!!

    ΠΡΟΧθές ο ΑΕ κ. Νταβρής ζήτησε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας :

    "Να τοποθετηθεί άμεσα για το ξεπούλημα της χώρας"...

    Και ο πρόεδρος κύριε ;;;


    Ο πρόεδρος φαίνεται κοιτάζει άλλα θέματα...

    ... και παρά ταύτα ...
    Ακόμα δεν του ζήτησε να παραιτηθεί !!!

    Υ.Γ: Θα φταίει το Christmas Spirit...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στοιχημάτισε υπέρ της Ελλάδας και κέρδισε 500 εκατ. δολάρια!
    $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

    Θα διώξουν ή όχι την Ελλάδα από το ευρώ; Αμερικανός δισεκατομμυριούχος, επικεφαλής γνωστού hedge fund, στοιχημάτισε ότι η Ελλάδα δε θα βγει από την ευρωζώνη. Και δικαιώθηκε!

    Πρόκειται για τον δισεκατομμυριούχο
    επενδυτή Νταν Λεμπ,....επικεφαλής του hedge fund Third Point, ο οποίος διατήρησε το μεγαλύτερο μέρος του 1 δισ. δολαρίων που είχε επενδύσει σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, γράφουν οι Financial Times, που έχουν την είδηση πρώτο θέμα. Ο Λεμπ είναι από τους λίγους επικεφαλής hedge funds που βγήκε κερδισμένος από την κρίση στην ευρωζώνη και ο μοναδικός από τους... τιτάνες των hedge funds που είχαν φέτος μεγάλες αποδόσεις.

    Σύμφωνα με τους traders, όπως γράφουν οι Financial Times, η Third Point είναι το μεγαλύτερο hedge fund που διατηρεί ελληνικά ομόλογα. Η ελληνική κυβέρνηση αντάλλαξε τα ομόλογά της έναντι 34 λεπτών, στο ένα τρίτο της ονομαστικής αξίας τους, ενώ ο Νταν Λεμπ τα είχε αγοράσει προς μόλις 17 λεπτά (τον περασμένο Ιούλιο βάσει της τιμής) και τόσο απλά σε μερικούς μήνες διπλασίασε τα κέρδη του.
    Η εταιρία αποφάσισε να διατηρήσει τα ομόλογα που είχε αγοράσει το καλοκαίρι γιατί ο Λεμπ πίστευε πως η τιμή τους θα αυξανόταν το 2013. Σύμφωνα με τους Financial Times, εκπρόσωπος της Third Point, που διαχειρίζεται χαρτοφυλάκιο 10 δισεκατομμυρίων ευρών, αρνήθηκε οποιοδήποτε σχόλιο. Η εταιρία του Λεμπ άρχισε να αγοράζει ομόλογα του ελληνικού δημοσίου στις αρχές του 2012 και αφού είχε κερδίσει από το πορτογαλικό χρέος. Το δημοσίευμα των FT αναφέρει ότι αναλυτές της Third Point έχουν διατηρήσει επαφές με Έλληνες πολιτικούς και συμβούλους και βρίσκονται σε συνεχείς επαφές με την ελληνική κυβέρνηση.


    1 σχόλιο:

    ο Βαρουφάκης, δεν έπαθε ακόμα τριπλό Εγκεφαλικό ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ

    ΛΕΕΙ

    BAROUFES

    ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ , ΛΕΕΙ Μ@Λ@ΚΙΕΣ

    ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙΣ

    ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ

    ΓΑΠ

    ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου