Άναψαν και πάλι τρεις πυρηνικοί αντιδραστήρες στις ΗΠΑ

Επαναλειτουργούν τρεις πυρηνικοί αντιδραστήρες η λειτουργία είχε διακοπεί λόγω του τυφώνα Σάντι.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ: «Στις 07:00 π.μ. (13:00 ώρα Ελλάδας), η Αρχή για την Πυρηνική Ασφάλεια ανέφερε ότι όλοι οι αντιδραστήρες στο βορειοανατολικό τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίοι είχαν σταματήσει να λειτουργούν λόγω των συνεπειών του τυφώνα Σάντι, άρχισαν και πάλι να λειτουργούν αυξάνοντας σιγά-σιγά την παραγωγή τους»...


Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση 3,6 εκατομμύρια νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση από τα 8 εκατ. που ήταν στην κορύφωση του χτυπήματος της φυσικής αυτής καταστροφής.

Οι σφοδρές καταιγίδες που έπληξαν την ανατολική ακτή της χώρας, οδήγησαν στη διακοπή της λειτουργίας τριών αντιδραστήρων: ένας στο Νιου Τζέρσεϊ και δύο στη Νέα Υόρκη, των οποίων το σύστημα ψύξης είχε εν μέρει καταστραφεί από την άνοδο των υδάτων.

Το υπουργείο Ενέργειας διευκρίνισε στην ανακοίνωσή του ότι οι μονάδες των οποίων η δραστηριότητα είχε περιοριστεί μετά το πέρασμα του Σάντι τώρα λειτουργούν «πλήρως».

Οι 104 πυρηνικοί αντιδραστήρες που λειτουργούν στις Ηνωμένες Πολιτείες παρέχουν το 20% των αναγκών σε ηλεκτρική ενέργεια της χώρας.

Νωρίτερα σήμερα η Αρχή για την Πυρηνική Ασφάλεια (NRC) εξέφρασε επίσης την «ανησυχία» της για τις πιθανές επιπτώσεις ενδεχόμενων πλημμυρών σε μια μονάδα του Ιλινόι (Βόρεια), στο πλαίσιο των επιθεωρήσεων που διενεργήθηκαν μετά το ατύχημα Φουκουσίμα στην Ιαπωνία το 2011.

ΠΗΓΗ: 24h.gr