Ο Γιός της Γιάννας Αγγελοπούλου στηρίζει Σύριζα

22
Το καλοκαίρι του 2011 ανάμεσα στο αγανακτισμένο πλήθος πολιτών στην πλατεία Συντάγματος φώναζε συνθήματα κατά του πολιτικού κατεστημένου και την ανέχειας που προκάλεσαν τα μνημόνια Με ρουχισμό που δεν παραπέμπει στο πρότυπο των νέων που προέρχονται από υπέρ- εύπορες οικογένειες, σαν τη δική του, δεν έγινε αντιληπτός ούτε από τους γνωστούς τους. Κυρίως επειδή κανείς δεν περίμενε να είναι εκεί... αγανακτισμένος.

Σήμερα, τέσσερις ημέρες πριν τις επίμαχες εκλογές ο πρωτότοκος υιός της αμύθητης κληρονομιάς Αγγελοπούλου δημοσίευσε νέα επιστολή αριστερής.......
κατεύθυνσης. Μήνες νωρίτερα ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, γιος της Γιάννας και του Θεόδωρου Αγγελοπούλου και κληρονόμος περιουσίας πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ δημοσίευσε επιστολή- κόλαφο με αντικαπιταλιστικές διαθέσεις για το πολιτικό και κοινωνικό σκηνικό της χώρας με τον βαρύγδουπο τίτλο «Η εποχή των τεράτων» προϊδεάζοντας για τις αριστερές πεποιθήσεις του.

Ο 21χρονος φοιτητής του Χάρβαρντ έχει συμμετάσχει σε διαδηλώσεις μερίδας φοιτητών του Πανεπιστημίου και με ποικίλες δημοσιεύσεις του σε Ελλάδα και Αμερική έχει έρθει αντιμέτωπος με το ταμπού του νεοφιλελευθερισμού, αν και βαθύπλουτος και μεγαλωμένος στα πούπουλα . Στην νέα του επιστολή κάνει λόγο για «κρίση του καπιταλισμού» και αναφέρεται στον φόβο που προσπαθούν να σπείρουν τα κόμματα του κεφαλαίου που στηρίζουν τις πρακτικές της Τρόικας με το δήθεν δίλημμα ευρώ η δραχμή.

Με μια συνοπτική ιστορική αναδρομή στην κρίση του '70 στα κράτη του πλούτου παγκοσμίως ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος επιχειρεί να αναδείξει τις πιέσεις και τις μεθοδεύσεις του καπιταλιστικού συστήματος για την κατάρρευση κάθε αριστερής δύναμης που βρισκόταν ένα βήμα πριν την εξουσία καθώς οι τράπεζες δεν είχαν οφέλη- σημειώνουμε ότι ο μπαμπάς του είναι μέτοχος στον ελβετικό τραπεζικό κολοσσό UBS.

Με επικλήσεις στις οικονομικές αυθεντίες που ασχολήθηκαν με το εν λόγω ζήτημα ο κατά τα άλλα βαθύπλουτος νέος εμπλούτισε το κείμενό του με ιστορικά οικονομικά στοιχεία. Το ιδιαίτερα ενδιαφέρον στην βιβλιογραφία που χρησιμοποίησε ο κ. Αγγελόπουλος είναι ότι επικαλέστηκε κείμενα αριστερών οικονομολόγων και μάλιστα υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ στην έρευνά του.

Δια του λόγου το αληθές, εστίασε σε διαπιστώσεις του Γιάννη Μηλιού- υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ, του Γιάννη Βαρουφάκη, οικονομολόγου που στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, του Ευκλείδη Τσακαλωτού, επίσης υποψηφίου με τον ΣΥΡΙΖΑ και του Χρήστου Λάσκου μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και άλλους αριστερής ιδεολογίας ξένους οικονομικούς αναλυτές. Μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ότι «Όσο πλησιάζουν οι εκλογές, τόσο η «στρατηγική έντασης» θα κλιμακώνεται.

