Γιατί πρέπει να γνωρίζουμε ιστορία….

11
Πολλοί αναρωτιούνται, γιατί πρέπει να ανατρέχουμε στην ιστορία. Η κλασσική «ατάκα» που ακούγεται, είναι: «Δεν κοιτάμε τα χάλια μας τώρα, θέλουμε να προβάλλουμε και την ιστορία, με την οποία, ως σημερινοί Έλληνες δεν έχουμε καμία σχέση».
Σίγουρα μια απλή επίκληση του παρελθόντος, χωρίς να συνοδεύεται από πράξεις του σήμερα, μοιάζει με επικήδειο. Ωστόσο, η ερώτηση παραμένει: Γιατί πρέπει να ξέρουμε ιστορία και γιατί κάποιοι επιθυμούν να την ξεχάσουμε;...

Όταν σαν λαός, γνωρίζεις ότι ήσουν πάντα λιγότερος σε αριθμό από τους αντιπάλους σου και παρ’ όλα αυτά κέρδιζες ή έχανες κερδίζοντας, σηκώνεις κεφάλι. Έτσι δεν γινόταν στα αρχαία χρόνια; Μα μερικοί θα πουν, δεν έχουμε σχέση με τους Αρχαίους Έλληνες. Αυτό συνεχίστηκε, απαντάμε, εμείς. Στο Μανιάκι και στο έπος του ’40. Το επόμενο «επιχείρημα» είναι αυτό που καιρό έκανε τον γύρο προπαγανδιστικών «ιστορικών» κέντρων και έχει παγιδεύσει αρκετούς νέους ανθρώπους: Δεν υπάρχουν Έλληνες. Είμαστε σλάβοι, Αλβανοί, τούρκοι αλλά όχι Έλληνες. Δηλαδή, ρε παιδιά, όλοι γύρω μας έχουν μείνει άφθαρτοι και εμείς εξαφανιστήκαμε;

Έτσι αντί μερικοί να προσέξουν τους Ελληνογενείς πληθυσμούς στον χώρο της Μεσογείου και όχι μόνο, οι οποίοι είναι περήφανοι που φέρουν ελληνική καταγωγή, υιοθετούν την προπαγάνδα αυτών που πράγματι δεν αποτελούν έθνος, κλέβοντας ιστορία και ιδανικά άλλων. Τα παραδείγματα γνωστά.
Στους δύσκολους καιρούς, η μνήμη σε κρατάει ζωντανό και σου δίνει ώθηση να ανανήψεις. Η καταπολέμηση του ιστορικού παρελθόντος των Ελλήνων από μεγάλο-καθηγητές και ανθρώπους των «γραμμάτων», έχει στόχο να μας «φύγει η μαγκιά». Να μην γνωρίζουμε ότι οι αγώνες των Ελλήνων γίνονταν πάντα για την ελευθερία και την αυτοδιάθεση. Να μην ξαναφουντώσει μέσα μας η φλόγα, που κατά καιρούς έχει αναγκάσει φίλους και εχθρούς του Ελληνισμού να υποκλιθούν στο μεγαλείο του.

Όποιος μιλάει για ιστορία λαμβάνει την ταμπέλα του ακροδεξιού. Επί Άκρας Δεξιάς απαγορευόταν, όμως, το «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι». Αγορευόταν ν ακούγεται η ηρωική έξοδος του Μεσολογγίου. Από τότε, από πάντα, μας ήθελαν με το κεφάλι κάτω και τώρα μας λένε, άντε πληρώστε φόρους, που θέλετε και ιστορία…
Σίγουρα κάποιοι δεν θα συμφωνήσουν με το συγκεκριμένο κείμενο. Δεν πειράζει ας εκφράσουν την δική τους άποψη, αυτό είναι και το καλύτερο. Ούτως ή άλλως η αλήθεια ξεπροβάλλει σιγά-σιγά στο προσκήνιο.
ΠΥΓΜΗ.gr

Δημοσίευση σχολίου

11Σχόλια
  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρω τι είναι πιο αποκρουστικό. Οι ιδέες της ή η φάτσα της ;

    Συγχαρητηρια για την ανάρτηση, κάποιος οφείλει να τους τα πει όπως πρέπει!

    Το μαλλάκι το έχει ξυρισμένο απο τη μία και μακρύ απο την άλλη ή με γελούν τα ματάκια μου; Στο λαιμό φοράει κόσμημα ή ιατρικά ακουστικά;

    ΖΟΥΡΛΟΜΑΝΔΥΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ Η ΚΥΡΙΑ

    Πω, πω, υπάρχει γυναίκα πιο άσχημη και από τη Κωνσταντοπούλου ?

    Πώς να αισθάνονται άραγε οι 10.364 Μακεδόνες ψηφοφόροι της; αυτή τη δουλειά κάνει. Μη μου πείτε ότι και αυτή σιτίζεται στο κοπριτανείο.

    Αφού ήταν τόσο μα....ες που ψηφίσαν ΤΣΙΡΙΖΑ, μάλλον δεν καταλαβαίνουν και πολλά-πολλά...

    ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΠΟΥΛΙ...ΣΠΑΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ ΜΕ ΠΟΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 7:18 μ.μ.
    Ρε μπασταρδε γαμω τον κωλο της οικογενειασς σου δεν εχεις καταλαβει οτι εδω ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μπλογκ της ΝΔ- Νεοι Δοσιλογοι;;;;
    Αντε γαμησου επιτελους παλιοπουστα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...Εδω είναι μπλογκ της Αριστερας και του Διεθνισμου. Δεν χωράνε ούτε δεξιοί ούτε χρυσαυγίτες. Το κατάλαβες;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. Μήπως μπέρδεψε τα Χριστούγεννα με την Πρωταπριλιά και μας κάνει πλάκα ;

    Ο ΡΟΖΟΥΛΙ ΜΑΣΤΟΥΡΩΜΕΝΟΣ ..ΚΩΛΟΣ ?

    … Αρκετοί τελευταίως, μπερδεύονται και κάνουν τις πρωταπριλιάτικες πλάκες τους νωρίτερα..


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαμόθρεφτοι χουντικοί, ψευτοχριστιανοί φιλοβασιλικοί, απόγονοι οπαδών της &$*#* της Φρειδερίκης με τους ακριβότερους γάμους της Ευρώπης ενώ οι Έλληνες περπατούσαν ξυπόλητοι, αγράμματοι ως επί το πλείστον ΝεοΔωσίλογοι και, τώρα πρόσφατα, νεοναζιστικοί...πατριώτες... Με μηδενικά επιχειρήματα του κώλου και χωρις - ποτε μα ποτε - να αναζητουν μια ουσια (πως θα μπορουσε αλλωστε ως παγιοι οπαδοι ενος αστειρευτου μεγαλοιδεατισμου χωρις ορια) βρίσκουν τόνους λάσπη ενάντια σε ό,τι δε μπορούν να προσεγγίζουν κοινωνικοοικονομικά. Θέλετε και Ελλάδα αλήτες. Ψηφίστε Καραφλή Αυγή και Αντώνη Κομανέτσι μπας κι έλθει το πατρώον γένος απ' το Σείριο. Αλήτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  9. η λύση στο ..ζόρι σου.

    ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ ,ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ ,ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΕΩΣ 90%


    ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΛΗΓΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΠΟΤΕ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΤΩΡΑ!

    ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΓΟΡΑΣ ΤΩΝ ΚΟΥΠΟΝΙΩΝ ΜΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΥΠΟΝΙΟΥ ΜΕ SMS ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ


    ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ ΕΔΩ

    ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑΤΟΣ ΕΔΩ

    ΠΡΙΝ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΑΡΙΖΕΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ 80 % ΑΛΛΑ ΚΑΙ 10 ΕΥΡΩ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ!

    Τώρα ισχύει μια απίστευτη προσφορά!Όποια κάνει δωρεάν εγγραφή μέσω αυτής της ειδικής προόσκλησης αυτομάτως μπαίνει στο λογαριασμό της μια επιταγή 10ευρω δωράκι για την πρώτη αγορά!

    Αν δεν κάνετε εγγραφή είναι σαν να σας χαρίζουν 10 ευρώ και να μην τα παίρνετε από αδιαφορία!

    Κάντε μια σύντομη και δωρεάν εγγραφή πατώντας εδώ ώστε να μπορείτε να δείτε τα προϊόντα και να κάνετε αγορές και επωφεληθειτε των τεράστιων εκπτώσεων και της ασυναγώνιστης ποιότητας και παράλληλα να κερδίσετε αυτομάτως με την εγγραφή την επιταγή των 10 ευρώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είδες ο copy-paste, γνώσεις για κομμωτήρια, γυναικεία ρούχα και αδυνάτισμα;
    Δείχνει ότι ένα σωστό τραβεστί της ΝΔ-Νέοι Δοσίλογοι, πάντα φροντίζει σωστά το παρουσιαστικό του, για να βρίσκει πελάτες στην Συγγρού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου