Ο Βενιζέλος επιτίθεται στους "κηπουρούς"

«Είμαστε εγγυητές της πολιτικής σταθερότητας», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας στην Οργανωτικής Επιτροπής Συντακτικού Συνεδρίου του κόμματος.

Ο κ. Βενιζέλος επίσης περιέγραψε τα σοκ που έχει υποστεί το ΠΑΣΟΚ τα......

τελευταία δύο χρόνια:

- δραματική αλλαγή των εκλογικών ποσοστών


- διάλυση του κοινωνικού μπλοκ που εξέφραζε το ΠΑΣΟΚ


-έντονες αναδρομικές ιστορικές ευθύνες της παράταξης  


-Προσωπικές στρατηγικές


-Συνεχιζόμενη αντίδραση της κοινωνίας


- Συμμετοχή στην κυβέρνηση συνεργασίας από τη θέση του δεύτερου


Ο κ. Βενιζέλος απάντησε στα στελέχη που ζητούσαν από τον Ιούνιο συμμετοχή στην κυβέρνηση. Είπε πως η άρνηση συμμετοχής στην κυβέρνηση Σαμαρά με πολιτικά στελέχη ήταν απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας με συνείδηση της ήττας, αφού το ΠΑΣΟΚ ήθελε να δείξει ότι έχει απαλλαγεί από τον κυβερνητισμό.


Σε σχέση με την κριτική που δέχεται για την στρατηγική του κόμματος μετά τις εκλογές αναφώνησε: «Έλεος» και  συνέχισε αναρωτώμενος πού ήταν όσοι του ασκούν κριτική όταν ο ίδιος αγωνιζόνταν την άνοιξη του 2010 να επιβάλλει τη λύση της πλειοψηφίας και σημείωσε πως το ΠΑΣΟΚ είναι εκείνο που έχει επιβάλλει την εθνική στρατηγική.


Επίσης σε σχέση με την κυβέρνηση, ο κ. Βενιζέλος επέμεινε στην σύσταση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, ενώ χαρακτήρισε μαξιμαλιστική την προγραμματική συμφωνία και πρόσθεσε πως έπρεπε να προταχθεί εξαρχής η συμφωνία για τα βασικά θέματα. Δεσμεύτηκε, δε, να πιέσει το ΠΑΣΟΚ να θεραπευτούν αδικίες στον κυρωτικό νόμο για τις αναπηρικές συντάξεις.


Στην επίθεση που εξαπέλυσε στον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως το κόμμα της δραχμής ενοχλήθηκε που η χώρα στάθηκε όρθια.


Παράλληλα είπε πως είναι εξαιρετικά λυπηρό που αναγκάστηκε να θέσει εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας σημαντικά ιστορικά στελέχη ή στελέχη που επέστρεψαν μετά τις διαγραφές της άνοιξης του 2012.


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε επίθεση σε «ισχυρούς επιχειρηματικούς κύκλους» οι οποίοι αντιμετωπίζουν το ΠΑΣΟΚ με έκδηλη εχθρότητα και συμπλήρωσε πως είναι προφανές ότι κάποιοι διαστρεβλώνουν τις θέσεις του κόμματος.


Μιλώντας για την εσωκομματική κριτική που δέχεται ανέφερε πως υπάρχουν 4 - 5 πρόσωπα της κατηγορίας των αλεξιπτωτιστών ή των κηπουρών, οι οποίοι δεν έχουν να πουν τίποτα θετικό για το ΠΑΣΟΚ, που η παρουσία τους είναι πρόβλημα για το ΠΑΣΟΚ βρέξει χιονίσει, όπως είπε χαρακτηριστικά. Τους χαρακτήρισε «μητροκτόνους που ζητούν την επιείκεια του δικαστηρίου επειδή είναι ορφανοί».


Επίσης απηύθυνε για άλλη μια φορά πρόσκληση στην Δημοκρατική Αριστερά για συμπόρευση.


Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε επίσης τη διαφωνία του για την προτεινόμενη φορολόγηση οικογενειών με τέκνα και προανήγγειλε ότι τη Δευτέρα θα πάρει πρωτοβουλία που θα αναδεικνύει τη Χρυσή Αυγή ως αντισυνταγματικό κόμμα. 


Τέλος αναφορικά με το Συνέδριο του Φεβρουαρίου είπε πως δεν μπορεί να αναβληθεί και δήλωσε πως χρειάζονται αιρετά όργανα  με εσωκομματική δημοκρατική νομιμοποίηση.