Ο Ολάντ δεν κάνει κουμάντο ούτε… στο σπίτι του

Για να μην ξεχνιόμαστε… Ο Φρανσουά Ολάντ είναι εκείνος που υποτίθεται ότι θα μας έσωζε από τη Γερμανία και την Άνγκελα Μέρκελ. Όχι μόνο εμάς, αλλά συνολικά την ευρωζώνη και την Ευρώπη. Φυσικά, τα πρώτα δείγματα γραφής του Γάλλου νέου Προέδρου οδηγούν στην αντίθετη κατεύθυνση. Και σε βαθιά μελαγχολία. Κάθε φορά δε, ακόμη ένα περιστατικό στο οποίο πρωταγωνιστεί, δημιουργία καινούρια ζητήματα...


Πλέον πρόσφατο, αλλά πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα, το ιστορικό πλέον tweet της νυν συντρόφου του, Βαλερί Τριερβελέρ, η οποία ενόψει του δεύτερου γύρου της αναμέτρησης των βουλευτικών εκλογών, την Κυριακή 17 Ιουνίου, στήριξε τον αντάρτη των Σοσιαλιστών, ο οποίος είναι αντίπαλος της Σεγκολέν Ρουαγιάλ στην κάλπη.

Η κα Ρουαγιάλ βέβαια, δεν είναι απλώς η επίσημη υποψήφια του Σοσιαλιστικού Κόμματος στην περιφέρειά της. Ούτε καν απλώς η υποψήφια για την Προεδρία της Δημοκρατίας, που ηττήθηκε από τον Νικολά Σαρκοζί στην αναμέτρηση του 2007. Είναι ακόμη η επί δεκαετίες σύντροφος ζωής του Φρανσουά Ολάντ, και μητέρα των παιδιών τους.

Δηλαδή, η Σεγκολέν Ρουαγιάλ ήταν η… προηγούμενη, πριν η Βαλερί Τριερβελέρ εισβάλει στη ζωή του Φρανσουά Ολάντ, όπως υποστηρίζουν οι φήμες προτού ακόμη Ρουαγιάλ και Ολάντ χωρίσουν επισήμως, μετά τις εκλογές του 2007.

Είναι μετά να μην απορείς με όσους πιστεύουν ότι ένας πολιτικός ο οποίος αδυνατεί να κάνει κουμάντο… στο σπίτι του, θα γίνει το μεγάλο αφεντικό της Ευρώπης;

statesmen.gr