Ιταλία: «Ατμόσφαιρα ακολασίας» με ναρκωτικά και πορνεία στο βυθισμένο Concordia!

«Ατμόσφαιρα ακολασίας» με ναρκωτικά και πορνεία επικρατούσε στα πλοία της ιταλικής εταιρείας «Costa Cruises», σύμφωνα με καταθέσεις πρώην εργαζομένων που διέρρευσαν στον ιταλικό Τύπο από στοιχεία της έρευνας για το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου «Costa Concordia» στη Τοσκάνη στις 13 Γενάρη.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις δύο εργαζομένων που δούλευαν στα πλοία της εταιρείας το 2010, εκτός από τη χρήση ναρκωτικών από ορισμένους αξιωματικούς, συχνά οι αξιωματικοί αντιμετώπιζαν τα μέλη του πληρώματος σαν σκλάβους...
Η ιταλική εταιρεία που είναι θυγατρική του μονοπωλιακού μεγαθηρίου «Carnival» υποστήριξε ωστόσο ότι τηρεί πολιτική μηδενικής ανοχής κατά των ναρκωτικών και πως διενεργεί τακτικούς ελέγχους.

Υπενθυμίζεται πως το «Costa Concordia» προσέκρουσε σε ύφαλο στην ακτή του νησιού Τζίλιο κοντά στην Τοσκάνη στις 13 Γενάρη φέτος με αποτέλεσμα να προκληθεί τεράστιο ρήγμα και να πλημμυρίσει νερά και να σκοτωθούν 32 επιβάτες και πλήρωμα.

Το πλοίο μετατράπηκε σε «πλωτό φέρετρο», τόσο από την απαράδεκτη στάση του πλοιάρχου (διώκεται για ανθρωποκτονία κατά συρροή από αμέλεια, ναυάγιο και εγκατάλειψη του πλοίου και καθυστερημένη ενημέρωση των λιμενικών αρχών για τη σοβαρότητα του ατυχήματος) όσο και από την πολιτική που ακολουθούν οι εφοπλιστές για να θησαυρίζουν με τα λεγόμενα «διεθνή πληρώματα», τα οποία δουλεύουν με μισθούς πείνας, χωρίς κοινωνική ασφάλιση, συγκροτημένα δικαιώματα και βέβαια δεν είναι εκπαιδευμένα σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

ΠΗΓΗ: Ριζοσπάστης