Τελικά λαός και Κολωνάκι δεν είμαστε το ίδιο! ΔΕΙΤΕ πόσα παίρνουν οι βουλευτές!

1
Η πολιτική της λιτότητας δεν ισχύει όπως φαίνεται στην περίπτωση των αμοιβών των βουλευτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι εξακολουθούν, παρά τα μνημόνια, τα μέτρα και τις σκληρές μεταρρυθμίσεις να παίρνουν σε αντίθεση με το λαουτζίκο… πολλά χρήματα!
Αν και οι αμοιβές διαφέρουν από χώρα σε χώρα, έχουν ένα κοινό σημείο: δεν είναι ποτέ ατόφιες, αφού πάντα συμπληρώνονται από πρόσθετες απολαβές, οι οποίες ενίοτε ξεπερνούν ακόμα και το βασικό μισθό!...


Πιο συγκεκριμένα, στο ρετιρέ των αμοιβών «κατοικούν» οι Ιταλοί βουλευτές με 11.703 ευρώ μηνιαίως, ενώ στα χαμηλά βρίσκονται οι Ούγγροι συνάδελφοί τους με 850 ευρώ μηνιαίως!!

Όσον αφορά τα δικά μας «πουλέν», η βασική αμοιβή τους ανέρχεται σε 5.781 ευρώ, ενώ έχουν επιπλέον αμοιβές για συμμετοχή σε επιτροπές, επίδομα οργάνωσης γραφείου (1.170 ευρώ) και οικογενειακό επίδομα. Οι παροχές όμως για τους εκλεκτούς του ελληνικού κοινοβουλίου δεν τελειώνουν εδώ…. Εκτός από τις «standard αμοιβές», οι Έλληνες βουλευτές μπορούν να έχουν και… τρία άτομα στο προσωπικό τους γραφείο τσάμπα, χωρίς δηλαδή να τους πληρώνουν από την τσέπη τους! Παράλληλα, χαίρουν αστυνομικής προστασίας, ενώ όταν και όποτε χρειαστούν ένα «κεραμίδι» για να ξαποστάσουν τους παρέχεται επίσης δωρεάν! Επίσης, οι Έλληνες βουλευτές δεν πληρώνουν τίποτα για τηλέφωνα τους και τα εκάστοτε γράμματα και δέματα που στέλνουν σε ψηφοφόρους και μη ! Ακόμη χάρη στον ελληνικό λαό οι βουλευτές μπορούν να ταξιδεύουν «free» συνεχώς, ενώ στην περίπτωση που… «χτύπα ξύλο» δεν αισθανθούν καλά, ένας γιατρός θα βρεθεί για εκείνους χωρίς να χρειαστεί να δώσουν από την αμοιβή τους… ευρώ τσακιστό!!!

Τα παραπάνω προνόμια ισχύουν σχεδόν για όλους τους Ευρωπαίους βουλευτές, ενώ σε μερικές χώρες τα ποσά είναι ιλιγγιώδη. Στη Γαλλία για παράδειγμα η βασική αμοιβή του βουλευτή είναι 7.100 ευρώ, η αποζημίωση φθάνει τις 6.412 για διάφορα έξοδα, ενώ προβλέπεται και ποσό ύψους 9.138 ευρώ μηνιαίως για… άλλα έξοδα!

Άλλο ευρωβουλευτής και άλλο… έμπορας της λαϊκής!

Τα ποσά όμως των βουλευτών είναι ψίχουλα μπροστά στις αμοιβές που παίρνουν οι ευρωβουλευτές! Φαίνεται πως η λέξη «ευρώ» μπροστά από τη λέξη βουλευτής εκτός από κύρος δίνει και… χρήμα! Άμεσα ή έμμεσα στοιχίζει ο καθένας τους περίπου 400.000 ευρώ το χρόνο.

Αναλυτικότερα: βασική αμοιβή 7.957 ευρώ, επίδομα γενικών εξόδων 4.299 ευρώ μηνιαίως, ετήσιο επίδομα για έξοδα μετακίνησης έως και 4.243 ευρώ, επίδομα παρουσίας για κάθε ημέρα παρουσίας σε συνεδριάσεις 304 ευρώ, αλλά και ποσό έως 21.209 ευρώ μηνιαίως για λοιπά έξοδα ταξιδιών, διαμονής, συντήρηση εξοπλισμού πληροφορικής, επιλογή προσωπικού κ.α.

Δείτε αναλυτικά τις αμοιβές των βουλευτών στους παρακάτω πίνακες:


ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια
  1. Αυτοί οι βουλευτές εσωτερικού και οι ευρωπαίοι μας,
    ως έχοντες ελληνική υπηκοότητα και ιθαγένεια που με τα λεφτά μας καλοπληρώνονται να μας πουν
    πόσο εξ αιτίας της κρίσης μειώθηκε το εισόδημα τους,
    πόση έκτακτη εισφορά πλήρωσαν,
    κατά πόσο συνέβαλαν από τους πουγκί τους , όπως όλοι οι μισθωτοί, συνταξιούχοι, επαγγελματίες , οι Έλληνες φορολογούμενοι γενικά στη προσπάθεια της μείωσης του χρέους,
    ποια η θυσία τους ?
    πόσο ήταν το εισόδημά τους το 2009 και πόσο το 2012 ?
    ποιες παροχές μειώθηκαν ?

    Αυτοί αποφασίζουν, και νομοθετούν, αυτοί πληρώνονται, οι άλλοι πληρώνουν?
    Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει? Αυτοί θα μας σώσουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου