Αναμενόμενο γεγονός!!!

5
 Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός

Με τα όσα συμβαίνουν στην χώρα μας κάθε εχέφρων άνθρωπος αρχίζει και αναρωτιέται αν έχει χάσει την λογική του ή τον δουλεύουν κάποιοι ψιλό γαζί.  Αν τα όσα πίστευε μέχρι σήμερα ήταν σωστά ή ότι οι «άλλοι» έχουν δίκαιο.  Αν καταλαβαίνει τι διαβάζει, αν έχει σωστή αντίληψη των πραγμάτων.  Με λίγα λόγια δηλαδή μήπως πρέπει να πάει να δει όχι έναν, αλλά πολλούς ψυχιάτρους.  Αφορμή για την σκέψη αυτή μας έδωσε η χρεωκοπία της χώρας μας την Παρασκευή, η οποία μπορεί να έχει.........
οποιοδήποτε όνομα θέλει κανείς, χρεωκοπία, επιλεκτική χρεωκοπία, συντεταγμένη κλπ.  Δηλαδή αυτό για το οποίο αγωνιζόντουσαν οι «ήρωες» πολιτικοί μας να μην συμβεί, συνέβη.  Υποτίθεται δε ότι ο ελληνικός λαός υποφέρει τα πάνδεινα δύο χρόνια τώρα για να μην χρεοκοπήσει χώρα!!!  Για αυτό που έγινε δηλαδή, αλλά για τους πολιτικούς μας δεν έγινε…  Τελικώς η ενεργοποίηση των περίφημων CDS ήταν… αναμενόμενο γεγονός, μετά την επιτυχία του PSI+!!!! Τρελαίνεσαι τώρα, ναι ή όχι;

Και από πού να αρχίσει κανείς και που να τελειώσει.  Ότι οι πολιτικοί μας με τις ενέργειες τους επέτρεψαν σε εκείνους που επί τόσο διάστημα παίζανε πάνω στην πλάτη της χώρας με τα CDS να κονομήσουν τώρα τα άντερα τους;  Άραγε θα πληροφορηθούμε ποτέ τα ονόματα τους; Ότι οι πολιτικοί μας με τις ενέργειες τους έδωσαν το χρονικό περιθώριο επί δύο χρόνια και βάλε σε όλους όσους μας χορεύουν σήμερα στο ταψί να τακτοποιήσουν τα του οίκου τους για να έχουν εκείνοι τις μικρότερες δυνατές επιπτώσεις;  Και τελικά ο Ελληνικός λαός τι κέρδισε;  Τι πρέπει να πιστέψει κανείς και το κυριότερο ποιον να πιστέψει;  Για άλλη μια φορά τα διαπλεκόμενα συμφέροντα στην χώρα μας επικράτησαν.  Είναι οι μόνοι κερδισμένοι, για άλλη μία φορά.  Στα λεγόμενα μεγάλα ΜΜΕ επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή όπως λέει και ο ποιητής.  Όλα πάνε καλά, όλα ρολόι, τεράστια επιτυχία για την χώρα μας τα πάντα!!!  Με μια μικρή εξαίρεση, που είναι το εξαθλιωμένο τμήμα του λαού μας.  Αυτό που ζει τρώγοντας από τα σκουπίδια.  Που ο γονιός δίνει στα παιδιά του ληγμένα τρόφιμα που πετούν τα σούπερ μάρκετ, οι άστεγοι…. Αλλά τα διαπλεκόμενα γιατί να αντιδράσουν;  Έρχεται το επόμενο μεγάλο φαγοπότι…  Έργα, ιδιωτικοποιήσεις και πάει λέγοντας.  Μπορεί αυτή την φορά να μην είναι σαν τον Χρυσό Αιώνα του Περικλέους, δηλαδή τα τελευταία είκοσι, εικοσιπέντε χρόνια, που κατασπάραξαν ως άγρια θηρία της ζούγκλας το δημόσιο χρήμα, άλλωστε πως φθάσαμε εδώ, αλλά εντάξει, θα γεμίσει και πάλι το στομάχι τους.   Οι άπληστοι δεν θα μείνουν νηστικοί!  Και το πιο σημαντικό για αυτούς;  Δεν θα φάνε από τα έτοιμα!!!

Κάνοντας μια αναζήτηση με τον ρουφιάνο…, το Google, βρήκαμε τόσες πολλές δηλώσεις όλων των πολιτικών και ειδικά των κυρίων Παπανδρέου, Παπαδήμα, Βενιζέλου περί μη χρεωκοπίας της χώρας, και τόσο πρόσφατες, τόσο σε ελληνικά όσο και σε ξένα μέσα, που ειλικρινώς μας κάνει να αναρωτιόμαστε:  πως είναι δυνατόν να είναι κάποιοι τόσο θρασείς, τόσο ανάλγητοι, τόσο ξετσίπωτοι, τόσο ανερυθρίαστοι  που να κοροϊδεύουν κατάμουτρα έναν ολόκληρο λαό;  Και το χειρότερο είναι ότι ο λαός αυτός, εμείς, τα καταπίνουμε αμάσητα όσα μας λένε.  Ένας καλοπροαίρετος πολίτης μπορεί να ισχυριστεί ότι έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν, αλλά αυτό που συνέβη ήταν αναπόφευκτο…  Θα μπορούσαν λοιπόν να μας έλεγαν οι κυβερνώντες πχ ότι, το ξέραμε ότι θα γινόταν κάποια στιγμή αλλά δεν μπορούσαμε να το πούμε γιατί δεν λέγεται δημόσια αυτό λόγω κερδοσκόπων κλπ….  Αλλά να βγαίνουν όλα να υπερηφανεύονται για την … επιτυχία τους, τα δε δελτία ειδήσεων, ενορχηστρωμένα, όχι τυχαία, να μας ενημερώνουν για ένα «αναμενόμενο γεγονός», όχι για την χρεωκοπία, αυτό σε κάνει να τρελαίνεσαι, σε εξοργίζει.

Πάντως το καλό είναι ότι πολλοί εκ των συμπατριωτών μας, προφανώς έχουν λύσει τα προβλήματα τους, και λογικό είναι να ασχολούνται με άλλα σοβαρότερα θέματα  όπως πχ με την Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ.  Δεν θα πρέπει τώρα που «έσωσε» τη χώρα  μας, να βγάλουμε και αρχηγό, τον σωτήρα του έθνους κ. Βενιζέλο;  Και τι ωραίες δημοκρατικές διαδικασίες…  Κατά πάσα πιθανότητα ένας μόνον θα είναι υποψήφιος για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ!!!  Ο κύριος Βενιζέλος…. Αλλά και τι αισιόδοξο θέαμα αυτό στην συνδιάσκεψη;  Υπήρχαν άνθρωποι που χειροκροτούσαν τους παριστάμενους πολιτικούς!!!!  Αλλά ξέρετε κάτι;  Αυτοί είμαστε ως λαός και καλά μας κάνουν οι πολιτικοί!!! Τα βρήκαν και τα κάνουν.  Οι πολιτικοί κατάντησαν τον ελληνικό λαό ραγιάδες, εαυτούληδες, οικονομισάριους, διεφθαρμένους…  Δεν βλέπετε τα καθημερινά παραδείγματα;  Μόλις προχθές ανακαλύφθηκε απάτη τεραστίων διαστάσεων στο ΙΚΑ.  Θα περίμενε δε κανείς, να δει ακόμη και μια φιλοπατρία και από τους κάθε λογής απατεώνες στην χώρα μας.  Γιατί, έκλεψαν ότι έκλεψαν μέχρι πριν από δύο χρόνια.  Έφαγαν το καταπέτασμα οι περισσότεροι εξ αυτών από το δημόσιο χρήμα, αλλά να, κάποιος ρομαντικός, θα περίμενε ότι θα σταματούσαν προ του κινδύνου να μην υπάρχει αύριο η χώρα μας, τουλάχιστον όπως την ξέραμε…  Σταμάτησαν;  Ούτε κατά διάνοια.  Συνέχισαν απτόητοι γνωρίζοντας ότι δεν θα συνέβαινε τίποτα.  Γιατί;  Μα γιατί από την μεταπολίτευση και μετά, σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, δεν συνέβαινε τίποτα!!!  Κάτι οι πολιτικοί προστάτες των κάθε είδους απατεώνων, κάτι η ατιμωρησία, κάτι τα προβλήματα της δικαιοσύνης, κάτι η επικράτηση της διαφθοράς σε ολόκληρη την επικράτεια και φθάσαμε στο σήμερα.

Σήμερα, ευτυχώς που πέρα από τους ξένους που μας αλλάζουν τα φώτα εξ αιτίας των πολιτικών μας, και δυστυχώς ίσως και όχι μόνον αυτών, υπάρχουν και κάποιοι συμπατριώτες μας που θέλουν να αλλάξουν το σημερινό status quo.  Που γνωρίζουν τι σημαίνει να είσαι Έλληνας…  Τι φορτίο κουβαλά στην πλάτη του από την ιστορία ένας Έλληνας…  Και αυτοί είναι οι έντιμοι άνθρωποι αυτής της χώρας.  Και ανάμεσα σε αυτούς και κάποιοι εισαγγελείς και δικαστικοί.  Και ολοκληρώνουμε βάζοντας κάποιες «κακές» ιδέες προς εκείνους.  Οι κυβερνώντες αυτήν την χώρα και γενικώς οι πολιτικοί έχουν ερμηνεύσει με τεράστια ευκολία όπως τους βολεύει νόμους, διατάξεις, σύνταγμα για να κάνουν τα δικά τους…. Ε, εσείς που είσαστε και οι ειδικοί στους νόμους, δεν μπορείτε να κάνετε ανάλογες ερμηνείες για να πληρώσουν όλοι αυτοί για τα όσα κάνουν;  Που ασελγούν πάνω στην πατρίδα μας και σε πολύ μεγάλο μέρος του λαού μας;  Όχι τίποτα άλλο για να πάρουν και αυτοί την γλύκα όπως και εμείς….

Διογένης ο Κυνικός

Δημοσίευση σχολίου

5Σχόλια
  1. Πολύ σωστό. Η Ισλανδία ήταν αλλιώς
    http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2551.aspx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπραβο γιά το γενναίο και τόσο αληθινό αρθρο. Υπάρχουν υγιείς και νοήμονες Ελληνες και πρέπει να σπάσουμε τα μούτρα στο θρασύτατο χοντρομπέννυ που μας περνάει γιά ηλίθιους. Ολοι εκτός Ελλάδας μιλάνε γιά πτώχευση και αυτό το θρασύτατο υποκείμενο κανει τηλεοπτικούς διθυράμβους και κομματικά σοου
    Ελληνες ξυπνάτε μας διέλυσαν τη ζωή μας και μάς θίγουν την αξιοπρέπειά μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μαυρο καταμαυρο σ αυτους που μας μαυρισαν τη ζωη.που τολμανε και θελουν ψηφο.μαυρο σε πασοκ νδ ντορα λαος κι οσους αλλους εκαναν κακο.τελευταια ευκαιρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΕΞΑΓΩΝΕΝΟ ΣΥΜΕΡΑΣΜΑ:
    Η ΚΑΤΑ ΦΥΣΙΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΟΡΦΩΜΑΤΟΣ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΤΟΜΗ ΤΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΟΣ ΕΝΟΣ ΣΥΡΦΕΤΟΥ ΠΟΥ ΑΠΑΛΛΟΤΡΟΙΩΣΕ ΤΟΝ ΟΡΟ "ΕΛΛΗΝΑΣ".
    ΕΞ'ΑΛΛΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ, ΟΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΓΕΝΝΕΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΠΡΟΣΔΟΚΙΜΟ ΖΩΗΣ.
    ΕΞ' ΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΓΕΝΝΗΜΑ ΤΗΣ ΒΑΥΑΡΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΩΛΛΕΤΗ ΠΝΕΕΙ ΤΑ ΛΟΙΣΘΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν η θέση του κυβερνώντων είναι τόσο δύσκολη όσο ιδρωμένοι θέλουν να εμφανίζονται στα ρεάλιτυ (ειδήσεις) τότε γιατί κόπτονται τόσο λέγοντας τόσα ψέμματα να ξαναβγούν ;
    Η εμφάνιση του Βενιζέλου και μερικών του ΠΑΣΟΚ ως "νικητές" μόνο θλίψη και σκεπτικισμό προκαλέι στον κόσμο. Μέχρι τώρα ίσως κάποιοι σκέπτονταν : "μα καλά μπορεί να είναι τόσο ηλίθιοι;" Τώρα πλέον σκέπτονται : "μα καλά μπορεί να είναι τόσο πουλημένοι;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου