ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ – ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ!

5
Από τον Μάριο Σταρένιο
Με αφορμή τις τελευταίες επεισοδιακές συνεδριάσεις στη Βουλή κατά τη συζήτηση και ψήφιση των νέων μέτρων, γίναμε όλοι θεατές ενός υπερκομματικού κυριολεκτικά λαϊκισμού!
Ο κ. Στουρνάρας, με «εντολή Σαμαρά» όπως μαθαίνω, έφερε δύο ώρες πριν την ψηφοφορία νέα ρύθμιση, και όχι βεβαίως «νομοτεχνική βελτίωση», με την οποία άνοιγε ουσιαστικά το δρόμο για την ουσιαστική ένταξη των καλοπληρωμένων και.........
καλοβολεμένων υπαλλήλων της Βουλής στο ενιαίο μισθολόγιο, όπερ σημαίνει ένταξη στις περικοπές που έχουν υποστεί χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι.
Καλά, αφού τόσο κόπτεται η κυβέρνηση και ο κ. Στουρνάρας για την κατάργηση των προνομίων των υπαλλήλων της Βουλής, τι τους εμπόδιζε 5 ολόκληρους μήνες που είναι στην εξουσία να φέρουν τη σχετική ρύθμιση; Άντε και να τους δικαιολογήσουμε ότι ήταν επιφορτισμένη με τη «διαπραγμάτευση»με τους δανειστές μας, γιατί αλήθεια δεν ενέταξαν από την αρχή τη ρύθμιση αυτή στο πολυνομοσχέδιο με τα νέα μέτρα; Γιατί, δηλαδή, δεν έδωσαν τη δυνατότητα σε όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν επί τους ουσίας της ρύθμισης αυτής κατά τη διάρκεια της (περιορισμένης λόγω του κατεπειγόντως) συζήτησης στην αρμόδια Επιτροπή και την Ολομέλεια;
Είναι σοβαρή πολιτική να φέρνεις τη ρύθμιση αυτή 2 ώρες πριν τελειώσει η συζήτηση του νομοσχεδίου; Προφανώς όχι.Η κυβέρνηση Σαμαρά και ο κ. Στουρνάρας, επέλεξαν το δρόμο του λαϊκισμού. Έφεραν τη ρύθμιση στο παρά πέντε, γνωρίζοντας ότι θα προκαλέσουν τις αντιδράσεις των κομμάτων, ώστε να βγουν και να πούνε «εμείς χτυπάμε τα προνόμια και τα κόμματα δεν μας αφήνουν». Αν πραγματικά η κυβέρνηση ενδιαφερόταν για την κατάργηση των προνομίων των υπαλλήλων της Βουλής, τότε θα έφερναν τη ρύθμιση αυτή έγκαιρα και δεν θα έστηναν αυτό το επικοινωνιακό σόου.
Και κάτι άλλο: το 80% των υπαλλήλων της Βουλής είναι συγγενείς (εξ αίματος ή εξ αγχιστείας), παρατρεχάμενοι (πρώην και νυν), σύμβουλοι – συνεργάτες, κομματάρχες, βουλευτών, υπουργών και πρωθυπουργών (πρώην και νυν) ΠΑΣΟΚ και ΝΔ! Οι υπάλληλοι της Βουλής συνοψίζουν το πιο πελατειακό και ρουσφετολογικό όργιο που έχει συντελεστεί στο Ελληνικό κράτος: προσλήψεις χωρίς κανέναν κριτήριο, επιλογή των πλέον εκλεκτών από τα κόμματα, παχυλές αμοιβές και απίστευτα προνόμια!
Προτού λοιπόν ο κ. Στουρνάρας υψώνει το λάβαρο κατά του λαϊκισμού, θα όφειλε, ως εκπρόσωπος της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να κάνει στοιχειώδη αυτοκριτική!
Από την άλλη, τα κόμματα της αντιπολίτευσης,κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, όπως λέμε κοινώς «τσίμπησαν». Πάνω στην ορμή και την φόρα που έχουν πάρει να στηρίζουν κάθε συντεχνία και κάθε αίτημα, ύψωσαν το λάβαρο της δήθεν προστασίας του Συντάγματος - πίσω από το οποίο κρύφτηκαν - για να μην εναντιωθούν σε μία συντεχνία! Η στάση ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πιο σοβαρή από όσο φανταζόμαστε. Πρόκειται για κόμμα που διεκδικεί την πλειοψηφία για να κυβερνήσει. Δυστυχώς, τα αντανακλαστικά του στη Βουλή απέδειξαν ότι είναι κόμμα της συντεχνίας, της όποια συντεχνίας, που στο όνομα της διεκδίκησης της εξουσίας στηρίζει τους πάντες και τα πάντα.
Λαϊκισμός παντού!

Δημοσίευση σχολίου

5Σχόλια
  1. Η γεννιά του "παραμμυθιού με τους δήθεν νεκρούς", δεν μειώνει τα προκληρτικά προνόμια των υ.τ.β., δεν βάζει φυλακή τους πολιτικούς της που τσέπωναν μίζες, αυξάνει συνέχεια τους μισθούλαρους των βουλευτάδων, αγοράζει ρόλεξ και απολύει τους Έλληνες, που πλέον δεν έχουν να φάνε. Κι όλες τις δουλειές τις έχουν οι λάθρο. Ε ρε Χρυσή Αυγή που χρειάζεται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Στάθης Παναγούλης έχει μύρια δίκιο. Αν κάποιος που σκοτώνει έναν άνθρωπο, δικάζεται και καταδικάζεται, τι πρέπει να γίνει με εκείνους τους πολιτικούς που εδώ και 3 χρόνια οδήγησαν 3000 σε αυτοκτονία και πολλές χιλιάδες σε πρόωρο θάνατο ; Δεν χρειάζονται ειδικά δικαστήρια για να μάθουμε ποιοι μας αλυσόδεσαν στο ΔΝΤ ; Δεν χρειάζεται, επιτέλους, να λογοδοτήσουν όσοι ηια 30 χρόνια λεηλάτησαν την Ελλάδα και την οδήγησαν σε χρεοκοπία ; Δεν χρειάζεται να λογοδοτήσουν αυτοί που προκαλούν τη μεγαλύτερη εθνοκάθαρση του Ελληνισμού μέσα στον 21ο αιώνα ; Είναι υπεράνω νόμων ; Η οργή των σάπιων κομμάτων της άθλιας τρικομματικής κυβέρνησης εξοργίζει τους απλούς πολίτες και στρέφει ακόμα περισσότερους προς τη Χρυσή Αυγή ! Εκτός κι αν αυτό θέλουν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...Όχι βέβαια ότι υπάρχει καλύτερη πρόταση να ξαναβρούν οι έλληνες τις δουλειές τους από αυτήν της Χρυσής Αυγής, την απλούστατη πρόταση για απέλαση όλων των λαθρομεταναστών, οπότε 1.000.000 θέσεις εργασίας (δεν μιλάμε για επαιτεία στα φανάρια, αλλά για δουλειές αγροτικές κτλ) θα επιστρέψουν στους έλληνες.
    Αυτή τη στιγμή είναι η μόνη βατή λύση, για να μη πεθάνουμε της πείνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχεις απόλυτο δίκιο στα συμπεράσματα σου.Από τη μια ο λαικισμός ,από την άλλη η υποστήριξη κάθε συντεχνίας.Αν μέσα στις επόμενες μέρες δεν τους στείλουν έναν ένα στα σπίτια τους,πρέπει να αναλάβει ο λαός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ερώτηση προς απολίτιστα άτομα: Πιστεύετε στα παραμύθια;
    Για τους άλλους: Αφού φύγουν χα χα χα οι λαθροσκουπιδομετανάστες ποιοί θα τρώνε ξύλο και θα πηγαίνουν διακοπές πολυτελείας στην γυάρο; Μήπως οι γαλανόλευκοι καζαμπούμπου; Όταν ο χίτλερ κάνει βουλευτή και την κόρη του και όλους τους συγγενείς του τότε θα καταλάβετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου