Μεγάλες ελληνικές βιομηχανίες ζητούν αυξήσεις στα προϊόντα

4
Τελικά κάποιες επιχειρήσεις δεν φαίνεται να νοιάζονται για την κρίση που μαστίζει τη μέση ελληνική οικογένεια και πιέζουν για αυξήσεις ενώ η οικονομία καθημερινά βυθίζεται στην αμφιβολία.

Πιο συγκεκριμένα, έγκυρες .........
πληροφορίες του protothema.gr αναφέρουν πως εταιρείες όπως αυτές της οικογένειας Φιλίππου Elbisco (του Κυριάκου και του εφοπλιστή Κουμάνταρου) και ΦΑΓΕ (των Γιάννη και Kυριάκου Φιλίππου) απαιτούν από το λιανεμπόριο αυξήσεις της τάξης του 15% παρά τη σαφή μείωση των εισοδημάτων των ελληνικών νοικοκυριών.

Πρόκειται για αυξήσεις που είναι αδικαιολόγητες αφού και μείωση εργατικού κόστους έχουν κάνει οι εν λόγω βιομηχανίες και φυσικά δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές σε μια αγορά που ρημάζει.


Την ίδια ώρα όμως δεν είναι μόνο οι δύο γνωστές βιομηχανίες τροφίμων που θέλουν ανατιμήσεις αλλά και άλλες, όπως για παράδειγμα η Coca Cola 3E που απαιτεί αυξήσεις κατά 5% περίπου.


Ο χορός των αυξήσεων δεν θα σταματήσει, προφανώς, εδώ καθώς κι άλλες – το χειρότερο ελληνικές- επιχειρήσεις θέλουν ανατιμήσεις, προβάλλοντας ως επιχείρημα τη συνεχή αύξηση του κόστους στην παραγωγή λόγω των φόρων που έχουν επιβληθεί σε όλη την "αλυσίδα"

Δημοσίευση σχολίου

4Σχόλια
  1. φραγμο στα κερδη και θεσπιση αγορανομικου ελεγχου. Επιβολη πλαφον οπως καποτε 20-40% στα κερδη και παταξη της φοροδιαφυγης με ελεγχους απο ΣΔΟΕ και ΙΚΑ. Δεν μπορει καποιος να του κοστιζει ο καφες πχ 15 λεπτα και να πουλα στα 3-4 ευρω ή οι γαλακτοβιομηχανιες περνουν το γαλα στα 20 λεπτα και πουλουν στα 1,2. ενω Ιταλια, Γερμανια πουλουν φθηνοτερα με 50-60 λεπτα το λιτρο αγορα. Επισης χαμηλοτερους φορολογικους συντελεστες και ΦΠΑ. Οι πολυεθνικες αυτο τον σκοπο ειχαν, να κλεισουν τα μικρα μαγαζια και να ελεγχουν τα παντα κανοντας κουμανυο μονοπολιακο. Αν θελουν ας φυγουν οταν υπηρχε η μεσαια ταξη και τα μικρομαγαζα η Ελληνικη οικονομια ανθιζε και η αγορα εσφιζε. Τωρα με αυτους και Κινεζικα μη ποιοτικα προιοντα τρωμε και εχουμε και οι τιμες ειναι στα υψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ω!
    Βρε παιδι μου ας ψηφισουμε τοτε τον σωτηρα μας τον ανθελληνα τσιπρα για να βγουμε απο το ευρω και να φαμε με χρυσα κουταλια.

    Ω!

    Τι ωραια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι λύσεις είναι πολύ απλές:
    Γυρίστε την πλάτη σε όλα αυτά τα προϊόντα των παραπάνω οικογενειών.
    Άλλωστε δεν είναι και λίγα τα αρνητικά των προϊόντων τους ειδικά της ΦΑΓΕ που έχουν γραφεί όσον αφορά στην ποιότητα τους.
    Υπάρχουν και άλλες μονάδες, πολύ πιο ελληνικές, με καλύτερα και φθηνότερα προϊόντα που μπορούμε να αγοράσουμε.
    Μη ξεχνάμε ότι η Βιομηχανία Παπαδοπούλου (μπισκότα) ήταν η μόνη που έδωσε αυξήσεις στο προσωπικό της παρά την κρίση.
    Μη δίνουμε την εντύπωση σε ορισμένους μεγαλοκαρχαρίες ότι είμαστε άβουλα όντα που χάφτουμε ότι μας σερβίρουν. Όταν δεν πουλάνε θα μειώσουνε τις τιμές στο 50% και θα μας παρακαλάνε.
    Είναι η μοναδική και αποτελεσματική μας αντίσταση στους κερδοσκόπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟΤΕΡΟ ΟΠΛΟ.


    ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ !

    ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΡΑΦΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ


    ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΣΑΣ ΘΕΛΩ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΜΟΥ.

    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟΤΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ .

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΣΑΠΙΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΠΙΟ


    ΕΙΔΑΤΕ ΤΙ ΚΕΡΔΗ ΕΧΟΥΝ
    ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΦΤΑΣΕΙ 0.7/ΤΟ ΚΙΛΟ ΤΙΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ 0,25 ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΟΥΛΟΥΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου