Aρον-άρον φεύγουν οι υπάλληλοι της Βουλής - Πάνω από 60 οι αιτήσεις συνταξιοδότησης

Το συνταξιοδοτικό καθεστώς που ισχύει για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους θα ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2013 και για τους υπαλλήλους της Βουλής.
Η είδηση προκάλεσε αναστάτωση...
στους υπαλλήλους του Κοινοβουλίου, οι οποίοι χαρακτηρίζουν άδικη τη νέα ρύθμιση και υποστηρίζουν πως οι συνταξιοδοτικές τους εισφορές είναι κατά μιάμιση φορά περισσότερες από αυτές που καταβάλουν οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Ακόμα, τονίζουν πως η κυβέρνηση προχωρά στην εξαίρεσή τους από την ευεργετική διάταξη του νόμου Λοβέρδου, σύμφωνα με την οποία όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι το 2010 αλλά συνέχισαν να εργάζονται, μπορούν να βγουν στη σύνταξη μέχρι τέλη Δεκεμβρίου με το ύψος των συντάξιμων αποδοχών που ίσχυαν το 2010 και όχι με τις μειωμένες που ισχύουν σήμερα, την ώρα που το «προνόμιο» αυτό εξακολουθεί να ισχύει για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους.

Όπως φαίνεται η νέα αυτή ρύθμιση αναμένεται να οδηγήσει σε ένα νέο κύμα μαζικής εξόδου, ικανότατων και εμπειρότατων υπαλλήλων του Κοινοβουλίου, ειδικότερα όσων πλησιάζουν να βγουν στη σύνταξη.

Ήδη, από τη στιγμή που ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας προανήγγειλε την εξομοίωση των υπαλλήλων της Βουλής με αυτούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, έχουν υποβληθεί περισσότερες από 60 αιτήσεις συνταξιοδότησης.