Σήμερα κληρώνει για την δόση

4
Πιέσεις και εκβιασμούς ως το παρά πέντε της κρίσιμης σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup ασκούν οι δανειστές μας για να διασφαλίσουν τον έλεγχο της δόσης-μαμούθ των 44 δισ. ευρώ. Η ελληνική κυβέρνηση ελπίζει ότι οι 17 υπουργοί Οικονομικών του ευρώ που συνεδριάζουν σήμερα στις Βρυξέλλες θα έχουν καταλήξει σε κατ'αρχήν πολιτική συμφωνία με..........
συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα το Εθνος, από το Βερολίνο, σήμερα θα πρέπει να αναμένεται το «πράσινο φως» για την επιμήκυνση και τη δόση των 44 δισ. ευρώ και υπογραμμίζει ότι μόνο μέρος αυτής της δόσης (34 δισ.) θα εκταμιευθεί στις 5 Δεκεμβρίου, αν, βεβαίως, διαπιστωθεί ότι η Ελλάδα έχει κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα και έχει εκπληρώσει όλες τις προαπαιτούμενες δράσεις (prior actions).

Τα υπόλοιπα 10 δισ. της δόσης θα εκταμιευθούν στις αρχές του Ιανουαρίου 2013, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα.

Το Dow Jones «βλέπει» επιμήκυνση και επαναγορά ομολόγων

Οπως αναφέρει το Dow Jones οι δανειστές κατέληξαν στην απόφαση να επιμηκύνουν κατά 10 χρόνια το περιθώριο αποπληρωμής του χρέους (ως το 2032) καθώς επίσης και το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί μέρος της δόσης για την επαναγορά ομολόγων από την Ελλάδα.

Το τρίτο μέτρο που συμφωνήθηκε είναι η σημαντική μείωση του επιτοκίου του παλαιότερου δανείου των 53 δισ. ευρώ που έλαβε η Ελλάδα από τους δανειστές με το πρώτο «πακέτο».

Τη σκυτάλη θα λάβει, στις 7 Δεκεμβρίου, το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ, προκειμένου να εγκριθεί η στήριξη της Ελλάδας και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ολι Ρεν: Πάρτε σήμερα απόφαση

Μήνυμα στα κράτη-μέλη και στο ΔΝΤ έστειλε χθες η Κομισιόν, η οποία, διά του εκπροσώπου του Ολι Ρεν, υπογράμμισε ότι σήμερα «θα πρέπει να υπάρξει συνολική συμφωνία που να διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».

Reuters: Το Βερολίνο θέλει μείωση του ελληνικού χρέους κατά 11% του ΑΕΠ

Την επαναγορά από την Ελλάδα των μισών από τα ελληνικά ομόλογα που βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών πιστωτών, στο 25% της αξίας τους, επιθυμεί το Βερολίνο. Πηγή που επικαλείται το Reuters αναφέρει ότι η πρόταση αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση του ελληνικού χρέους κατά 11% του ΑΕΠ. Σημειώνεται ότι ακόμα και μετά το PSI, ιδιώτες πιστωτές κατέχουν ελληνικά ομόλογα αξίας 60 δισ. ευρώ. Η Γερμανία πιστεύει ότι τα 7,5 δισ. ευρώ που είναι αναγκαία για μια εθελοντική επαναγορά μπορούν να χρηματοδοτηθούν κατά 50% από την Ελλάδα και κατά 50% από τα κέρδη της ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα.

Le Figaro: Στο Eurogroup θα ξεμπλοκάρει η δόση

Η έγκυρη γαλλική εφημερίδα Le Figaro ανέφερε χθες ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα ανάψουν σήμερα το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 44 δισ. στις 5 Δεκμεβρίου με την προϋπόθεση ότι η Αθήνα έχει σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις που παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Η Figaro θεωρεί δεδομένο ότι η Ελλάδα θα πάρει διετή επιμήκυνση. «Η Ελλάδα θα πρέπει να πείσει ότι είναι αποφασισμένη να δρομολογήσει όλες τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί» αναφέρει η εφημερίδα και τονίζει ότι μόλις εκταμιευθεί η δόση «ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές».

Δημοσίευση σχολίου

4Σχόλια
  1. ΜΗ ΣΩΣΟΥΜΕ ΠΡΕΖΟΝΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΟΤΕ. Ο ΝΑΡΚΟΜΑΝΗΣ ΣΩΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΔΟΣΗ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ειναι κατασταση αυτη...απαραδεκτο
    Ποτε θα παρουμε αυτη την δοση ?
    ενα κομμα ζητησε δανειο απο την τραπεζα {αυτοι δεν χρωστανε ακομα γιατι ?}
    Η τραπεζα δεν τους δινει , δεν εχει λεφτα, περιμενει την δοση-ανακαιφαλοποιηση.
    Εμενα το αυτο το κομμα αγορασε απο μενα κατι περσικα χαλια τα εφερα τους τα εδωσα.
    Περιμενω τα λεφτα.
    Το κομμα δεν εχει λεφτα και περιμενει απο την τραπεζα και η τραπεζα περιμενει την δοση.
    Εγω δεν θα παρω λεφτα δηλαδη ?
    Δεν εχουμε αναγκες εμεις δηλαδη ?
    Περναω καθε μερα απ την μερσεντες και κοντευω να γελοιοποιηθεί γιατι φετος δεν θα παρω αυτοκινητο.
    Βλεπω το περσινο μου και το χρωμα του μου φαίνεται θαμπο, ασε που εβαλα την αλλη μεσα τις προάλλες και μου μπηκε με το τσιγαρο.Τωρα το αυτοκινητο μου μυριζει καπνο.
    Σας παρακαλω κανετε κατι να παρουμε την δοση, βλεπετε τι προβληματα εχω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Να κρεμαστεί πάραυτα ο δοσίλογος Γλέζος
    που
    συναντήθηκε στο σπίτι του με τον γκαουλάιτερ Ράιχενμπαχ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν την πάρουμε να μας γράψετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου