Διαταγή πρωτοδικείου για κατάσχεση της περιουσίας του Λαυρεντιάδη

To δικαστήριο διέταξε ακόμα τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας και άλλων 29 προσώπων, που εμπλέκονται στην δικογραφία, μέχρι του συνολικού ποσού των 8,8 εκατ. ευρώ για όλους τους εμπλεκόμενους, για αδικήματα τα οποία φέρονται να οδήγησαν στη διακοπή λειτουργίας της τράπεζας...

Το Πρωτοδικείο δικαίωσε με την απόφαση του τους μετόχους της τράπεζας Proton που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη και οδήγησε την τράπεζα αρχικά σε επιτροπεία και στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Στην συνέχεια με το διαχωρισμό της τράπεζας σε "υγιή και κακή" οι μέτοχοι της τράπεζας, όπως ισχυρίζονται, έχασαν σημαντικά περιουσιακά τους στοιχεία.
Η κατάσχεση αφορά περιουσιακά τους στοιχεία είτε βρίσκονται εις χείρας τους είτε εις χείρας τρίτων.
Είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που γίνεται δεκτό από τη δικαιοσύνη ότι μεμονωμένοι μέτοχοι έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν αγωγή αποζημίωσης εναντίον μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ανώνυμης εταιρείας και τρίτων για πράξεις και παραλείψεις τους που ζημίωσαν το νομικό πρόσωπο της εταιρείας και τους ίδιους τους μετόχους.

Η απόφαση του δικαστηρίου αφορά τους:

Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, Αντώνη Αθανάσογλου, Αθανάσιο Παπασπήλιο, Δημήτρη Σαραμάντη, Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου, Τρύφωνα Κολλίτζα, Γραμματική Αρβανίτη, Πέτρο Κυριακίδη, Παντελή Ντεβεντζή, Ιωάννη Μπαϊλάν, Σοφοκλή Ρόβη, Κωνσταντίνο Μπαλλή, Αντώνη Ρογκόπουλο, Ιωάννα Τόρη, Νικόλαο Κορμπή, Ηλία Μακρή, Κωνσταντίνου Μούτσου, Γεώργιου Γεωργαρά, Κωνσταντίνου Χριστοδούλου, Αννα Παριανού, Νικόλαου Λινάρδου, Βασίλειο Γραβάνη, Στυλιανό Κυμπαρίδη, Απόστολο Μελισσίδη, Αγγελική Παναγιωτίδου, Δημήτριο Βασιλόπουλο, Ανδρέα Μίχου, Αρμόδιο (Αρη) Βωβό, Αικατερίνη Παπαδοπούλου και Διονύσιο Μπίθαρη.