Κύπρος: Σύγχυση και αβεβαιότητα

Εικόνα σύγχυσης και αβεβαιότητας σκιαγραφεί η σημερινή ειδησεογραφία στον Τύπο της Κύπρου, σχετικά με τις σκέψεις και προθέσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οικονομικής κατάστασης, όπως αυτή προκύπτει από την ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος, αλλά και την αντιμετώπιση των αναγκών του Δημοσίου στο προσεχές μέλλον...


Χαρακτηριστικά, η αγγλόφωνη «Cyprus Mail» παραθέτει, υπό τον τίτλο «Μικτά μηνύματα για πιθανή διάσωση- Αντικρουόμενες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και του υπουργού Οικονομικών», τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι η κυβέρνηση δεν αποφάσισε ακόμη αν θα προσφύγει στον Μηχανισμό Στήριξης και εκείνες του υπουργού Οικονομικών, με έντονες αναφορές για προσφυγή στον Μηχανισμό στήριξης και στους όρους υπό του οποίους θα γίνει αυτό. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι υπάρχει αντίφαση στις θέσεις αυτές.

Την εικόνα κυβερνητικού αλαλούμ δίνει η αντιπολιτευόμενη «Αλήθεια», παραθέτοντας τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και του ΑΚΕΛ, οι οποίες, όπως αναφέρει, βρίσκονται σε αντίφαση με τα όσα δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών.

Η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» γράφει ότι ετοιμάζονται μέτρα «με άρωμα Μηχανισμού» και ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας και ο υπουργός Οικονομικών, Βάσος Σιαρλής συμφώνησαν στο περίγραμμα του πακέτου, που θα υποβληθεί ταυτόχρονα με την αίτηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση για παραχώρηση βοήθειας με τους λιγότερο επώδυνους όρους.