Ενδεικτική του κλίματος είναι μια πρόσφατη έκθεση του Ινστιτούτου Πίτερσον, που τάσσεται ανοιχτά υπέρ μιας «επιδρομής» καταθετών στις Ελληνικές τράπεζες (bank run), η οποία, σπέρνοντας τον φόβο, θα ενίσχυε τα κόμματα που στηρίζουν το πρόγραμμα της Τρόικας. Μάλιστα, στην «καλύτερη περίπτωση», όπως τουλάχιστον την αντιλαμβάνονται οι αναλυτές του Ινστιτούτου, μια καταστροφική απόσυρση καταθέσεων θα μπορούσε να σταθεί αιτία για την ακύρωση των εκλογών, δεδομένου ότι αν οι εκλογές διεξαχθούν εν μέσω πανικού, οι «σχιζοφρενείς» πολίτες, που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα το ξανακάνουν, «εξουδετερώνοντας πολιτικά τον λαϊκισμό σε όλη την Ευρώπη».

Με την πρώτη επιστολή, πολλοί ήταν εκείνοι που θεώρησαν τραγική ειρωνεία τις κινήσεις του κληρονόμου της οικογένειας Αγγελόπουλου, ενώ η δημοσιοποίησή της το 2011 είχε προκαλέσει τη σύγκληση... μίνι οικογενειακού συμβουλίου μεταξύ του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, της Γιάννας Αγγελοπούλου και του «ατίθασου» υιού. Εικάζουμε ότι σήμερα, με την νέα επιστολή του σε καίριο χρονικά σημείο, όπως αυτό της προεκλογικής περιόδου, ίσως δημιουργήσει μεγαλύτερες αντιδράσεις από την οικογένεια Αγγελοπούλου.
στη χώρα μας.

Δημοσίευση σχολίου

22Σχόλια
  1. Φτωχολογιά για σένα κάθε μου τραγούδι,
    για τους καημούς σου που σεργιανούν στη γειτονιά,
    φτωχολογιά,που απ' τον πηλό βγάζεις λουλούδι
    και τους καημούς σου τους πλέκεις ψιλοβελονιά

    Στα χέρια σου μεγάλωσαν και πόνεσαν και μάλωσαν
    άντρες μ' ολοκάθαρη ματιά
    Ψηλά κυπαρισσόπουλα χαρά στα κοριτσόπουλα
    που 'χουν κι αγκαλιάζουν τη φωτιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΥΠΗΡΞΑΝ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΘΕΣΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΩΣ ΙΘΥΝΩΝ ΝΥΣ Ο ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗΣ?!. ΑΥΤΟΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΝ ΜΑΧΗΤΗΣ Ή ΜΟΥΤΖΑΧΕΝΤΙΝ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ. ΒΛΕΠΕΙ ΜΑΚΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτος ειναι ο ανδρας που αναφερει ο Θουκιδιδης ως επιφανη ...Στον επιταφιο του Περικλη...Μου θυμιζει και Κιπλινγκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτος ειναι ο ανδρας που αναφερει ο Θουκιδιδης ως επιφανη ...Στον επιταφιο του Περικλη...Μου θυμιζει και Κιπλινγκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θέλει μεγάλο θράσος να συγκρίνει κάποιος τους επαναστάτες που έδωσαν την περιουσία τους για την απελευθέρωση με τον ....ΣΥΡΙΖΑ. Μεγάλο θράσος για να μην πω κάτι χειρότερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η γιαγιά μου η μεγαλοσυνταξιούχα ψηφίζει νδ-πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. H ΓΙΑΝΝΑ ( Η ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤAΚΗ )
    Η ΝΤΟΡΑ (Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ),
    Η ΦΑΝΗ (ΟΙΚΟΣΙΤΟ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ)

    ΕΝΑΣ ΕΣΜΟΣ ( ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΓΟΝΩΝ ) ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΚΑΤΑΧΡΕΩΣΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΩΝΤΑΣ ΤΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΑΝ ΜΑΡΟΥΛΟΦΥΛΛΑ.

    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΑΝ ,
    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΑΝ ,
    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΚΑΝ,
    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΛΕΨΑΝ ...

    ΑΥΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, ΜΕ ΤΙΣ ΝΟΜΙΜΕΣ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ
    ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΥΠΟΖΥΓΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΟΠΕΡΝΟΥΝ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΑ ΔΕΚΑ ΦΑΜΙΛΙΕΣ ΑΡΠΑΧΤΙΚΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το σκάνδαλο των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Το όργιο που συντελέστηκε κατά την προετοιμασία και την εκτελέση των χρυσοπληρωμένων ολυμπιακών αγώνων του 2004 και η κατασκευή των διαφόρων φαραωνικών έργων αποτέλεσε αποφασιστικό παράγοντα στην καταστροφή της Ελληνικης οικονομίας.

