Χρυσή Αυγή: «Μούλοι» και «μογγόλοι» οι Ελληνες μουσουλμάνοι της Θράκης

Σε πρωτοφανείς προκλήσεις και χαρακτηρισμούς εις βάρος της μουσουλμανικής μειονότητας προχώρησαν βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής στην Ξάνθη, στην Κομοτηνή και στην Αλεξανδρούπολη, στη διάρκεια περιοδείας τους, με αφορμή τα εγκαίνια γραφείων τους στις πόλεις αυτές.
Το απόγευμα του Σαββάτου σημειώθηκε ένταση κατά τη διάρκεια των εγκαινίων γραφείων της Χρυσής Αυγής στην.....

Κομοτηνή, όπου είχαν συγκεντρωθεί διαδηλωτές και φώναζαν συνθήματα κατά του ρατσισμού και του φασισμού.
Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην περιοχή έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης για να εκτονώσουν την κατάσταση και να αποφευχθεί επέκταση των επεισοδίων.

Στις ομιλίες τους, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής χαρακτήρισαν «μούλους» και «μογγόλους» τους μουσουλμάνους έλληνες πολίτες της Θράκης, τονίζοντας ότι εκείνοι «κοιτούν πάντα προς την Κωνσταντινούπολη και την Αγία Σοφιά», υπό τα συνθήματα των συγκεντρωμένων μελών τους που φώναζαν: «Έξω οι Τούρκοι από τη Θράκη».

Οπως αναφέρουν «Τα Νέα», μέλη της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής επτά βουλευτές πραγματοποίησαν πορεία κατά των μουσουλμάνων πολιτών στην Κομοτηνή, ενώ το βράδυ του Σαββάτου συγκρούστηκαν με μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μία φοιτήτρια.