Συμφωνία του κολοσσού Hewlet-Packard με COSCO και ΤραινΟΣΕ για τη διακίνηση των προϊόντων της στην Ευρώπη

8
Παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά μπήκαν οι υπογραφές μεταξύ των τριών επιχειρήσεων που καθιστούν την Ελλάδα την κύρια δίοδο για μεταφορά των προϊόντων της εταιρείας υπολογιστών σε ολόκληρη την Ευρώπη...

Το κείμενο προβλέπει τη μεταφορά των προϊόντων της εταιρείας, μέσω της COSCO, στο λιμάνι του Πειραιά και τη μεταφορά τους από τα ελληνικά εμπορικά τραίνα στην Ευρώπη.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πάνω από δύο τραίνα που θα αναχωρούν καθημερινά από το λιμάνι του Πειραιά και για ολόκληρο το χρόνο προς τις χώρες της Ευρώπης με τεράστια οφέλη τόσο για το λιμάνι του Πειραιά όσο και την ΤραινΟΣΕ.

Από τα στελέχη της Hewlett-Packard τονίζεται ότι με αυτή τη συμφωνία συντομεύεται ο χρόνος παράδοσης των εμπορευμάτων της (υπολογιστές, laptops, εκτυπωτές) σε όλη την Ευρώπη κατά 4-6 ημέρες κάτι που αποτελεί και το μεγαλύτερο λόγο για να αφήσει η εταιρεία τα σημαντικά λιμάνια της Αμβέρσας και του Ρότερνταμ.

Το «ντηλ» συνεπάγεται αυτομάτως αύξηση στα φορολογικά έσοδα του κράτους, αλλά και της ΤραινΟΣΕ, ενώ αποτελεί και ένα μήνυμα προς άλλες πολυεθνικές εταιρείες να προβούν σε ανάλογες ενέργειες.

Στα πλαίσια της ολοκλήρωσης της συμφωνίας ο Αντώνης Σαμαράς υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια κίνηση που επαναβεβαιώνει το ρόλο που μπορεί να παίξει η χώρα στον παγκόσμιο επιχειρηματικό χάρτη.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι η συμφωνία δημιουργεί συνέργειες μεταξύ τραίνου και λμανιού και ουσιαστικά «το λιμάνι βοηθάει το τραίνο και το τραίνο το λιμάνι»

Η συνάντηση έγινε παρουσία των υπουργών Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και Ναυτιλίας Κώστα Μουσουρούλη και κορυφαίων στελεχών των τριών εταιρειών

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά:

«Θέλω να πω ότι η σημαντική συμφωνία της Hewlett-Packard με την COSCO και την ΤραινΟΣΕ αποτελεί μια ψήφο εμπιστοσύνης για την Ελλάδα, σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε σήμερα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Και με αυτή τη συμφωνία επαναβεβαιώνεται ο ρόλος που μπορεί να παίξει η χώρα μας με τις υποδομές που διαθέτει στον παγκόσμιο επιχειρηματικό χάρτη. Και ταυτόχρονα θα αυξηθεί, εάν προχωρήσει, όπως θα θέλαμε, αυτή η συμφωνία, ο όγκος των συναλλαγών στον Πειραιά, αλλά και το μεταφορικό έργο της ΤραινΟΣΕ. Να το πω διαφορετικά, το λιμάνι θα βοηθάει το τραίνο και το τραίνο θα βοηθάει το λιμάνι, για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Αυτή είναι μια εξέλιξη σημαντική, γιατί δημιουργεί συνέργειες μεταξύ του λιμανιού και του τραίνου. Το τραίνο, επομένως, θα μας δώσει αυτή τη δύναμη και το λιμάνι το ίδιο. Η κυβέρνηση επιδιώκει να γίνει η χώρα μας φιλική στην επιχειρηματικότητα, φιλική στις επενδύσεις. Και μέσα από αυτό το δρόμο της ανάπτυξης, προφανέστατα, θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας.

Πιστεύω ότι η πατρίδα μας μπορεί να τα καταφέρει, όταν η παραγωγική της μηχανή εκσυγχρονίζεται δυναμικά, όπως δείχνει αυτή η σημαντική απόφαση που πήραν αυτοί οι τρεις εταίροι μεταξύ τους. Και όπως πιστεύω ότι όλος ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα σε αυτή την πλευρά της Ευρώπης που μπορεί να κερδίσει συμμάχους επιχειρηματικούς, αγορές επιχειρηματικές, προκειμένου να δώσουμε τον τόνο της ανάπτυξης που απαιτούν οι καιροί.

Επομένως, είναι μια σημαντική στιγμή και θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους δύο υπουργούς και τους εκπροσώπους των εταιρειών, που δίνουν αυτή την ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα».

