Το κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας «από μέσα»

Παρά τις έντονες αντιδράσεις, ξεκίνησε η υποδοχή των πρώτων λαθρομεταναστών. Τι αναφέρουν οι πληροφορίες για το πολιτικό παρασκήνιο.

Τα πάντα είναι έτοιμα για την λειτουργία του κέντρου κράτησης λαθρομεταναστών στην Αμυγδαλέζα....
Ήδη, στη 1 το μεσημέραι ξεκίνησε η λειτουργία του «κέντρου κλειστής φιλοξενίας» και έχουν μεταφερθεί οι πρώτοι παράνομοι μετανάστες.

Το πόσο κλειστή, προσωρινή και φιλόξενη θα είναι η κράτηση αναμένεται να αποδειχθεί στην πράξη, αναφέρει σήμερα η εφημερίδα Τύπος της Κυριακής και θέτει το ερώτημα κατά πόσο είναι σε θέση το κέντρο να υποδεχθεί τους πρώτους 200 μετανάστες από τους 1.000 και πλέον που είναι η χωρητικότητά του.

Σημειώνεται, ότι για το κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας στους οικίσκους για σεισμόπληκτους, αντιδρά το υπουργείο Υποδομών, δημιουργώντας τη γνωστή πλέον κόντρα μεταξύ του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Μάκη Βορίδη.

Ωστόσο, η εφημερίδα αναφέρει ότι οι υποδομές σε κάθε περίπτωση προσφέρουν συνθήκες διαβίωσης κατά πολύ ανώτερες από αυτές που ζουν οι μετανάστες στα διαμερίσματα της Αθήνας.

Αναλυτικά, ο κάθε οικίσκος είναι συνδεδεμένος με δίκτυα εξυπηρέτησης (ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, αποχέτευση) και είναι εξοπλισμένος με θερμοσίφωνα, κλιματιστικό, κλπ. Το εμβαδόν τους είναι περίπου 28 τ.μ. και θα διαμένουν 4 μετανάστες σε δύο διώροφα κρεβάτια.

Στο κέντρο θα βρίσκεται από σήμερα το ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο θα πραγματοποιεί υγειονομικές εξετάσεις.