    Ο αρχικά εγκεκριμένος προϋπολογισμός (31/12/03) των αγώνων ήταν 1.507.177.599 ευρώ (τέτοια ακρίβεια!). Το κόστος των αγώνων κατέληξε να αγγίξει τα 22 δις ευρώ η και πολύ περισσότερα.

    Τρομακτική απόκλιση, για την οποία κάποιες κυράτσες (Γιάννα, Ντόρα , Φανούλα ) πρέπει επιτέλους να απολογηθούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΥΣΤ… ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ , ΟΥΣΤ…ΑΛΗΤΕΣ , ΟΥΣΤ…ΓΙΑΝΝΟ-ΝΤΟΡΟ-ΚΟΠΡΟ-ΣΚΥΛΑ

    ΦΑΓΑΝΕ,ΦΑΓΑΝΕ, ΦΑΓΑΝΕ ΤΟΝ ΑΓΛΕΟΥΡΑ ΟΙ ΑΧΟΡΤΑΓΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ...

    ΤΩΡΑ ΕΠΡΕΠΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΚΑΚΕΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥΣ ΤΗΣ ΟΣΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ …ΝΑ ΦΑΕΙ ΚΑΙ Η ΤΡΙΤΗ ΓΕΝΝΕΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟ-ΝΤΟΡΑ-ΚΟΥΛΑ …

    ΦΤΑΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΒΡΕ ΑΧΟΡΤΑΓΟΙ,ΑΠΛΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΧΡΕΙΟΙ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί αν μας κόψουν τα δανεικά οι Ευρωπαίοι είμαι σίγουρος πως ο Αλέξης και οι πεφωτισμένες συνιστώσες θα βρουν τρόπο για αυξήσεις και επιμηκύνσεις χορήγησης επιδομάτων.

    Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί θα κουρέψει τα δάνεια ιδιωτών και επιχειρήσεων.

    Αν αυτό είναι το 30% για παράδειγμα, σε μια μέρα οι τράπεζες θα εμφανίσουν επιπλέον ζημιά 40 δις.

    Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί έτσι όπως το πάει θα τυπώσει επιπλέον ευρώ.

    Τι;
    Δεν μπορεί;
    Όλα τα μπορεί!

    Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί θα φορολογήσει λέει τα κεφάλαια που θα φύγουν στο εξωτερικό.

    Κάποιος καλός άνθρωπος ας του εξηγήσει για την ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων εντος της Ευρωζώνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί λένε πως θα αναγκάσουν τους εφοπλιστές να πληρώσουν.

    Σε λιγότερο από 12 ώρες, τα πλοία θα αλλάξουν σημαία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θα ψηφίσω Σαμαρά, γιατί είναι η μόνη μας ελπίδα να ρίξει την κυβέρνηση της Ν.Δ. όπως το '93.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το ακρον αωτον της αισιοδοξιας ειναι να περιμενεις απο μεγαλοαστους να κανουν προλεταριακη επανασταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φυσικά στηρίζει σύριζα, από τον προπάππο μέχρι σήμερα πηδάνε σε όποιο πλοίο τους υπόσχεται ότι θα συνεχίσουν να τρώνε.

    8.39 αν δεν είσαι το @@νί που τον πέταγε τον κ@λογόνο, θα είσαι το ίδιο το τσουτσέκι, λοιπόν επαναστάσεις ενάντια στο σόι σου ενόσω το σόι σου σε ταΐζει τις κάναν κι άλλοι (παπανδρέου) και είδαμε τι χαΐρια είχατε να δείξετε.

    Δώσε ότι έφαγε η μάνα και ο πατέρας σου από τον Ελληνικό Λαό με τόκο πίσω στον Ελληνικό Λαό, ζήτα συγγνώμη για τους προγόνους σου και το συζητάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 13 Ιουνίου 2012 8:39 μ.μ.

    Αυτος σιγουρα βλεπει μακρυα!
    Εσυ μαλλον βλεπεις πολυ κοντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ο υιός Αγγελοπούλου θα διαθέσει την περιουσία του για να πληρωθούν οι ζημιές της "επανάστασης" του έτερου γαλαζοαίματου (σε ευρό παρακαλώ τα λεφτά του μπαμπά) Αλεξίου Τσίπ(ου)ρα!
    _Ιδού λοιπόν το Plan B του ΣΥΡΙΖΑ που μας κράταγε μυστικό το αγόρι μας, για να μας κάνει την έκπληξη μετά τις εκλογές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θα ψηφίσω Τσίπρα γιατί μου αρέσουν τα Αγγλικά του!
    (Αϊ τοντ νοου γουατ Μαντάμ Μερκελ νόους. Αϊ νοου γουατ αϊ νοου... κλπ)

    -Αλήθεια σε ποια γλώσσα έδωσε τη συνέντευξη στη Financial Times;
    Μήπως στα Βενεζουελέζικα;
    Ή στα Σουαχίλι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ρε 10.22 εχεις μεγαλη πλακα!!!!τα Αγγλικα του ΑΛΕΞ σε πειραξαν;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟΜΠΕΜΠΕ ΣΥΡΙΖΑ;ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΔΗΛΑΔΗ;ΑΣ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΙΣ ΚΟΤΡΩΝΕΣ ΤΗΣ ΜΑΜΗΣ ΤΟΥ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ.ΟΥΣΤ ΚΗΦΗΝΕΣ ΠΟΥ ΤΟΛΜΑΤΕ ΚΑΙ ΛΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑ,ΒΟΛΤΑΡΩΝΤΑΣ ΜΕ ΚΟΤΕΡΑ ΛΟΓΩ ΕΠΟΧΗΣ.....Α ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ''ΒΟΥΤΥΡΟ'' ΔΑΓΚΩΤΟ ..Κ.Κ.Ε!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Προς ΟΛΟΥΣ αυτους τους "ανωνυμους" που ειτε γραφουν ειτε αφηνουν να εννοηθει οτι ..Η ΓΙΑΝΝΑ "εφαγε" λεφτα απο το 2004 νομιζω οτι πρεπει επιτελους να καταλαβουν οτι ειναι ..εντελως "ΗΛΙΘΙΟΙ" !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΑΜΑ ΤΑ ΞΥΝΕΙΣ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙΣ ΚΑΙ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ" ΕΞ΄ΑΛΛΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΚΡΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ,ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΙΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΤΙΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Φυσά στις στέγες του ντουνιά
    με σηκωμένο το γιακά
    πικρός διαβάτης περπατά
    κλαίει, γελά, παραμιλά
    Πώς μας τη φτιάξαν τη ζωή
    μίση πολέμοι και καπνοί
    βρωμίζει ο φασισμός τη γη
    σαν κότες σφάζονται οι λαοί
    κι εμείς στον ύπνο το βαθύ

    Φτιασιδωμένη η ψευτιά
    γυρνά στους δρόμους και γελά
    μπουτίκ, βολάν και ξιπασιά
    Προπό, λαχεία, διαφθορά
    Κι άλλοι με ιδρώτα το ψωμί
    κι άλλοι πουλάν μισοτιμής
    πατρίδα λευτεριά τιμή
    αρκεί να πιάσουν την καλή
    να γίνουν υπουργοί

    Ήμασταν ζωντανοί νεκροί
    μας δίνανε μ’ ανταλλαγή
    τη μπόμπα την ατομική
    Το Ισραήλ για να σωθεί
    ακόμα ο στόλος ναυλοχεί
    γεμάτη πόρνες η ακτή
    κι αν φύγανε οι Γερμανοί
    ήρθαν οι Αμερικανοί
    καινούρια πάλι κατοχή

    Η CIA βαρά νταγερέ
    χόρευε νάιλον υπουργέ
    σαν καραγκιόζης στο μπερντέ
    κι εσύ να κλαις πικρέ λαέ
    κι ο Βάρναλης μας το ’χε πει
    χωρίς καμιά περιστροφή
    στης Χούντας το αλισβερίσι
    λεύτερο ήταν το χασίσι
    ποτέ ο λαός να μην ξυπνήσει

    Γλυκοχαράζει στα βουνά
    μοσχοβολούν τα γιασεμιά
    τραγούδι αρχίζουν τα πουλιά
    γελά η θάλασσα πλατιά
    κι εμείς οικόπεδα και Ι.Χ
    ψυγεία έπιπλα TV
    κουτόχορτο με πληρωμή
    και δίπλα φεύγει η ζωή

    Ξυπνήστε
    Ξυπνήστε νέες, ξυπνήστε νιοί
    βγέστε απ’ του τάφου τη σιωπή
    δείτε του κόσμου τη ντροπή
    γίνετε χίλιοι κεραυνοί
    και κάψτε μας ή σώστε μας
    γλιτώστε μας, ή θάψτε μας

    Ευγε στον νεαρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου