Τι έλεγε ο Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ και η δικαίωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου

10
Αξίζει να θυμηθούμε τι υποστήριζε ο πρώην υπουργός Οικονομικών όταν είχε κληθεί στην αρμόδια επιτροπή της βουλής  για τη λίστα Λαγκάρντ.
«Δεν ανέχομαι να υπάρχει η ιστορία περί αλλοίωσης της λίστας. Έγινε αντίγραφο του ηλεκτρονικού αρχείου που ήρθε από τη Γαλλία σε μορφή CD...
Ζήτησα να γίνει αντίγραφο σε μορφή usb γιατί είναι πιο ασφαλές. Στον κ. Διώτη έδωσα αυτό το usb.Το αρχικό υλικό μαζί με τη συνοδευτική επιστολή το έδωσα για φύλαξη εμπιστευτική στο γραφείο μου και δεν ξέρω πού είναι. Λυπάμαι αλλά δεν ξέρω που είναι. Να ζητήσουμε να ξανασταλεί από την Γαλλία η λίστα για να σταματήσει η σπέκουλα».

Από τις εξελίξεις βγαίνει δικαιωμένη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου που δεν χαρίστηκε στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Μάλιστα σε εκείνη τη συνεδρίαση είχε δημιουργηθεί μεγάλη ένταση με αφορμή τις υπόνοιες που είχε διατυπώσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου κάποιον ή κάποιους καλύπτει όταν δεν λέει σε ποιον παρέδωσε για αρχειοθέτηση τη λίστα στο γραφείο του.

Από τα πυρά της κυρίας Κωνσταντοπούλου δεν είχε ξεφύγει ούτε ο πρόεδρο της επιτροπής Τάσος Νεράτζης.

Ο διάλογος που δημοσιοποιήθηκε τότε ήταν αποκαλυπτικός:

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Μη μου αποδίδετε πως με πρόθεση προσπάθησα να καλύψω κόσμο. Όταν μπήκα στην πολιτική ήμουν πετυχημένος επιχειρηματίας. Σήμερα είμαι εκτός πολιτικής, εκτός Βουλής και βρίσκομαι σε χειρότερη οικονομική κατάσταση από αυτή που βρέθηκα όταν μπήκα στην πολιτική. Εγώ δεν έχω καταθέσεις στην Ελβετία, δεν μετέχω σε off shore εταιρείες, δεν έχω καν καταθέσεις σε ελληνικές τράπεζες παρά μόνο δάνεια. Δεν δέχομαι ότι καλύπτω κανέναν…

Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Πείτε σε ποιον δώσατε το cd και αφήστε τους αφορισμούς. (Παρέμβαση του  Προέδρου Επιτροπής Τ. Νεράτζη, ζητά από κ. Κωνσταντοπούλου να μη διακόπτει)

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Σε σχέση με άλλα στοιχεία η σημασία που δίνεται σε αυτή τη λίστα είναι υπερβολική. Υπάρχουν πιο σημαντικές πηγές στοιχείων για καταθέτες εξωτερικού, π.χ. της Τράπεζας της Ελλάδας που μπορούν να οδηγήσουν σε έσοδα  2,5 – 3 δις ευρώ (από φορολόγηση). Η αίσθηση που προσπαθείτε να δώσετε ότι δεν με βολεύει, ότι προσπαθώ να κρύψω κάτι, να καλύψω κάποιον είναι λάθος και παραπλανητική. (Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε εκ νέου να τον διακόψει προκαλώντας την αντίδραση του Τ. Νεράτζη.)

Ζ.Κ.:  «Εδώ έβαλε τη χώρα στο μνημόνιο και ώρα θα λέτε να δείξουμε κατανόηση…! Προστατέψτε τον κ. Πρόεδρε, όπως και τον κ. Βενιζέλο για να καταλαβαίνουν όλοι τι γίνεται.

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Έγινε αντίγραφο για λόγους ασφάλειας. Δόθηκε το πρωτότυπο για αρχειοθέτηση στο γραφείο μου.

Ζ.Κ. Σε ποιον;

ΝΕΡΑΤΖΗΣ: Μη διακόπτετε…

Ζ.Κ.: Να καταγραφεί πως ο κ. Νεράτζης δεν θέλει να καταγραφεί. Συντηρείτε τη συσκότιση. Συντηρήστε την κι άλλο για να καταλάβουν όλοι τι γίνεται.

Τ. ΝΕΡΑΤΖΗΣ: Δεν με ενδιαφέρουν οι παρεκτροπές σας. Έχω καταλάβει το λόγο για τον οποίο γίνεται αυτό. Μην υποβιβάζετε τη συζήτηση.

Ζ.Κ.: Περισσότερο από εσάς είναι αδύνατο.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου εκ του αποτελέσματος κατέγραψε μια πολιτική νίκη με τη θαρραλέα στάση της.

Δημοσίευση σχολίου

10Σχόλια
  1. ΔΟΥΛΕΙΕΣ για τους απολυμένους από τους πολιτικούς Ελληνες, έχει κατά νου να βρει η ακροαριστερά που υποστηρίζει ο παραπάνω πρώτος αναφερόμενος; ΔΟΥΛΕΙΕΣ θέλουμε. Κι επειδή ακόμα κι αν έλθει καμμιά ψιλοανάπτυξη πάλι παντού θα προσλαμβάνουν αλλοδοαπούς [για να γλυτώνουν το ΙΚΑ], πάλι δηλαδή όλες τις δουλειές θα τις κλέβουν αλλοδαποί, ε, κι ο λαός δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να πάει στο κόμμα που λέει θα διώξω τους ξένους και θα ξαναγυρίσουν οι δουλειές και πάλι πίσω στους Ελληνες. Με άλλα λόγια μόνο ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι πήγες κι έκανες, ρε κολόπαιδο;
    - Ούστ απ' το Πασόκ.!

    Διέγραψε τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου το ΠΑΣΟΚ μετά τις αποκαλύψεις για τη λίστα Λαγκάρντ και την εμπλοκή του πρώην υπουργού Οικονομικών στην υπόθεση.

    Εως και πανηγυρικό μπορεί να χαρακτηριστεί το κλίμα που...
    επικρατεί στην Ιπποκράτους από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε ότι από την «αρχική Λίστα Λαγκάρντ λείπουν τα ονόματα των εξαδέλφων του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου που την είχε παραλάβει, δεν την είχε πρωτοκολλήσει και δεν την είχε στείλει για έλεγχο.

    Οι στενοί συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου θεωρούν ότι οι εξελίξεις δικαιώνουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που επί μήνες υποστήριζε ότι δεν έχει καμία ουσιαστική εμπλοκή με τη λίστα και ότι αυτός είναι ο άνθρωπος που την παρέδωσε στη Δικαιοσύνη.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του ΠΑΣΟΚ ίσως και εντός της ημέρας θα προχωρήσει στη διαγραφή του κ. Παπακωνσταντίνου από τα μητρώα του κόμματος ενώ αφού παραλάβει τη δικογραφία για τη λίστα Λαγκάρντ θα αποφασιστεί αν θα ζητήσει τη συγκρότηση εξεταστικής ή ακόμη και προανακριτικής επιτροπής από τη Βουλή.

    Στην πρώτη περίπτωση η πρόταση θα αφορά το σύνολο της υπόθεσης ανεξαρτήτως προσώπων, στη δεύτερη θα πρέπει να προσωποποιηθούν οι ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα, προφανώς του πρώην υπουργού.

    Από εκεί και πέρα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ΠΑΣΟΚ ετοιμάζουν επικοινωνιακή αντεπίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ που επί μήνες κατηγορούσε το σύνολο σχεδόν των στελεχών αλλά κυρίως τον κ. Βενιζέλο για την υπόθεση της λίστας.

    Υπενθυμίζουν, μάλιστα, τη στάση της βουλευτού Ζωής Κωνσταντοπούλου που έφτασε στο σημείο να αμφισβητήσει δημοσίως την εντιμότητα του κ. Βενιζέλου ακόμη και για ένα χαρτί συνεργάτη του που του υπενθύμιζε να πιει το φάρμακό του.

    Ετσι, όπως αναφέρουν, σύντομα θα κληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να «απολογηθεί» για τους ισχυρισμούς της Νάντιας Βαλαβάνη περί των 600 ονομάτων που έλειπαν από τη λίστα, περί της υιοθέτησης της «λίστας Βαξεβάνη» και για τα όσα έλεγε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης σε διαλείμματα τηλεοπτικών εκπομπών ότι δηλαδή «είχαν απαλειφθεί από τη λίστα ονόματα στενών συγγενών του κ. Βενιζέλου».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λέει ο Παπακωνσταντίνου για το λεκτρονικό αρχείο που ήρθε από τη Γαλλία σε μορφή CD... "Ζήτησα να γίνει αντίγραφο σε μορφή usb γιατί είναι πιο αφαλές."

    Η αλήθεια ειναι οτι στο CD δεν μπορείς να αλλάξεις κάτι χωρις να αλλάξεις ολόκληρο το CD.
    Στο CD δεν μπορείς να σβήσεις η να αλλοιώσεις κάτι. Ενω στο usb ,στο στικάκι δηλαδη, κανεις οτι θελεις.
    Σβήνεις οτι θελεις ,γράφεις οτι θέλεις στο ιδιο, και ουτε γατα ούτε ζημια.
    Ενας που θα είθελε να επέμβει στη "λιστα" θα εκανε αυτο ακριβώς που εκανε και ο Παπακωνσταντίνου.
    Θα αντέγραφε το CD σε USB stick,για να κάνει τις οποιες αλλαγές του, και μετα θα εξαφάνιζε το CD.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Ήρωάς μου, ο Βαξεβάνης με την λίστα του,
    την ΩΡΑΙΑ !!!
    που είναι μωρέεεεεεεεεεε

    χτυπιέται η Συντροφος της ΑΠΛΥΣΙΑΣ σΥΡΙΖΑ
    Δούρου, και οδύρεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γελάει όλη η Ελλάδα - Τι έγιναν οι 600 κρυμμένοι κωδικοί της λίστας Λαγκάρντ, ρε Τσιπράκι;

    Γιατί δεν έχει ανέβει στα 'κάγκελα'
    ο ΣΥΡΙΖΑ με τις αποκαλύψεις για Παπακωνσταντίνου;

    Γιατί το πηγαίνει τόσο ...'χαλαρά'
    το θέμα;

    Μήπως λέμε τώρα, αναρωτιέμαι ντε, μήπως λοιπόν είχε ...'εσωτερική' πληροφόρηση για δήθεν σίγουρη συμμετοχή του Βενιζέλου και μόλις
    δεν τους βγήκε το 'σχέδιο'και είδαν το όνομα Παπακωνσταντίνου ....άρχισαν τα κινέζικα;

    Τα ερωτηματικά είναι δυο:

    Ποιος έδινε τις πληροφορίες στο ΣΥΡΙΖΑ;

    Και ....ποια στελέχη ήξεραν και περίμεναν στη γωνία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το απόλυτο φιάσκο .......
    - Εξεφτελίστηκαν (για άλλη μια φορά).... οι φαντασιόπληκτοι
    Τσιπρο-Καημμένοι παπαγάλοι
    της συνομοσιολογίας..

    Η κ. Νάντια Βαλαβάνη δε μιλούσε για 600 πρόσωπα που υπάρχουν στην αυθεντική λίστα και χάθηκαν από την πρώτη;

    Μαζί και κάποιοι παραδημοσιογράφοι δεν έλεγαν ότι υπάρχουν τρανταχτά ονόματα τα οποία τα κρύβει το σύστημα για να μην καταρρεύσει η κυβέρνηση;

    Που θα κρυφτούν όλοι αυτοί σήμερα, μετά τις αποκαλύψεις ότι μόλις τρία ήταν τα ονόματα που… χάθηκαν περιέργως από την πρώτη λίστα;

    Αλλά έτσι συμβαίνει πάντα στην Ελλάδα. Ρίχνουμε λάσπη στον ανεμιστήρα κι όποιον πάρει ο χάρος.

    ΕΕΕΕΕΕ...μεγάλε έρωτα της Δούρου
    ΚΑΘΗΚΙ χεσμένο και βρωμερό ...Βαξεβάνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ

    Η Ζωή χρειάζεται την κατανόησή μας.
    Από μικρή εβίωσε την βία,
    όταν ο δημοκράτης πατέρας της, πρόεδρος της αριστεράς και ρης προόδου,
    εφάρμοζε πάνω στη μητέρα της,
    τις αντιλήψεις του περί σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ισότητας των δύο φύλλων.
    Έχουν δει πολλά τα παιδικά ματάκια της.

    Σε ανταμοιβή ο πατέρας της, την προικοδότησε, με την βοήθεια του κολλητού του Αλαφούζου, με την εκλογική του πελατεία.
    Άλλο ένα δείγμα, δημοκρατικής όμως,
    ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ.

    Ευτυχώς όμως που η Ζωή ασκεί ένα
    μοντέρνο επάγγελμα, που σπανίζει
    στην ελληνική Βουλή και που τόσο χρειάζεται ο τόπος μας, για να
    περάσει επιτέλους από τα παχειά λόγια, στο δρόμο της ανάπτυξης.

    Ζωή, ελπίζουμε σε σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σας φταίει η Κωνσταντοπούλου και βρίζετε ενώ πάτε και ψηφίζετε τους ανίκανους γόνους 2-3 γενεών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ . Και εν πάσει περιπτώσει έχει την ευκαιρία της αν αξίζει θα παραμείνει, αν όχι θα πάει σπίτι της. Αυτές οι επιθέσεις εναντίον της Κωνσταντοπούλου τη στιγμή που η χώρα έχει ανοικτές πληγές που αιμορραγούν , με πείθουν όλο και περισσότερο ότι πρόθεσή σας είναι ο χαβαλές και όχι η σωστή και εμπεριστατωμένη κριτική. Το θέμα μας είναι η Κωνσταντοπούλου ή δεν ξέρω ποιά άλλη , ή ότι οι πολιτικοί μας ασυδοτούν σε βάρος μας πίσω από τις πλάτες μας αυτές τις στιγμές που καλούμαστε να πολεμήσουμε στην πρώτη γραμμή; Ξυπνήστε επιτέλους και αφήστε τους αφορισμούς και τις υβρεις! Πως να νοιώσω αλληλέγγυος με τέτοιες συμπεριφορές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η Ζωήτσα, μόνο για δικαστική έδρα είναι! Αλλά αν κάτση σε έδρα σε ένα μήνα θα την πετάξουν στο δρόμο! Ξέρετε γιατί!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. `11:06

    H ZΩΗ ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ"
    ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ, ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ,
    ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΒΑΛΕ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΤΟΥ.

    ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΣΗΨΗΣ
    ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

    Η ΖΩΗ, ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΕ ΜΕ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟ ΜΙΣΘΟ, ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ, ΑΝ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ,
    ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΣΑΝ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ ΜΕ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ, ΠΟΛΛΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ,
    ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ
    ΚΑΙ ΑΨΟΓΗ ΓΝΩΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ.

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ!
    Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου