Σύλληψη Λαυρεντιάδη για την υπόθεση Proton

Συνελήφθη λίγο πριν στις 17.00 ο γνωστός επιχειρηματίας, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, στην περιοχή της Βουλιαγμένης. Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Proton Bank κατηγορείται για:

- Σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης...


- Απάτη κατ' εξακολούθηση και από κοινού, με την επιβαρυντική περίπτωση του Ν. 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, που επισύρει - όπως είχε επισημάνει ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης στο έγγραφό του - ισόβια κάθειρξη.

- Σε σχέση με το πόρισμα του εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση προσθέτει την επιβαρυντική κατηγορία της απάτης κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια. .

- Ο ίδιος και οι συνεργάτες του κατηγορούνται για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος κατ΄ εξακολούθηση και από κοινού με την επιβαρυντική περίπτωση του Ν. 1608/50. Απαιτείται μάλιστα η επιστροφή όλων των ποσών, και όχι μόνο των 54 εκ. ευρώ, όπως ζητούσε το πόρισμα Δραγάτση.

- Είχε παραγγελθεί επίσης δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από μαύρο χρήμα κατ' επάγγελμα στα πλαίσια εγκληματικής οργάνωσης.

- Προστίθεται και νέο αδίκημα σε σχέση με το πόρισμα Δραγάτση, αυτό της απιστίας κατ' εξακολούθηση και από κοινού.

Χθες μάλιστα το Πρωτοδικείο διέταξε την συντηρητική κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του επιχειρηματία και ακόμη 29 συγκατηγορουμένων του για την υπόθεση των δανείων μαϊμού ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ από την Proton Bank.

Την αίτηση είχαν καταθέσει η CFS Χρηματιστηριακή Α.Ε. και η TOXOTIS Επιχειρηματικές Συμμετοχές Α.Ε., μέτοχοι της Proton Bank, η οποία βρίσκεται σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης από τις 9 Οκτωβρίου του 2011.