Κατέρρευσε τμήμα σήραγγας στην Ιαπωνία-Αγνοούνται επτά άνθρωποι

Επτά άνθρωποι αγνοούνται και δύο γυναίκες τραυματίστηκαν όταν κατέρρευσε τμήμα οροφής σήραγγας σε αυτοκινητόδρομο, περίπου 80 χιλιόμετρα δυτικά του Τόκιο, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.
«Σύμφωνα με την τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία, επτά άνθρωποι αγνοούνται, αλλά ο αριθμός αυτός δεν έχει επιβεβαιωθεί», ανακοίνωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας...


Τουλάχιστον δύο γυναίκες τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Το δυστύχημα συνέβη στις οκτώ το πρωί τοπική ώρα όταν τμήμα της οροφής της σήραγγας Σασάγκο κατέρρευσε σε μήκος πενήντα μέτρων. Η συγκεκριμένη σήραγγα είναι από τις μεγαλύτερες της Ιαπωνίας και έχει μήκος 4,3 χιλιόμετρα.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης των οδηγών που έχουν παγιδευτεί στη σήραγγα διακόπηκαν εξαιτίας του κινδύνου νέας κατάρρευσης, όπως αναφέρει το πρακτορείο Jiji.

Δύο αυτοκίνητα καταπλακώθηκαν από κομμάτια τσιμέντου και ένα τρίτο πήρε φωτιά, δήλωσε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, ενώ πρόσθεσε πως η φωτιά περιορίστηκε τρεις ώρες αργότερα. Άλλος πυροσβέστης διευκρίνισε πως το τμήμα της οροφής που κατέρρευσε βρίσκεται περίπου στη μέση της σήραγγας.

«Κατάφερα να βγω από τη σήραγγα, αλλά τα αυτοκίνητα που βρίσκονταν κοντά μου παγιδεύτηκαν. Το σύστημα εξαερισμού δεν λειτουργεί καλά και δεν μπορούσαμε να δούμε σε απόσταση μεγαλύτερη τους ενός μέτρο εξαιτίας του καπνού», δήλωσε ο δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης NHK, Καζούια Τεζούκα, που βρισκόταν μέσα στη σήραγγα όταν συνέβη το ατύχημα.

Στην είσοδο της σήραγγας προς την πλευρά της ιαπωνικής πρωτεύουσας βρίσκονται πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα και από εκεί βγαίνουν δεκάδες άνθρωποι, που διέσχιζαν τον αυτοκινητόδρομο τη στιγμή του δυστυχήματος.

Μια 28χρονη γυναίκα που κατάφερε να βγει από τη σήραγγα δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τι έχουν απογίνει οι πέντε συνεπιβάτες της στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε.

Η σήραγγα που διασχίζει την περιοχή κοντά στο όρος Φούτζι αποτελεί τμήμα του αυτοκινητόδρομου ταχείας κυκλοφορίας Τσούο που ενώνει το Τόκιο με την δυτική και κεντρική Ιαπωνία.