Η μητέρα του μακελάρη ήταν φανατική συλλέκτρια όπλων

0

Οι πληροφορίες από την πλευρά της αστυνομίας των ΗΠΑ, αναφέρουν ότι ο 20χρονος Νταν Λάνζα είναι ο δράστης της επίθεσης στο σχολείο αυτό στο οποίο φοιτούν παιδιά ηλικίας από 5 ως 10 ετών.
Η αστυνομία ανέφερε ότι βρέθηκε επίσης νεκρή μια γυναίκα σε κοντινό σπίτι, αλλά δεν επιβεβαίωσε εάν πρόκειται για τη μητέρα του Λάνζα, καθώς όπως φαίνεται ο δράστης σκότωσε και τη μητέρα του, η οποία δίδασκε στο συγκεκριμένο σχολείο...

Ο Νταν Χολμς, ιδιοκτήτης εταιρίας στην περιοχή δήλωσε ότι η Νάνσυ Λάνζα ήταν φανατική συλλέκτρια όπλων – του δράστη - και ότι κάποτε τού έδειξε ένα τουφέκι που είχε αγοράσει.
Ο Λάνζα ήταν ένας ντροπαλός και ασυνήθιστα έξυπνος μαθητής, σύμφωνα με δυο συμμαθητές του.
Στο γυμνάσιο του Νιουτάουν ντυνόταν πιο επίσημα από τα άλλα παιδιά, συχνά με χακί παντελόνια και πουκάμισα, δήλωσε ο Τιμ Αρνον, συμμαθητής του στο Γυμνάσιο.
Ο 'Αρνον είπε ακόμα ότι ο Λάνζα δεχόταν πιέσεις από τους γονείς του να σπουδάσει, ιδιαίτερα από τη μητέρα του.
“Τον πίεζε πολύ να δουλεύει όλο και πιο σκληρά στο σχολείο”, είπε.
Θυμίζουμε, ότι δεκάδες άνθρωποι μεταξύ αυτών αρκετά παιδιά έως 12 ετών έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή από επίθεση ενόπλου σε δημοτικό σχολείο στο Νιούτον του Κονέκτικατ.
Σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό, όπως μετέδωσε μεταξύ άλλων το CNN επικαλούμενο την αστυνομία έχουν σκοτωθεί 27 άτομα εκ των οποίων τα 20 είναι παιδιά. Νεκρός και ο δράστης. Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 18 νεκρά παιδιά όμως οι φόβοι των αρχών για περισσότερα θύματα παραμένουν καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα.

Το CNN αναφέρει ότι οι νεκροί πιθανόν πλέον να ανέρχονται σε 30.

Ως δράστης της επίθεσης ταυτοποιήθηκε ο 24χρονος Ryan Lanza, που φέρεται πως είχε σχέσεις με το σχολείο, σύμφωνα με αστυνομική πηγή που επικαλείται το Associated Press. Η σχέση αυτή όπως αποδείχτηκε ήταν η μητέρα του δράστη, που ήταν δασκάλα στο σχολείο και η οποία έπεσε επίσης νεκρή. Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι η αστυνομία του Νιου Τζέρσι ερευνά μια τοποθεσία που πιθανόν να έχει σχέση με το σημερινό περιστατικό. Όπως μετέδωσε έπειται το NBC News ο πατέρας του φερόμενου δράστη βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του υπόπτου στο Νιου Τζέρσι.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για δύο δράστες. Πάντως συνελήφθη ένα άτομο, το οποίο αρνείται οποιαδήποτε σχέση με το αιματηρό περιστατικό.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι το πρωί (ώρα ΗΠΑ) σε σχολείο στο Νιούτον του Κονέκτικατ έπεσαν πυροβολισμοί.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα, ενώ εικόνες, που μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, έδειχναν την επιχείρηση απομάκρυνσης των μαθητών.



Λίγα λεπτά νωρίτερα, επικαλούμενο εκπρόσωπο της αστυνομίας στο Νιούτον, τον Paul Vance, το CNN είχε μεταδώσει ότι το σχολείο Sandy Hook κλείνει και οι μαθητές απομακρύνονται απ΄αυτό.
Σύμφωνα με το ABC όλα τα δημόσια και ιδωιτικά σχολεία στην πόλη κλείνουν για προληπτικούς λόγους. Το ίδιο μέσο μετέδωσε επίσης ότι σύμφωνα με πληροφορίες, που έχει στη διάθεσή του, στο περιστατικό εμπλέκονται δύο ένοπλοι.
Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για περίπου 100 πυροβολισμούς ενώ η τοπική εφημερίδα "Hartford Courant" αναφέρει ότι παραμένει άγνωση η τύχη των μαθητών μιας ολόκληρης τάξης.
Ο αστυνομικός δήλωσε πως το όπλο του εγκλήματος ήταν ένα τουφέκι 223-caliber.

Συντετριμμένος ο πρόεδρος Ομπάμα

Με δάκρυα στα μάτια και εμφανή τη θλίψη του για την τραγωδία που εξελίχθηκε την Παρασκευή σε σχολείο του Κονέκτικατ στις ΗΠΑ εμφανίστηκε το βράδυ ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.
“Δεν υπάρχει ούτε ένας γονιός στις ΗΠΑ που να μην νιώθει την ίδια θλίψη που νιώθω και εγώ”, δήλωσε ο Ομπάμα σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσε για το συμβάν και πρόσθεσε: “Οι καρδιές μας είναι ραγισμένες για τους γονείς, τους παπούδες, τα αδέλφια αυτών των μικρών παιδιών και τις οικογένειες που έχασαν ενήλικες”.
Όπως έγινε γνωστό ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε εντολή οι σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες στο Λευκό Οίκο, στα δημόσια και στρατιωτικά κτίρια ως ελάχιστο φόρο τιμής στα θύματα των πυροβολισμών, τα οποία τόνισε ότι ήταν κυρίως μεταξύ 5-10 ετών.
Ο ίδιος στηλίτευσε το γεγονός ότι έχουν καταγραφεί αρκετά τέτοια περιστατικά τα τελευταία χρόνια. “Πρέπει να ενωθούμε και να αναλάβουμε μια ουσιαστική δράση ώστε να σταματήσουμε τέτοια περιστατικά ανεξάρτητα από την πολιτική”.
Τέλος, όπως είπε θα αγκαλιάσει πιο σφιχτά απόψε τα παιδιά του και κατέληξε λέγοντας : “Όπως λέει και η αγία γραφή, ας επουλωθούν οι ραγισμένες καρδιές και ας κλείσουν τα τραύματά τους”.
Δείτε σχετικό βίντεο


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)