Δημοσίευση σχολίου

8Σχόλια
  1. Κατοχή, κατοχή, φέρνουν την κατοχή την πατρίδα μας.
    Να τους βγάλουμε όλους εξωωωωω!!!!

    Αντιπολιτευόμενο ζώον!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. που είναι μωρέ ο ΚΡΕΤΙΝΟΣ
    με τα ΚΕΦΑΛΑΙΑ

    ΝΑ ΑΡΧΊΣΕΙ ΤΑ ΓΝΩΣΤΆ..ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ
    της γνωστής εγκεφαλικής μαλακίας του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @7:13

    Υπομονηηη!!! Αυνανίζεται καθημερινά μέχρι τις 20:30…. ακριβώς!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΛΑ ΗΛΙΘΙΕ 7.28, Η ΔΟΣΗ ΣΟΥ...

    Συμμαχία Κάμερον-Καμμένου ενάντια στους ΑΕροψεκασμούς και υπέρ της «former Ottoman possession of Greece»

    Στην ομάδα των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών κάνουν προσπάθειες να ενταχθούν οι Καμμένοι αφού το αμερικάνικο κόμμα που θα αποτελούσε τον ιδανικό εταίρο δεν εκπροσωπείται στην Ευρώπη.

    Η ομάδα των Ευρωσυντηρητικών κυριαρχείται από τους Τόρις, δηλ. το βρετανικό συντηρητικό κόμμα.
    Οι Τόρις όπως ξέρουν και τα μικρά παιδιά είναι οι κατ' εξοχήν πολέμιοι των τραπεζιτών και του διεθνούς τοκογλυφικού κεφαλαίου που εδρεύει στο City, ενώ ψάχνουν τρόπους να τους διώξουν από το Λονδίνο. Ο δε Κάμερον είναι το αντίπαλο δέος της λέσχης Μπίλντεμπεργκ και της Νέας Τάξης πραγμάτων.

    Εκεί όμως που οι απόψεις των ΑΕρψεκασμένων του Πάνου Καμμένου ταιρίαζουν απόλυτα...είναι με τις θέσεις του γνωστού "φιλέλληνα" Κάμερον, που σε άρθρο του στον GUARDIAN έχει προτείνει να ονομαζόμαστε "πρώην υπό Οθωμανική κατοχή Ελλάδα"
    («former Ottoman possession of Greece» - FOPOG),
    επειδή ταλαιπωρούμε τους "καλούς Μακεδόνες" και δεν τους αφήνουμε να μπούνε στο ΝΑΤΟ, όπως είχαμε γράψει πριν 3,5 χρόνια
    (πως περνάει ο καιρός ρε γαμώτο!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΛΑΘΟΣ..ΤΟ ηλίθιε

    το ΗΛΙΘΙΕ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟΝ ΑΕροψεκασμένο
    ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΑΛΑΚΑ, ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ
    μην παρεξηγηθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άλλη μια επιτυχία Σαμαρά-Στουρνάρα: Συμφωνία για άμεση εκταμίευση 700 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπενδύσεων.

    Εξαφανισμένοι οι ΣΥΡΙΖΑίοι και οι ΑΕροψεκασμένοι από χθες... μόνο ο Στρατούλης βγήκε για να γελάσουμε

    Τουλάχιστον 700 εκατομμύρια ευρώ δεσμεύτηκε ότι θα εκταμιεύσει στη χώρα μας μέχρι τέλος Δεκεμβρίου η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ΕΤΕπ , προκειμένου να διοχετευθούν σε διάφορους τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως ενέργεια, μεταφορές, μικρομεσαίες επιχειρήσεις.


    Αυτό συμφωνήθηκε σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του Υπουργού, Γιάννη Στουρνάρα, και του Αντιπροέδρου της ΕΤΕπ, Ντάριο Σκαναπιέκο.

    Πρόκειται για την εκταμίευση μέρους της χρηματοδότησης που έχουν συμφωνήσει η ΕΤΕπ με φορείς του ελληνικού δημοσίου, αλλά και του ιδιωτικού τομέα.

    Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η εκταμίευση αυτή, που θα καλύπτεται από την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, ολοκληρώνει μια διαδικασία που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο όπου λύθηκαν τα προβλήματα που εμπόδιζαν την εκταμίευση συμφωνηθέντων χρηματοδοτήσεων και συνεχίστηκε τον Σεπτέμβριο με την υπογραφή του πρωτοκόλλου μεταξύ του Υπουργού Οικονομικών και του Προέδρου της ΕΤΕπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 7:13 μ.μ.
    Γαμαει τον κωλο της μανας σου, μολις τελειωσει θα ερθει να γαμησει κι σεσνα, δεξιοπουστρακι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο μοναδικός σωστός: Ο 9:48΄.
    Ότι θα υπήρχαν τόσοι μισθοδοτούμενοι από την τρόϊκα σχολιαστές δεν το περίμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου