Εμπλέκουν Βουλγαράκη στην κρίση των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Να σώσει ότι μπορεί από το κόμμα του που εμφανίζει διαλυτικά φαινόμενα θα επιχειρήσει ο Πάνος Καμμένος. Η προγραμματισμένη για τη 1 το μεσημέρι συνεδρίαση της 20μελούς κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ έχει προσλάβει χαρακτήρα θρίλερ καθώς στελέχη παραιτούνται το ένα μετά το άλλο, ενώ παραμένει γρίφος η στάση τουλάχιστον τριών ακόμη βουλευτών...


Απίστευτες καταγγελίες Κουράκου - "Ο Βουλγαράκης πίσω από το κόμμα Καμμένου"

Σε "παρουσία" του Γ. Βουλγαράκη πίσω από τους ΑΝΕΛ αναφέρθηκε ο βουλευτής Β' Πειραιά Γιάννης Κουράκος, εξερχόμενος της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ένα τέταρτο μετά την έναρξή της.

Όπως ανέφερε ο κ. Κουράκος στους δημοσιογράφους, μετά από όσα έγιναν, με πήρε στο τηλέφωνο ένας πολιτικός και μου είπε: Τώρα που βρήκαμε λεφτά για το κόμμα πάτε να το διαλύσετε; Ο κ. Κουράκος διευκρίνισε ότι ο πολιτικός ήταν ο Γ. Βουλγαράκης, στον οποίο, όπως είπε, του απάντησε, "Τι μου ζητάς; πώς να μαζέψω εγώ τον Χρ. Ζώη;" Σύμφωνα με τον κ. Κουράκο, ο κ. Βουλγαράκης του ανταπάντησε ότι θα τηλεφωνούσε ο ίδιος στον κ. Ζώη.

Πάντα σύμφωνα με τον βουλευτή Β' Πειραιά, ο ίδιος και ο κ. Ζώης είναι πρόθυμοι να πάνε στον εισαγγελέα και να ζητήσουν την άρση του τηλεφωνικού τους απορρήτου, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η αλήθεια των ισχυρισμών Βουλγαράκη και ότι καλούν τον κ. Καμμένο να πράξει το ίδιο.

Τέλος ο κ. Κουράκος είπε ότι ο ίδιος δεν έχει καμία θέση στο κόμμα όταν βρίσκονται άτομα όπως ο κ. Βουλγαράκης πίσω από αυτό.

Η απάντηση Βουλγαράκη

Απαντώντας σε δήλωση του βουλευτή Β' Πειραιά Γιάννη Κουράκου περί παρουσίας του πίσω από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο κ. Βουλγαράκης επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι μίλησε με βουλευτές αλλά τόνισε: "Είναι κρίμα που ιδιωτικές συζητήσεις ανάμεσα σε παλιούς φίλους και συναγωνιστές- από καθαρό και μόνο ενδιαφέρον, μετατρέπονται σε "επιχειρήματα" αλληλοεξόντωσης και εκκαθάρισης προσωπικών λογαριασμών. Προσωπικά είμαι από επιλογή εκτός πολιτικής και έχω δηλώσει κατ επανάληψη ότι δεν με ενδιαφέρει να ασχοληθώ σε κανένα επίπεδο και με κανένα κόμμα. Ως εκ τούτου, όσοι προσπαθούν να με εμπλέξουν καθ οιονδήποτε τρόπο, στις εσωτερικές τους διαμάχες, επειδή απλώς ο Πάνος Καμένος είναι φίλος μου, αν δεν κατάλαβαν λάθος, τότε εξυπηρετούν άλλα και σε κάθε περίπτωση, ύποπτα συμφέροντα".

Σχεδόν 20 λεπτά πριν την έναρξη της ΚΟ ο Κ. Μαρκόπουλος ανακοίνωσε την αποχώρηση του από το κόμμα τονίζοντας ότι παραπλανήθηκε από τον Π. Καμμένο και αδίκησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το κλίμα αμφισβήτησης  εκδηλώθηκε τη Δευτέρα με τη ρήξη στο εσωτερικό του κόμματος. Μετά τους κυρίους Γιάννη Μανώλη, Χρήστο Ζώη και Δημήτρη Σταμάτη, την παραίτησή του, με σαφείς αιχμές κατά της ηγεσίας του κόμματος, υπέβαλε και ο γενικός γραμματέας του κόμματος, πρώην βουλευτής Βοιωτίας κ. Μιχάλης Γιαννάκης.

Από την πλευρά του ο Πάνος Καμμένος κατηγόρησε ουσιαστικά ότι υποκινούνται από τη Νέα Δημοκρατία οι αποχωρούντες.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα τηρήσει ο  πρώην γραμματέας της Κ.Ο. κ. Κώστας Μαρκόπουλος, ο οποίος, πρωταγωνίστησε στην αμφισβήτηση των επιλογών του  κ. Καμμένου.
Επίσης ακόμη δεν έχει τοποθετηθεί ο βουλευτής Πειραιά κ. Γιάννης Κουράκος, αλλά και οι κ.κ. Τέρενς Κουίκ και της αντιπροέδρου της Βουλής Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά. Οι συγκεκριμένοι δεν συνυπέγραψαν τη δήλωση στήριξης προς τον κ. Καμμένο που εκδόθηκε το απόγευμα της Δευτέρας με τα ονόματα των 16 από τους 20 βουλευτές του κόμματος.

Αιχμές Γιαννάκη κατά Καμμένου

Το στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι αναφέρει ότι "στο κόμμα δυστυχώς επικράτησε ο παρορμητισμός και η προχειρότητα", ενώ ξεκαθαρίζει ότι η παραίτησή του "δεν αποτελεί παραίτηση και υποχώρηση από τις αρχές και τις θέσεις μου".

Όλα ξεκίνησαν τη Δευτέρα με την ευθεία αμφισβήτηση του Κ. Μαρκόπουλου στο πρόσωπο του κ. Καμμένου ενώ η κρίση είναι σε εξέλιξη.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ήταν αιχμηρός κατά του Γ. Μανώλη, και ερωτηθείς σχετικά με την αποκάλυψη του κ. Μανώλη ότι το non paper του Μαΐου έφθασε από τον ίδιο στα χέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων απάντησε: "Το non paper το οποίο ανέφερε ο κ. Μανώλης ήταν ένα χαρτί που φαίνεται ότι κάποιοι εμπνεύστηκαν προκειμένου εμείς να υποταχθούμε στη συγκυβέρνηση της τρόικας. Ούτε υποταχθήκαμε, ούτε ποτέ θα υποταχθούμε".