ΟΑΚΑ, «φίλαθλοι» και φωτιές

6
Του Θανάση Νικολαΐδη 


ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ το ΟΑΚΑ με Καλατράβες, εγκαίνια και δαπάνες. Θα’ ρχονταν οι ξένοι ν’ αποθαυμάσουν το θαύμα της τεχνικής(!) στην…Ψωροκώσταινα. Έπεσε το χρήμα άφθονο και ανεξέλεγκτο, ξένο και δανεικό. Και δήλωναν περήφανοι οι εργολάβοι, καμάρωναν οι πολτικοί μας, τα παρατούσε ο Σουφλιάς, «φούκωνε» ο Σημίτης και …παρήλαυνε ο Καραμανλής. Σχεδίασε τη στέγη του ο  Ισπανός αρχιτέκτονας και απεχώρησε ματσωμένος. Μας έμειναν αμανάτι τα......
Ολυμπιακά Έργα που έγιναν αναξιοποίητα Ολυμπιακά ακίνητα, μας έμεινε και το ΟΑΚΑ.
ΓΙΑΤΙ να είναι «μιας χρήσης»; Υπάρχει και «Ολυμπιακός», Παναθηναϊκός και «φίλαθλοι». Να γίνεται εκεί ο τελικός κι ας το φάει (το ΟΑΚΑ) το σκοτάδι. Και τι που θ’ άναβε φωτιές τρυπώνοντας από «μυστική πόρτα» η πάνοπλη κι αρματωμένη τσογλαναρία; Το πέτυχαν, το πέτυχε, το…πετύχαμε ως έλληνες σε περίοδο κρίσης και τρέξε να σβήσεις τη φωτιά. Να αποκαταστήσεις τις ζημιές απ’ τα…γεμάτα ταμεία σου, να τονώσεις το ηθικό των ατιμώρητων αλητών που τους έπιασε με τις μολότοφ το «γυαλί», τους έκανε «διάσημους», έτοιμους για το επόμενο χτύπημα.
ΚΑΙ ποιος το’ πε πως οφείλεις να λυπάσαι όταν πέφτουν ξυλιές των ΜΑΤ σε κόκαλα «φιλάθλων»; Είναι η εξαίρεση κι ας τις δοκιμάσουν οι χαπακωμένοι εξεγερμένοι. Με τους ηθικούς αυτουργούς ανενόχλητους στο θεάρεστο έργο της οργάνωσης οπαδών και την αλητεία αιχμή του δόρατος. Θα ξαναγίνουν τα ίδια κι εμείς θα πληρώνουμε. Οι πολιτικοί μας θα σκιάζονται μπροστά στην πιθανή απώλεια της ψήφου «φιλάθλων». Δεν θα νομοθετήσουν αποτελεσματικά προσδοκώντας «κέρδη» και, βέβαια, δεν θα’ διναν πεντάρα για τις ζημιές στο ΟΑΚΑ - άλλοι θα τις πληρώσουν.
ΠΟΙΟ ματς παρακολουθήσαμε, το Σάββατο, σε χώρα «κουτόφραγκων»; Τότεναμ-Μπόλτον (προημιτελικά Κυπέλου Αγγλίας), που σημαδεύτηκε απ’ το τραγικό συμβάν, με τον Φαμπρίς Μουάμπα να καταρρέει. Απόλυτα πειθαρχημένα θεατές στις κερκίδες, γυναίκες, παιδιά και η Αστυνομία…θεατής. Είναι πολιτισμός και μόνο; Όχι. Πέρασαν απ’ τα δικά μας «στάδια» κι αυτοί, πριν βάλουν τάξη στα στάδια. Την επέβαλαν δια ροπάλου, όταν χρειάστηκε, αλλά οι ροπαλιές, τα αγκάθινα σύρματα και τα…σκυλιά έγιναν πρόληψη.
ΔΕΝ εισάγουμε τα καλά τους και περιμένουμε. Να εκπολιτιστεί η τσογλαναρία; Μέχρι τότε, ας εντοπίσουν τους εμπρηστές, να τους συλλάβουν και να τους αναγκάσουν σε προσωπική εργασία, για την αποκατάσταση των ζημιών. Να μαζεύουν τα σκουπίδια φορώντας φόρμες, να οξυγονοκολλούν, να πληρώνουν τα σπασμένα και να βλέπουν τους αγώνες απ’ την…τηλεόραση.

Δημοσίευση σχολίου

6Σχόλια
  1. Τα εισαγωγικά στο Ολυμπιακός γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θανάση
    σε διαβάζω καθημερινά και με καταπλήσσει ο πλούτος των ιδεών σου! Ευχαριστούμε που γράφεις.
    Με εκτίμηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σ' ευχαριστώ θερμά, 6:02 μ.μ.
    Τα λόγια σου εξουδετερώνουν τα αρνητικά που εισπράττω, συνήθως, και μου δίνουν κουράγιο. Σ' ευχαριστώ.
    Θ.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://www.hellenicparliament.gr/Vouleftes/Viografika-Stoicheia/?MPId=629183a8-485e-4ef8-9c70-2be0d6ac0f0e
    "Συντονιστής της Επιτροπής για την ανάληψη της Ολυμπιάδας του 2004 από τη χώρα μας και Αρμόδιος για την διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 1996 και του 2004."

    Το αναφέρει με καμάρι στο βιογραφικό του που κατέθεσε στην Βουλή των Ελλήνων.
    Όταν ο Σημίτης πάσχιζε ν΄ανοίξει το καπάκι για να βάλει ο Σουφλιάς το δάκτυλο και να φτάσει η οσμή στον Καραμανλή οι "δικοί σου" το είχαν φάει όλο το μέλι.
    Και αν θέλεις να πάμε στο σήμερα μήπως μπορείς να εξηγήσεις την δήλωση Μπιτσαξή,
    «Είχαμε δύο επιλογές. Η πρώτη να αναβάλλουμε το παιχνίδι και η δεύτερη να πάρουμε τα μέτρα μας και να γίνει. Άλλες επιλογές δεν είχαμε...
    Αν το είχαμε αναβάλλει επειδή μύριζε μπαρούτι θα έλεγαν ότι παρενέβη η Πολιτεία στη Λίγκα. Κρίναμε πως η σημασία του παιχνιδιού ήταν τόσο μεγάλη που δεν έπαιρνε αναβολή»,
    που έκρινε ότι η κόντρα του με την Λίγκα ήταν μεγαλύτερης σημασίας από τις ζωές των Πολιτών και γιατί ο πολιτικός του προϊστάμενος Γερουλάνος που η "δουλειά" του ήταν τα φέρει τα ΜΑΡΜΑΡΑ και όχι να χάνει πίνακες και αρχαία βρίσκεται ακόμα στην Υπουργική καρέκλα και όχι σε σκαμνί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "βράβευση τσι μέρας" για την Τρίτη σύμφωνα με την ομώνυμη ενότητα του yannidakis, η παρούσα καταχώρηση του ιστολογίου.

    Το ιστολόγιο είναι πλέον υποψήφιο για την μηνιαία βράβευση "ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ". Καληνωρίσματα :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου