Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2012

Δρρρχχχ!

Sephora μας! Τα σημεία δείχνουν… Ο καιρός είναι εγγύς. Δεν θα τη γλιτώσουμε τη γύφτισσα, τη σκορδόπιστη, τη φτηνιάρα, την μπουνταλού, τη δραχμή… Οι πληροφορίες βαίνουν διασταυρούμενες από πολλές και ποικίλες πλευρές. Αν συνυπολο­γίσει μάλιστα κανείς και την αδιόρατη τρεμούλα στο χειλάκι του Γιάννη Πρετεντέρη…, το σπάει το γουρουνάκι αντίκα του παππού! (Αυτό με τα ρέστα από την τριανταμία της Πρωτοχρονιάς του 1982 που, είκοσι χρόνια μετά, το 2002, αντιμετωπίστηκε με......
νοσταλγία και διασώθηκε στην πιο απρόσιτη γωνιά της αποθήκης)… Διότι η τρεμούλα στο πρετεντέρειο χείλος είναι τεκμήριο. Την είχε και ο Ντρέιφους και του περάσανε χαλκάδες επειδή, λέει, η τρεμούλα δείχνει συναισθηματική εμπλοκή… Για να μην πλανηθούμε, ωστό­σο, κι εμείς πλάνην οικτρά σαν τους τιμωρούς του Ντρέιφους, δεν θα βασιστούμε στο εν λόγω σύμπτωμα. Υπάρχει μία ενδιαφέρουσα λίστα μικρογεγονότων που προαναγγέλλουν την έλευση της ακα­τονόμαστης… Το «Π» την παραθέτει για να ανοίξει τα ματάκια των αναγνωστών του, πολλοί εκ των οποίων στραβώθηκαν τον περα­σμένο Μάη και μαύρισαν το ελεήμον μνημόνιο. Ενημερωθείτε αόμ­ματοι και μην ξανα-αμαρτήσετε…
Σε «μιλημένο» διαφημιστικό σποτ της εμβληματικής γερμανικής μπύρας Klamenen Munhen εμφανίζεται ο γνωστός και μη εξαιρε­τέος τύπος του Έλληνα κουβαρντά να θέλει να κεράσει τους τρεις Γερμανούς φίλους του που μόλις τον έχουν κουρέψει με την ψιλή και τον έχουν σαπίσει στο ξύλο. Εκείνοι στην αρχή φέρνουν αντίρ­ρηση επειδή η θέση τους στην Ευρώπη δεν επιτρέπει τη συναλλα­γή με την πλέμπα, ακόμα και σε επίπεδο κεράσματος. Ο Σταύγος, όμως, φτύνει τα δόντια του κι επιμένει… Όταν τελικά του αναγνω­ρίζουν, με ένα περιφρονητικό ya!, το ψωροδικαίωμα να πλερώσει, εκείνος, αντί για είκοσι ευρώ, βγάζει μία βαλίτσα 4 x 4 γεμάτη πεντοχίλιαρα και κανονίζει να πλύνει και τα πιάτα για να κλείσει τον λογαριασμό. Τυχαίο; Δεν νομίζουμε…
H Αpple σχεδίασε ήδη για τις ψυχολογικές ανάγκες της νέας ελ­ληνικής αγοράς το οικονομικό iApad (άι, απάντα το σταθερό σου), που πιθανότατα θα αποτιμηθεί απευθείας σε δραχμές και θα απο­τελεί σκέτη από iPad (πλαστικό κέλυφος - πιστή απομίμηση με φω­τάκια στο εσωτερικό ως ενδείξεις ζωής και λειτουργίας). Θα έχει καταγεγραμμένους στον δίσκο του, όπισθεν της συσκευής, λίγους και καλούς ήχους κλήσης, σαν τις παλιές κούκλες (μαμά, κακά, μπούα, Τσίπλας) και με το ασύρματο χτύπημά του θα παραπέμπει στο οικιακό σταθερό.
Αλλά και ο γερμανικός κομπιουτερακικοκατασκευαστικός κο­λοσσός «Pentarodekarensfakt», ο οποίος προμηθεύει διαχρονικά (κατόπιν διαγωνισμού μεταξύ μειοδοτών) τις ελληνικές υπηρεσίες, αλλά και την ευρύτερη αγορά, με ψηφιακές αριθμομηχανές…, έχει επιδοθεί τις τελευταίες μέρες σε ακατάσχετη παραγωγή νέων κομπιουτερακίων - μετατροπέων του ευρώ σε δραχμές, με οθόνη τεσσαράκοντα ψηφίων προκειμένου να χωράνε όλα τα μηδενικά των εκάστοτε ισοτιμιών. Σκοπός της εταιρείας είναι να μπορεί ο πλούσι­ος εργαζόμενος των 400 ευρώ να υπολογίζει άμεσα με το γκατζετάκι του τα εκατομμύρια του μισθού του ή ο άπειρος μανάβης της λαϊκής να κοστολογεί σε χιλιάρικα την οκά το κολοκύθι. Γιατί, μετα­ξύ άλλων, επικρέμαται και επιστροφή στην οκά.
Διέρρευσε νον-πέιπερ, με το οποίο ο Πολ Τόμσεν ζητάει από τον Λουκά Παπαδήμο να του κρατήσει τέσσερα - πέντε σακουλάκια δραχμές (απ’ αυτά τα συλλεκτικά, που έχουν μέσα όλα τα πολλα­πλάσια), τόσο για να τα χαρίσει σε κάτι ανιψιές του που κάνουνε συλλογή από αφρικανικά νομίσματα και στα οικογενειακά τραπέζια δεν θέλουνε ούτε να τον κλάσουνε, όσο και για να δίνει πουρμπουάρ, όταν θα έρθει στην Ελλάδα για να μαζέψει τα λίγα πράγματά του: ένα σπασουάρ, κάτι παλιοπαντόφλες από την Αγίου Μάρ­κου που τις είχε όμως πολύ βολευτεί και το χαρτάκι με το τηλέφωνο της Πετρούλας. Τώρα που θα είναι εκτός υπηρεσίας, όλα θα επιτρέ­πονται.
Στα ΚΨΜ των ελβετικών τραπεζών, οι διοικήσεις έχουν τοποθε­τήσει πάνω στα τραπέζια, ανάμεσα στα σκάκι και στα Bingo, επικαιροποιημένες εκδόσεις Monopoly με δραχμές προκειμένου να εξοικειωθεί ευχάριστα το προσωπικό τους με την επικείμενη Δευ­τέρα Παρουσία του ελληνικού νομίσματος. Πολλές άλλωστε είναι οι τράπεζες που κάνουνε πρόβες ATM με ποικίλα νομίσματα για να βεβαιωθούνε ότι δεν θα χρειαστεί να αλλάξουνε μηχανήματα εν όψει του τσίπρα - τσίπρα μπουμ, ολέ, ολέ… Ευτυχώς, μέχρι και με μαρούλια δούλεψαν τα λεφτοντούλαπα…
Επέστρεψαν τα προβλήματα πρακτικής αριθμητικής με δραχμές σε βιβλία μαθηματικών του δημοτικού. «Ένας επενδυτής θέλει να αγοράσει ένα νησάκι που κοστίζει 3 εκατομμύρια δραχμές και του ζητάνε να τα πληρώσει σε δεκαχίλιαρα, πεντοχίλιαρα και διακοσάρικα. Πόσα κομμάτια πρέπει να δώσει από το κάθε νόμισμα και πό­σα χρήματα θα οφείλει στο ελληνικό κράτος αν θελήσει να αγορά­σει και ένα μουσείο αξίας 2,351 εκατομμυρίων δραχμών;»…

tzenh2@lycos.com
ποντίκι
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ
ΜΑΣ ΦΕΡΑΝΕ ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ.ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΠΗΚΕ ΕΝΑ ΤΥΡΡΑΝΙΚΟ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.ΞΕΡΩ ΟΤΙ Η ΦΩΝΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ.ΗΔΗ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΤΑ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΕ ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΝΤΛΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.Ο ΛΑΟΣ ΚΑΤΑΔΙΩΚΕΤΑΙ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΛΟΥΣΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝΟΥΣ ΛΑΣΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΘΕΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ.ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΕΣΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΕΙΝΑΙ Η ΨΗΦΟΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΧΙΛΙΑ ΔΥΟ ΔΟΛΙΑ ΜΕΣΑ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΞΟΥΝ.ΣΚΟΠΙΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΜΦΥΛΙΟΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΙΣΟΣ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΣΚΗΝΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΡΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΠΟΥ ΠΡΩΤΑ ΜΑΡΤΥΡΑΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΗ.ΔΕ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΚΗΝΙΚΟ.ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΛΗΜΜΑ.ΟΠΩΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΣΤΙΣ 6 ΜΑΗ ΕΤΣΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 17 ΙΟΥΝΗ.ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΔΙΩΞΕΤΕ ΤΟ ΤΥΡΡΑΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ.ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΔΥΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΗΔΗ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΑΙΚΗ ΘΕΛΗΣΗ.ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ.

ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ
ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ
ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Ανώνυμος είπε...

Ρε Δελατόλα δεν πέρνεις την ελένη τηλέφωνο να στείλη να μας συλλάβουν για δεν έχουμε να πληρώσουμε τα χαράτσια και άσε τις δραχμές και τους κουμπαράδες.

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΕΥΡΟ Η" ΔΡΑΧΜΗ 2 ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ ΑΝΤΕ ΓΑΜΙΘΗΤΕ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΣΥΡΙΖΑ ΡΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΛΑΓΗ ΜΕ ΧΑΝΤΡΕΣ Η" ΟΣΤΡΑΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ ΑΛΛΟ

Ανώνυμος είπε...

ΔΕ ΜΑΣ ΣΚΙΑΖΕΙ ΦΟΒΕΡΑ ΚΑΜΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ευρρρρρρρ

τι χρώμα έχει το πενηντάρικο;

elpasa είπε...

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που προσπαθούν φανερά πλέον όχι να ενημερώσουν αλλά να τρομοκρατήσουν τον κόσμο περιγράφοντας τις «καταστροφικές» συνέπειες της εξόδου της χώρας μας από την Ευρωζώνη μεγάλωσαν με τη δραχμή.
Ξαφνικά μέσα σε δέκα χρόνια νοιώθουν αηδία και μόνο που ακούνε για αυτήν.
Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που αν προχωρήσει η ενοποίηση της Ευρωζώνης και καταργηθεί το Ελληνικό κράτος μετά από δέκα χρόνια θα νοιώθουν αηδία για κάθε τι Ελληνικό.

Η δραχμή άντεξε δεκαετίες ολόκληρες.
Το Ευρώ είναι μόλις δέκα χρονών.
Τα πέντε από αυτά έχουμε οικονομική κρίση και όλοι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί προβλέπουν ότι θα διαρκέσει πολλά χρόνια ακόμη.

Ποιο είναι τελικά το «κέρδος» μας.
Τα «φτηνά» αυτοκίνητα που αγοράσαμε;
Οι φθηνές ηλεκτρικές συσκευές;
Έχω και εγώ αυτοκίνητο αλλά δεν μπορώ πλέον να το κυκλοφορήσω γιατί η βενζίνη είναι πανάκριβη, τα διόδια ατελείωτα, και το κόστος συντήρησης του αυτοκινήτου το αντέχω οριακά μέχρι στιγμής.
Έχω και ηλεκτρικές συσκευές αλλά σε λίγο δεν θα έχω το σπίτι το οποίο κάποτε το αγόρασα με «άχρηστες» δραχμές.
Αν συνεχίσουν να βομβαρδίζουν με φόρους τα ακίνητα, (πράγμα το οποίο θα κάνουν σίγουρα οι «δανειστές» μας), τότε κάποια στιγμή θα μου το κατάσχουν γιατί πολύ απλά δεν θα μπορώ να πληρώνω τους φόρους.

Μέχρι στιγμής το ευρώ μου παίρνει πολύ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ από όσα μου έδωσε.
Αν το Ευρώ είναι για το δικό μου καλό τότε γιατί καταστρέφετε η χώρα μου. Γιατί αυτοκτονούν χιλιάδες Έλληνες;
Αν φταίμε εμείς οι Έλληνες, εμείς οι τεμπέληδες, οι ψεύτες, τότε γιατί βουλιάζει η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιταλία.
Αν εμείς φταίμε για την καταστροφή όλων αυτών των χωρών, αν εμείς φταίμε για την καταστροφή του Ευρώ τότε γιατί δεν μας διώχνουν;
Από την άλλη πως είναι δυνατόν εμείς, το 2% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης να καταστρέψει το 98%;
Έχουμε τόση δύναμη;
Αν ήταν έτσι γιατί δεν μας έσωσαν από την πρώτη στιγμή και οδηγούνε όλες τις χώρες στην καταστροφή;


Γιατί τόση πρεμούρα για αυτό το «νόμισμα»;
Αφού σιχαίνεστε τόσο πολύ τη δραχμή, αφού η δραχμή είναι αυτή που θα καταστρέψει την σημερινή «ευημερία», τότε γιατί δεν υιοθετούμαι την Αγγλική λίρα, το Ελβετικό Φράγκο, το Δολάριο Αυστραλίας ή κάποιο άλλο νόμισμα;
Γιατί πρέπει οπωσδήποτε να είναι το Ευρώ το νόμισμα μας;
Υπάρχει μήπως κάποιος «ειδικός» λόγος που επιμένετε μετά μανίας σε αυτό;
Προφανώς ναι, υπάρχει.
Είναι η αρχή της παγκόσμιας οικονομικής κατοχής.
Μιας κατοχής πολύ πιο επικίνδυνης από αυτή που βίωσαν οι Έλληνες τη δεκαετία του 40.
Αντί για πολεμικά όπλα χρησιμοποιούνε οικονομικά «όπλα».
Δεν χρειάζεται πλέον να μας πυροβολούνε.
Θα αυτοκτονούμε μόνοι μας…

Ανώνυμος είπε...

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί αν μας κόψουν τα δανεικά οι Ευρωπαίοι είμαι σίγουρος πως ο Αλέξης και οι πεφωτισμένες συνιστώσες θα βρουν τρόπο για αυξήσεις και επιμηκύνσεις χορήγησης επιδομάτων.

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί θα κουρέψει τα δάνεια ιδιωτών και επιχειρήσεων.

Αν αυτό είναι το 30% για παράδειγμα, σε μια μέρα οι τράπεζες θα εμφανίσουν επιπλέον ζημιά 40 δις.

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί έτσι όπως το πάει θα τυπώσει επιπλέον ευρώ.

Τι;
Δεν μπορεί;
Όλα τα μπορεί!

Θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί θα φορολογήσει λέει τα κεφάλαια που θα φύγουν στο εξωτερικό.

Κάποιος καλός άνθρωπος ας του εξηγήσει για την ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων εντος της Ευρωζώνης.

Ανώνυμος είπε...

@ 9:15 μ.μ.

Σε βρίσκω απόλυτα σωστό!!!

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΙΓΚΡΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΜΗΧΕΛΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΣΕΧ ΜΑΘΗΜΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ ΒΡΑΔΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