«Οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα μόνο αν μειωθούν στο 50% οι εξοπλιστικές της δαπάνες», λέει η γερμανική Αριστερά

6
Οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώνονταν κατά 50% οι εξοπλιστικές δαπάνες και θα φορολογηθεί η περιουσία, θα έδινε η γερμανική «Αριστερά» (Die Linke), δηλώνει ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Γκρέγκορ Γκίζι, σε συνέντευξή του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων...

Ο κ. Γκίζι επικρίνει την Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ για το γεγονός ότι με την πολιτική λιτότητας που επιβάλλει θέτει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή ιδέα και τονίζει ότι ο ίδιος θα έθετε προϋποθέσεις για την παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα, όχι όμως τη δραστική μείωση του δημόσιου τομέα και παρόμοιες σκληρές περικοπές.

« Η Αθήνα θα έπρεπε να μειώσει στο μισό τις εξοπλιστικές δαπάνες και να επιβάλει φόρο περιουσίας», δηλώνει και επισημαίνει ότι «όταν κάποιος καταστρέφει χώρες, όπως κάνουμε στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία, μειώνει την απόδοση της οικονομίας και τα φορολογικά έσοδα της χώρας».

«Επομένως», όπως τονίζει, «το ποσό των 400 δισεκατομμυρίων ευρώ, για το οποίο έχει εγγυηθεί η Γερμανία, δεν είναι διασφαλισμένο».

Σχετικά με ενδεχόμενη περαιτέρω οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώνονταν στην πολιτική της κυρίας Μέρκελ, ο επικεφαλής της Κ.Ο. της Αριστεράς κάνει λόγο για λανθασμένες επιλογές και δηλώνει:

«Έχει τον τρόπο της να καθησυχάζει τους ανθρώπους και όλοι ελπίζουν ότι μπορεί να διαφυλάξει τα χρήματά τους. Αλλά η περίπτωση της Opel (σ.σ. αναφέρεται στην προαναγγελθείσα για το 2016 αναστολή λειτουργίας του εργοστασίου της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Μπόχουμ, η οποία οφείλεται τόσο σε διαχειριστικά σφάλματα όσο και στη μείωση των πωλήσεων προς τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου), δείχνει ότι η κρίση αρχίζει να πλησιάζει», καταλήγει ο Γκέργκ Γκίζι.

Δημοσίευση σχολίου

6Σχόλια
  1. επείδη λοιπόν η Αθήνα έχει μειώσει γύρω στο 80% της εξοπλιστικές της δαπάνες θα πρέπει να ζητήσουμε και τα ρέστα από τη Γερμανική Αριστερά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  2. ( Περικλής 495-429 π.χ.)
    ’ΑΥΤΟΣ’ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ,
    ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ... ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ..
    ……………….ΕΛΕΕΙΝΟΣ .. ΑΘΛΙΟΣ…. ΑΧΡΗΣΤΟΣ . !.

    '''' ΕΛΛΗΝΑ !! ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΗΣ !! ! Η ΠΑΤΡΗΔΑ ΘΕΛΗ ΤΗ ΓΝΟΜΗ ΣΟΥ''
    ---------------------------


    Άλλος εβραίος γερμανός πολιτικώς ( όπως και η κκ. Σαμαράς / ΓΑΠ / Σημίτης και το 30% της ελληνικής βουλής από ότι λένε στο καφενείο μας ., όλοι εβραίοι έτσι και ο κ
    Gregor Gysi γεννημένος 16 Ιανουαρίου, 1948) είναι ένας Εβραίος Γερμανός δικηγόρος και πολιτικώς σήμερα από την ανατολική Γερμανία ? Και οι δύο γονείς του ήταν εβραϊκής καταγωγής η Πατρική γιαγιά του ήταν Εβραία.

    Μας θέλει αόπλους δίνοντας όπλα στον σκοπιανό και τούρκο να ‘μποθκάρουν’ στην Ελλάδα διότι ! κάπως έτσι τα θέλει ο κ εβραίος Κίσινγκερ., κόπανε!!!

    κ Γερμανό εβραίε πολιτικέ η Γερμανία με χρώστα 500δις από κλεμμένο μου χρυσό και ww2 προβλήματα.
    Εάν μου τα δόσεις ‘ρε κόπανε ‘ ξέρης πόσο πλούσιος είμαι ?? ίσως δεν θα χρειαστώ τα 13 τρις ορυκτό πλούτο που έχω προς εκμετάλλευση
    .
    Παράλληλα σταματώ να αγοράζω Γερμανικά προϊόντα σας μαι πουλάς 8, δις και αγοράζεις Μόνο 2 δις .

    Κε εσύ ένας Πολιτικώς συγγενής τον εβραίων πολιτικών μας ,που ο αρχηγός σας κ Rotschil τοποθέτησε εδώ για να με ταπεινώσει εμένα τον ΕΛΛΗΝΑ ζητώντας με δικά μου χρήματα (κόπανε ) να καταστρέψεις την στρατιωτική μου δύναμη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η απάντηση είναι: Ισχυρός στρατός , θητεία τουλάχιστον 24 μήνες , ενίσχυση πολυτέκνων , μείωση στο ελάχιστο φόρων , εκδίωξη όλων των ξένων. Εάν έχουμε εθνική ΕΛΛΗΝΙΚΗ ηγεσία δεν χρειαζόμαστε συμβουλές από κανέναν μούλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ράους παλιοέλληνεν μαλάκεν ψηφοφόρεν.
    Αγκοράσεν σύγχρονεν υποβρύχιεν και τάνκεν.
    GESTAPO.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ λέω να .....το ρισκάρουμε!!!!!

    Υ.Σ.: Εεεε, συριζαικη τσογλαναρία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα μόνο αν την πάρουν οι Τούρκοι μέσω της μείωσης των αμυντικών δαπανών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου