«Κλυδωνισμοί» στις σχέσεις Βενιζέλου - Κουβέλη για τη λίστα Λαγκάρντ

8
Χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστό κάτι ουσιαστικό για τη λίστα Λαγκαρντ, η συγκυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ να απομακρύνονται ο ένας από τον άλλον μέχρι του σημείου ρήξης των μεταξύ τους σχέσεων. Η ΔΗΜΑΡ μάλιστα είναι εκείνη, που κατά πάσα πιθανότητα θα ρίξει την κυβέρνηση, ήδη τα στελέχη αυτού του κόμματος σχεδιάζουν την επόμενη μέρα με τον ΣΥΡΙΖΑ...
  Όσο καθυστερεί η ανακοίνωση της δικαστικής έρευνας στην Ιπποκράτους μεγαλώνει ο εκνευρισμός και ο πανικός. Χαρακτηριστικό δείγμα της κατάστασης που επικρατεί ήταν η χθεσινή ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για το θέμα που εμμέσως ασκεί κριτική στους εισαγγελείς για καθυστέρηση αλλά προχωρά και σε επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, για επιπόλαιη αναπαραγωγή ψευδών πληροφοριών.

Ωστόσο δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι το σημαντικότερο σημείο του κειμένου και απολύτως ενδεικτικό για την κατάσταση πανικού στην οποία βρίσκεται η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι το σημείο εκείνο όπου επιχειρείται αποποίηση κάθε ευθύνη από τον κ. Ευ. Βενιζέλο, ο οποίος επιρρίπτει ευθύνες για τυχόν αλλοίωση στον κ. Παπακωνσταντίνου (είχε το πρωτότυπο αρχείο) και διατυπώνει σαφείς αιχμές κατά των κ. Καπελέρη και Διώτη.

Από την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ γίνεται ένα πράγμα σαφές πάντως. Ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να γίνει θυσία, αν η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ στραβώσει και ότι φυσικά δεν θα δει με καλό μάτι, μάλλον θα εκλάβει ως κύρηξη πολέμου οποιονδήποτε θελήσει να τον οδηγήσει στο ...θυσιαστήριο. Αυτό ακριβώς όμως έχει κατά νου η Αγίου Κωνσταντίνου, η οποία μάλιστα δύο φορές τις τελευταίες δέκα μέρες κάλεσε τον ...ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής την οποία διαμηνύει ότι θα υπερψηφίσει.

Αυτό δεν αποτελεί μια κούφια απειλή ή την εισαγωγή μιας κωλοτούμπας, όταν η κυβέρνηση κινδυνεύσει με διάλυση. Η υπερψήφιση του προϋπολογισμού φαίνεται ότι ήταν μια πολύ μεγάλη δοκιμασία για τη ΔΗΜΑΡ η οποία αναζητεί πια τη σωτηρία και την επιβίωση της σε οτιδήποτε την διακρίνει από τον δικομματισμό. Αν θέλετε, η υπερψήφιση μιας πρότασης για προανακριτική επιτροπή την οποία η ΔΗΜΑΡ θα ήθελε να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στη λογική του πρόσφατου αδειάσματος της Κεντροαριστεράς.

Και αυτό, έτσι διαβεβαιώνουν τουλάχιστον όπου βρεθούν τα μέλη της ηγετικής ομάδας της ΔΗΜΑΡ θα το κάνει το κόμμα του κ. Κουβέλη, αδιαφορώντας για το τι θα πράξουν στο θέμα αυτό ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και πως θα εκλάβουν τη στάση της ΔΗΜΑΡ. Με λίγα λόγια, η ΔΗΜΑΡ διαμηνύει ότι θα υπερψηφίσει πρόταση προανακριτικής που θα αφορά στον αρχηγό ενός από τα κόμματα με τα οποία συγκυβερνά. Αν και ως σήμερα ελάχιστα δείγματα σοβαρότητας έχει επιδείξει το κόμμα του κ. Κουβέλη, το βέβαιον είναι ότι σε αυτήν την περίπτωση μάλλον θα ρίξει και την κυβέρνηση.

Όλα αυτά δεν είναι άσχετα με το γεγονός ότι η διακυβέρνηση σε συνθήκες μνημονίου έπεσε βαριά στους ΔΗΜΑΡίτες που αναζητούν διέξοδο ώστε να μην επωμίζονται άλλο τόσο δύσκολες κυβερνητικές ευθύνες. Ουκ ολίγα στελέχη του κόμματος αυτού άλλωστε έχουν αρχίσει να αλλοιθωρίζουν προς το ενδεχόμενο μιας κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπου δεν θα πρέπει να παίρνουν τόσο δυσάρεστες αποφάσεις ενώ ελπίζουν ότι δεν θα τους αποδώσει ο λαός την κύρια ευθύνη, αν κάτι πάει στραβά.

Δημοσίευση σχολίου

8Σχόλια
  1. ΑΠΟΡΙΑ - ΕΡΩΤΗΣΗ:
    Αν στο ελικόπτερο μπει πρώτα ο Βενιζέλος θα χωρέσει ο Αντώνης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με πάπλωμα ή με κουβέρτα θα κουκουλώσουν το νέο σκάνδαλο;
    Φυσικά αναφέρομαι σε άλλη χώρα και ΟΧΙ στην Ελλάδα της διαφάνειας, της Δημοκρατίας και της εντιμότητας των πολιτικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. Ακατανόητα πράγματα.

    Τρικυμία εν κρανίω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 2:19 μ.μ. χα χα επιτελους, ο καφετζης το πηρε αποφαση να σου σβηνει τα σχολια - προπαγανδα υπερ της ΝΔ!!!!
    Μπραβο καφετζη, να ξεβρωμισει το blog!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γουστάρωωωω. Ο πορνο‘αρθρογράφος’ μετά από τόσες απογοητεύσεις άρχισε να βλέπει λίγο φως για την συριζαικη τσογλαναρία.

    Άντε και του χρόνου να γράφεις τις ίδιες παλαβομάρες.
    Υπομονή, κάποτε και τα ζώα, όσο μεγάλα και να είναι, συνηθίζουν!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου