Ο Αρχιεπίσκοπος αγόρασε οικόπεδα 3,5 εκατ. ενώ λέει ότι η Εκκλησία είναι φτωχή

5
Στις 24 Οκτωβρίου ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προέβη σε μια δήλωση σοκ: Οτι τα χρήματα της Εκκλησίας της Ελλάδος επαρκούν για μόλις δύο μήνες και ότι στο τέλος του χρόνου θα αναγκαστεί να απολύσει ορισμένους ή και τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων για την Αρχιεπισκοπή...


Την εύλογη απορία που προκάλεσε αυτή η δήλωση ακολούθησαν «διευκρινίσεις»για την οικτρή κατάσταση των οικονομικών της Εκκλησίας που έχει πληγεί από το κούρεμα των ομολόγων, από τα ανοίκιαστα κτίρια και από τα μειωμένα έσοδα από τα παγκάρια των πιστών.

Κι όμως, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά,σύμφωνα με τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα της ιστοσελίδας tet-a-tet.gr που κάνει λόγο -με στοιχεία και αριθμούς συμβολαίων για αγορές εκτάσεων από την Εκκλησία μέσα στο 2012 και μάλιστα -ορισμένα από αυτά- σε τιμές πολλαπλάσιες της αντικειμενικής αξίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα:

Στις 23 Μαΐου 2012 η Αρχιεπισκοπή Αθηνών αγόρασε από τους επιχειρηματίες Παναγιώτη Μαυρίδη και Μαίρη-Κατερίνα-Φρίντα Θεοδώρου μια κατασκήνωση στη θέση Μαρσόρι στον Αυλώνα Αττικής, με την υπ. αριθμόν 10311 πράξη της Συμβολαιογράφου Μαραθώνος, Αννας Βασιλάκου.

Για την αγορά καταβλήθηκαν 2.550.000 ευρώ μετρητά με 3 τραπεζικές επιταγές.

Μαζί με τα έξοδα φόρου μεταβίβασης και τις αμοιβές δικηγόρου, συμβολαιογράφου και υποθηκοφύλακα, που υπολογίστηκαν επί της αντικειμενικής αξίας της κατασκήνωσης (3.361.482,80 ευρώ), το συνολικό κόστος της αγοράς ξεπέρασε τα 3.000.000 ευρώ!

Η κατασκήνωση βρίσκεται σε έκταση 28.226,80 τ.μ., με κτίσματα 2.862,80 τ.μ., υπόστεγα 1.275,50 τ.μ. και γήπεδα 7.902,50 τ.μ. (η κατασκήνωση διαθέτει 8 γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, τένις, ακόμη και μίνι γκολφ), 2 πισίνες, υπόστεγα αλόγων, φάρμα, χώρους για μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής, χώρο εστίασης, κουζίνες, ιατρείο και αναρρωτήριο, ενώ στον χώρο βρίσκεται και Ιερός Ναός.

Μέρος των κτισμάτων της καταστήνωσης-1.459,80 τ.μ.-, νομιμοποιήθηκαν πριν την αγοραπωλησία, στις 3 Απριλίου 2012, με την άδεια 77 της Περιφέρειας Αττικής.

Αγόρασε και τον περιβάλλοντα χώρο

Λίγους μήνες αργότερα, στις 4 Οκτωβρίου 2012 -μόλις 20ημέρες πριν τη δήλωση για την επικείμενη... πτώχευση- η Αρχιεπισκοπή Αθηνών αγόρασε από τους Βασίλειο και Αγγελο Μωραΐτη, Μαρία Κροντήρη, Αικατερίνη Λιάκουρη, Βασιλική και Μαρία Μάργαρη 5 αγρούς στη θέση Μαρσόρι της Αυλώνας Αττικής, με τα συμβόλαια 10412, 10413, 10414, 10415 και 10416 κι πάλι της Συμβολαιογράφου Μαραθώνος Αννας Βασιλάκου.

Για την αγορά καταβλήθηκαν 220.691 ευρώ. Το ποσό των 216.432,40 ευρώ με 9 τραπεζικές επιταγές ημέρας και 4.258,60 ευρώ μετρητά.

Μαζί με τα έξοδα φόρου μεταβίβασης, δικηγόρου, συμβολαιογράφου και υποθηκοφύλακα, το συνολικό κόστος της αγοράς ξεπέρασε τα 260.000 ευρώ!

Οι 5 αγροί έχουν συνολική έκταση 14.731,20 τ.μ. και, μαζί με το οικόπεδο της όμορης κατασκήνωσης που είχε αγοραστεί (28.226,80 τ.μ.), καθιστούν την Αρχιεπισκοπή ιδιοκτήτη εκτάσεως 42.958 τ.μ.

Η αντικειμενική αξία των 5 αγρών είναι 56.408,99 ευρώ, ενώ η τιμή πώλησής τους ανήλθε στα 220.691 ευρώ.

Δημοσίευση σχολίου

5Σχόλια
  1. Προβλέπω "πόλεμο" μεταξύ εκκλησίας και τρόικας. Τα ΜΜΕ κάνουν την προεργασία για την επίθεση που θα δεχτεί η εκκλησία στην περιουσία της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είδατε ρε αντίχριστοι τι κάνει η νηστεία, η προσευχή, η καρτερία και η αγάπη της Εκκλησίας προς τον δοκιμαζόμενο άνθρωπο? Τον κάνει πλούσιο τον κάνει πράο να ζει με αγάπη και δικαιοσύνη ,τον κάνει ελεήμονα και φιλάνθρωπο τόσο που προσπαθεί να τον πείσει ότι δίνοντας σ’ αυτούς το υστέρημά του, αυτοί δεν θα το κάνουν βίλες και πληρωμένες βίζιτες αλλά συσσίτια για τους φτωχούς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ( Περικλής 495-429 π.χ.)
    ’ΑΥΤΟΣ’ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ,
    ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ... ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ..
    ……………….ΕΛΕΕΙΝΟΣ .. ΑΘΛΙΟΣ…. ΑΧΡΗΣΤΟΣ . !.
    ΤΟ ΑΚΟΥΣ ΣΗΜΕΡΗΝΕ ΕΛΛΗΝΑ !! ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΗΣ! Η ΠΑΤΡΗΔΑ ΘΕΛΗ ΤΗ ΓΝΟΜΗ ΣΟΥ.



    Nτροπή από τον κατακτητή χριστιανό που ακόμη μας εκμεταλλεύεται !!
    Ντροπή που ορκίζετε στην ελληνική μου βουλή από το 1836 προδότες + ξένους πολιτικούς κρατώντας με ανήμπορο στην ελληνική μου αναπτύξει
    Ντροπή που από το 300μχ μέχρι σήμερα κρατάτε με Ψέματα μια ομάδα ανιστόρητων / αγράμματων / και κάποιον πληρωμένων ελλήνων που δεν γνωρίζουν ‘’γιατί ‘’ ο ‘’Παπάς’’ αναφέρει σαν ‘άψογο’ άτομο την ‘’Σάρα που ο Αβραάμ ‘’πάσαρε’’ στο Φαραώ και έκανε εξώγαμο ‘’ όπως αναφέρει η βίβλος σας , και Ο Χ Ι την Ελληνίδα Πηνελόπη που έμεινε υπόδειγμα οίκο δέσποινας για 20 χρόνια περίπου ?

    Γιατί με Ντροπιάζεις εμένα τον Έλληνα …, Χριστιανέ ! …..

    Είναι πολλά τα κατά !! αλλά και τα χρήματα που’ ’κλέβετε κάθε μέρα
    άσε τον κ Εφραιμ !!
    και της Ίαινες του Ταμιευτήριου / εθνικής τράπεζας / Πρώτον bank , και την τεράστια 100% ελληνική ακίνητη περιουσία που μοιράζεστε με το ‘φανάρι’ που είναι προστάτης τον ‘’ρωμαίων’’.., και όχι ελληνον .., και με ‘κιτάπια ‘ του Κεμάλ και του τούρκου κατακτητή . είναι πολλά τα χρήματα που ‘κλέβετε ‘ άλλωστε φαίνονται τα πλούτη σας !! πανάκριβα ρολόγια / πανάκριβα κινητά / αυτοκίνητα καινούργια / μεγάλα κτίρια / καινούργιες εκκλησιές ????? που βρίσκεστε ? , τα χρήματα αυτά ο Έλληνας τα χρειάζεται για τα ελληνικά σχολεία που δεν έχουν αυτά που έχουν τα ευρωπαϊκά σχολεία !! , εξαφανίζετε τον πλούτο του Έλληνα μη μπορώντας να κτήση Εργοστάσια με φτηνό ‘’επιτόκιο’’ για να παραμένει με ελληνικά εμπόρευμα στην διεθνή αγορά .

    …η απόφαση τον ελλήνων που γνωρίζουν ! είναι .. Ν α Φ ύ γ ε τ ε ..,

    Η ! δίνετε την περιούσια σας όλη στον ελληνικό λαό , μένοντας οπός η ευρωπαϊκές εκκλησιές , αλλά μιλώντας ‘’ελληνικά που μιλά η κύρια ευθυμία στο Αιγάλεω ! και μόνο για ‘ θεούς’ και ανθρώπινες καλές πράξεις που εμείς η Έλληνες ΘΕΛΟΥΜΕ.. Να ‘ξεκολλήσετε’ από την πολιτική που δεν έχετε ουδεμία εργασία !
    Να αφήσετε αμέσως το Υπουργείο παιδείας στον Έλληνα του Αριστοτέλη,
    Και ουδεμία ανάμιξη σας στο ελληνικό στράτευμα ..,
    Είστε εδώ να ‘’προσφέρετε αγάπη και του Θεού τα πράγματα ’’ και όχι να μας εκμεταλλεύεστε με ξενοδοχεία Shopping Mall / Χτίρια όλα αφορολόγητα ? μια ‘χλαίνη’ σα επαρκή όπως η παπάδες στην Ποτάλα .

    Μιλώντας την

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διαβάζουμε και ακούμε πολλά άσχημα γα υποτίθετο σοφά άτομα ..

    ‘’Ανταλλάγματα στη Θράκη ζητούσε ο Ερντογάν για τη Χάλκη από τον κ Βαρθολεμαιο’
    Σβήνει ο ελληνικός πληθυσμός με τη βοήθεια τον χριστιανών στην ελληνική μικρασιάτικη πατρίδα και αφήνουν τον τούρκο να απαιτεί στην Θράκη με κατακτητές μετανάστες
    Μετά το ΘΕΜΑ τον κουρδών , Είναι σίγουρο το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ταγίπ Ερντογάν», θα δόση στα 25 εκκ Ελληνες ‘’συγγενής μας’ το δικαίωμα να ξαναγίνουν 'έλληνες' εάν το φανάρι μιλά για έλληνες και όχι για Ρωμιούς.



    Κανένας από τους ήρωες το 1821 δεν ήταν Χριστιανός αλλά Ήταν 100% Έλληνες και κυνηγηθήκαν από το ιερατείο της ΠΟΛΙΣ για να μείνουν ! σκλάβοι sτον τούρκο , από τους συνεχιστές του ''Γεννάδιου Σχολάριο , Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης 1456 !!./..
    Που είπε, !!!! Είμαι χριστιανός, ως εκ τούτου δεν δύναμαι να είμαι Έλλην ‘’ )........ Σήμερα έτη 2012 ο Τούρκος επέστρεψε την σχολή του ΓΕΝΟΥΣ στον συνεχιστή του Σχολαριου κ Βαρθολομαίο ?? και ας μας πει σε ποιανού Γένους το έδωσε ?? ( πάντως όχι σε εμάς του Έλληνες )

    Και εκείνο το Βυζάντιο δεν είχε ΠΟΤΕ Έλληνα Αυτοκράτορα ?
    όλοι τους κυνήγησαν και κατέστρεψαν τον ελληνισμό ονομάζοντας με ? Ρωμιό και ΡΟΥΜΕΛΗ )....

    «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΡΑΦΕΙ» του Στρατηγού και συγγραφέως κ. Γεράσιμου Καλογεράκη, εκδόσεις Δίον. Αποτελεί μέρος κεφαλαίου και παρατίθεται βεβαίως ως έχει. ( Μας κάνη να ντρεπόμαστε ανησυχώντας τον ‘’διάολο’’ που βράζει μέσα μας! με την Ψευτιές και αλλαγές που κάνατε στον ελληνισμό μου ..)
    ________________
    ‘αναφέρει ο Έλληνας Στρατηγός’
    Το ιερόν Άθως των αρχαίων Ελλήνων και σημερινό Άγιο Όρος των χριστιανών, ήταν το ιερό άλσος της θεάς Άρτεμης, πριν επικαθήσει σε αυτό η βαρβαρότητα των μαυροφορεμένων μοναχών του ασιάτη θεού.
    Υπήρχαν ναοί και ιερά πάνω στα ερείπια των οποίων είναι χτισμένα τα χριστιανικά μοναστήρια, σε εφαρμογή του Θεοδοσιανού και Ιουστινιάνειου κώδικα.
    Τα Ελληνικά ιερά της Άρτεμης υπηρετούσαν οι ιέρειες των Μουσών που ήταν αφιερωμένες στη θεά και απαγορευόταν κάθε προσέγγιση των ανδρών. Είναι και αυτό Ψεμα !! .

    Οπως αναφαίρετε σε εμενα τον ΕΛΛΗΝΑ ότι ένα 100% ελληνικό κρατικό ΣΔΟΕ ,
    που πρέπει να σέβομαι …….. σαν έλληνας ..
    Έχει ‘’ Αβάσιμες οι καταγγελίες για τους Μητροπολίτες’’ ….. Ντροπή σας ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΩΣ ΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ
    ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ

    H αλήθεια είναι ότι η εκκλησία
    ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ συσσίτια σε κανένα!

    Αυτά που διαφημίζει ως συσσίτια
    δικά της, γίνονται με δωρεές τροφίμων,
    χρήματα και εργασία παρασκευής πολιτών.
    Απλά οργανώνονται σε χώρους εκκλησιών. Εννοείται ότι οι παπάδες και ο περίγυρος τους, δεν αγοράζουν τρόφιμα.

    Ακόμα και οι εκκλησίες ανεγείρονται
    με χρήματα πιστών.
    Η εκκλησία όχι μόνο ΔΕΝ δινει τίποτε από τα κέρδη της, αλλά επωφελείται των κρίσεων για να αυξήσει το πλούτο της.
    Ό,τι δαπανά για "φιλανθρωπικό" έργο, προέρχεται από εράνους και δωρεές.

    Το πιό σύντομο ανέκδοτο:
    "Η φιλανθρωπία της εκκλησίας!!!"

    Η ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΩΝ ΡΑΣΟΦΟΡΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου