Το μόνο όφελος

4
 Γράφει ο Ευθύλογος
Είναι γνωστό ότι το τελευταίο καταφύγιο των κάθε λογής πολιτικών απατεώνων είναι η δήθεν άγνοια. Μόνο που τώρα πλέον αυτό το καταφύγιο είναι άχρηστο.
Κανένας πολιτικός γκαζοτενεκές δεν θα τολμήσει να πει:
- Δεν ξέραμε την κατάσταση.

- Βρήκαμε υπερβολικό έλλειμμα.
- Βρήκαμε καμένη γη.
- Αγνοούσαμε το μέγεθος του χρέους.
- Βρήκαμε άδεια ταμεία.
Αυτό είναι και το μόνο όφελος από την καταστροφή της Ελλάδας που επί χρόνια την προσπαθούσαν τα.........

γομάρια[1] και τελικά την πέτυχαν.
Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία πλέον!
Τώρα ξέρεις καραγκιόζη!
Θα βρεις καμένη γη γιατί εσύ και το συνάφι
[2] σου την κάψατε.
Θα βρεις άδεια ταμεία γιατί εσύ και το συνάφι σου τα αδειάσατε.  
Θα βρεις τεράστιο χρέος γιατί εσύ και το συνάφι σου το δημιουργήσατε.
Θα κυβερνήσεις διεφθαρμένη χώρα γιατί εσύ και το συνάφι σου τη διαφθείρατε.
Θα βρεις απεργίες, γιατί εσύ και το συνάφι σου αποθρασύνατε τις συντεχνιακές διεκδικήσεις.
Θα βρεις κόντρες, πορείες και εμπόδια γιατί εσύ και το συνάφι σου μαζέψατε τον κάθε αγράμματο αγύρτη και τον αναβαθμίσατε σε ηγέτη του κομματικού συνδικαλισμού.
Θα βρεις ανύπαρκτο πρωτογενή τομέα γιατί εσύ και το συνάφι σου τον εξαφανίσατε.
Θα βρεις διαλυμένο δευτερογενή τομέα γιατί εσύ και το συνάφι σου τον διαλύσατε.
Θα βρεις άχρηστο και ανίκανο δημόσιο τομέα γιατί εσύ και το συνάφι σου τον αχρηστέψατε διορίζοντας ως διευθυντές τα κομματικά σας κοπρόσκυλα.
Θα βρεις ασφαλιστικούς οργανισμούς υπό πτώχευση γιατί εσύ και το συνάφι σου τους πτωχεύσατε.
Θα βρεις εγκαταλειμμένη ύπαιθρο γιατί εσύ και το συνάφι σου την εγκαταλείψατε και μαζεύετε από τη δεκαετία του ’50 τους Έλληνες στην Αθήνα.
Θα βρεις έναν τεράστιο τριτογενή τομέα που παρασιτεί και προσφέρει άχρηστες – και επικίνδυνες κάποτε - υπηρεσίες γιατί εσύ και το συνάφι σου τον αφήσατε να διογκωθεί.
Θα βρεις έναν τουρισμό - βιομηχανία κλοπής των τουριστών, γιατί εσύ και το συνάφι σου δεν ελέγξατε ποτέ σε βάθος τη σαπίλα που υπάρχει εκεί μέσα. 
Θα βρεις δεκάδες χιλιάδες άνεργους πτυχιούχους γιατί εσύ και το συνάφι σου ανοίγατε σε κάθε χωριό και «πανεπιστήμιο». (Ο θεός να τα κάνει πανεπιστήμια)
Θα βρεις μια χώρα που τα παράνομα κτίσματα είναι περισσότερα από τα νόμιμα γιατί εσύ και το συνάφι σου υποθάλψατε την οικιστική και πολεοδομική παρανομία.
Θα βρεις την πλειοψηφία των ενηλίκων να αυτοαπαλλάσσεται για τις μαλακίες της βάζοντας μπροστά βλακώδεις δικαιολογίες του τύπου: «έτσι μας έμαθαν» ή «έτσι κάνουν όλοι».  
Και τελικά θα βρεις ένα λαό σε παρακμιακό κατήφορο, να σέρνεται απογοητευμένος γιατί έτσι τον καταντήσατε εσύ και το συνάφι σου.
Και τολμάς γνωρίζοντας όλα τα παραπάνω να θέλεις αυτοδυναμία ρε ηλίθιε;
 
Τι θα καταφέρεις μόνος σου ρε βλάκα;
Αυτοδύναμες δεν ήταν σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης;
Τι σκατά κατάφεραν;
Δεν καταλαβαίνεις ότι ακόμη και στην απίθανη περίπτωση που θα έχεις αυτοδυναμία πρέπει να απευθυνθείς σε όλους και να σαλπίσεις πανελλήνιο προσκλητήριο;
Δεν καταλαβαίνεις ότι ακόμη κι αν κάνεις κάτι σωστό θα σε πολεμήσουν γιατί το έκανες «εσύ» κι όχι «αυτοί»;
Δεν καταλαβαίνεις ότι έχεις να πολεμήσεις οργανωμένα συμφέροντα που για δεκαετίες τα υπέθαλψες εσύ και οι όμοιοί σου;
Δεν καταλαβαίνεις ότι και η πιο ισχυρή κυβέρνηση προέρχεται από μειοψηφία του εκλογικού σώματος;
Δεν καταλαβαίνεις πως μόνος σου, όντας ηγέτης μειοψηφίας ουσιαστικά, δεν μπορείς να ζητήσεις θυσίες από το σύνολο του λαού και να βρεις κατανόηση ή έστω ανοχή;
Δεν καταλαβαίνεις ότι για να κάνουν κι άλλες θυσίες οι πολίτες, πρέπει να δουν πρώτα θυσίες από τη σκατοφάρα σας; Να βάλουμε κάτω πόσα έχασες εσύ με την κρίση και πόσα έχασα εγώ;
Δεν καταλαβαίνεις ότι χρειάζεσαι ευρύτατη κοινωνική συναίνεση;
Δεν καταλαβαίνεις ότι για να πάρει μπροστά τούτος ο τόπος πρέπει όλοι να αποκτήσουμε τη νοοτροπία του Σταχάνωφ,[3] αλλά εσείς τους τελευταίους σταχανοβίτες τον εξοντώσατε ηθικά πριν από δεκάδες χρόνια, επιβραβεύοντας ηλίθιους, τεμπέληδες, πατριδοκάπηλους και αγύρτες;
Δεν καταλαβαίνεις πως αν δεν συνεργαστείς δεν έχεις καμιά ελπίδα μα πετύχεις;
Πρέπει να μάθετε και να εργάζεστε και να συνεργάζεστε ρε τομάρια!

Με τόσα προβλήματα δεν θα έπρεπε κανένας να θέλει αυτοδυναμία.
Κι όλοι να δηλώσετε ότι θα συνεργαστείτε για το καλό του τόπου. Εκτός κι αν θέλετε την κουτάλα μόνοι σας ή δεν καταλαβαίνετε σε τι μπαρουταποθήκη κάθεστε! Δεν είναι καιρός για παιδαριώδεις χαζοεγωισμούς.
Αρκετά πλήρωσε τούτος ο τόπος τον διεστραμμένο εγωισμό και την αρρωστημένη αρχομανία του κάθε μαλάκα αρχηγού.  
χχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ
[1]  Η λέξη «γομάρια» δεν αποτελεί προσβολή αλλά τίτλο, αφού την χρησιμοποίησε βουλευτής απευθυνόμενος σε συναδέλφους του.
[2]  Το «συνάφι» δεν περιλαμβάνει μόνο τα πολιτικά καθίκια. Περιλαμβάνει κάθε είδους αμειβόμενα κομματικά παράσιτα, πληρωμένους δημοσιογράφους, εξαγορασμένους δικαστικούς, επίορκους δημόσιους υπαλλήλους, γλείφτηδες που τα προσόντα τους είναι 10 φορές λιγότερα από όσα απαιτεί η θέση που κατέχουν, εγκάθετους κομματικούς συνδικαλιστές, συνταξιούχους μαϊμού και κάθε λογής κοινωνικά σαπρόφυτα που σιτίζονται στο απέραντο Πρυτανείο Κηφήνων  «Η ωραία Ελλάς».       
[3]  Η προσωποποίηση του τέλειου εργάτη των Σοβιέτ που με την ευφυΐα και την ευσυνειδησία του πολλαπλασιάζει την παραγωγή. Ίσως να πρόκειται για μύθο αλλά λίγα άχρηστα παραμύθια ακούμε κάθε μέρα;  Ας ακούσουμε κι ένα χρήσιμο.
Ευθύλογος
vacon28@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

4Σχόλια
  1. ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΗ Η ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΤΤΙΚΩΝ ΑΣ ΤΕΘΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΟΠΩΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΑΡΚΕΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ (ΤΡΑΠΕΖΕΣ - ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ - ΕΚΔΟΤΕΣ - ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΚΟΣΜΟΥ ) ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΩΣ ΕΓΓΥΗΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΑΛΗΡΙΣΙΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΑΥΤΗ
    ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. _____________________________________
    Σαμαράς: Κατάργηση λαθρονόμου Ραγκούση
    ___________________
    -Κλείσιμο indymedia
    ______________________________
    -Ασυμβίβαστο υπουργού/βουλευτή
    ________________________________
    -Συνταγματική ενίσχυση ελληνικής ταυτότητας/γλώσσας.

    Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, κανένα από τα μεγάλα κόμματα δεν μιλούσε καν για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, εξαιτίας της πίεσης που ασκούσαν μικρά κομματα της Αριστεράς με την υποστήριξη στελεχών του ΠΑΣΟΚ Σήμερα όμως, παρατήρησε, το άσυλο έχει καταργηθεί νομικά αλλά όχι όμως και στην πράξη. Αυτό, όμως, δεσμεύθηκε ο κ. Σαμαράς, θα γίνει και στην πράξη μετά τις 7 Μαΐου.

    Ομοίως, πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, κανένα από τα μεγάλα κόμματα δεν μιλούσε για τη λαθρομετανάστευση. ...Είχαν απαγορέψει ακόμα και τη λέξη, σημείωσε, και όποιος μιλούσε για το πρόβλημα των λαθρομεταναστών, τον στιγμάτιζαν ως ακραίο, και υπήρξαν δυνάμεις της Αριστεράς που δημιούργησαν το επεισόδιο της Υπατίας, διεκδικώντας τη νομιμοποίηση εκατοντάδων μεταναστών. Ξέρετε έστω και ένα κράτος που θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο, διερωτήθηκε και τώρα, επεσήμανε, ένας υπουργός του ΠΑΣΟΚ λέει ότι θα καθαρίσει την Αθήνα. Δεν είναι υποκρισία όταν το ίδιο κόμμα έφερε το νόμο Ραγκούση.
    Εμείς όμως θα τον καταργήσουμε, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    Για τους κουκουλοφόρους, ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι και στο παρελθόν τους έπιαναν, άλλα δεν προσάγονταν σε δίκη ή έπεφταν στα μαλακά και αυτό γινόταν επειδή ήταν αδύναμοι οι νόμοι στην Ελλάδα.

    Αυτό θα αλλάξει, προανήγγειλε και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε ενδεικτικά σε αλλαγή των μορφών αστυνόμευσης, χρήση υδροφόρων για αντιμετώπιση επεισοδίων σε διαδηλώσεις και καμερών ασφαλείας σε δημόσιους χώρους που θα αποτελούν επαρκή τεκμήρια για διώξεις υπαιτίων επεισοδίων. Οι κάμερες σε δημόσιο χώρο δεν παραβιάζουν την ιδιωτική ζωή των πολιτών και η καταστροφή τους θα τιμωρείται παραδειγματικά, υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ και υπενθύμισε ότι η χρήση τους γίνεται παντού αποτελεσματικά αλλά στη χώρα μας χρειάζεται πολιτική βούληση και η βούληση αυτή στη ΝΔ υπάρχει.

    Όσο για τη λαθρομετανάστευση, εκτός από την κατάργηση του νόμου Ραγκούση, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση των έργων προστασίας των συνόρων, τη λειτουργία κέντρων προσωρινής κράτησης παράνομων μεταναστών -έξω από τον αστικό ιστό και με οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες, με απέλασή τους στη συνέχεια εντός τεσσάρων μηνών- καθώς επίσης στην επιτάχυνση εξέτασης αιτήσεων ασύλου, στη διακρατική συνεργασία με χώρες του ευρωπαϊκού νότου που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα, και τέλος στην παρουσία ευρωπαικών δυνάμεων στα ελληνικά σύνορα, για να γίνει –όπως είπε- κατανοητό ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ε.Ε. Καταλήξαμε να γίνουμε αποθήκη των ανεπιθύμητων, παρατήρησε χαρακτηριστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο Βενιζέλος πάντως δεν ξέρει τίποτα..
    διάβαζε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ερώτημα είναι, πως μπορείς να ψηφίσεις τα κόμματα που μας πέταξαν στα σκατά της ιστορίας; Πόσο ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΚΑΣ μπορεί να είναι κάποιος για να ξανακάνει το ίδιο λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου