Ο Παναθηναϊκός λίγο πριν την καταστροφή

3
Ενώπιον της μεγαλύτερης κρίσης στην πλούσια ιστορία των 104 ετών του βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Εξοντωμένος οικονομικά και αγωνιστικά τώρα είναι και διοικητικά ακέφαλος.

Μετά την κορύφωση της αγωνιστικής κρίσης την περασμένη Κυριακή, στο ντέρμπι της ντροπής με τον Ολυμπιακό, από χθες το ........
μεσημέρι, ήρθε η κλιμάκωση και στο διοικητικό δράμα.

Η αρχή, βέβαια, έγινε το πρωί της Παρασκευής με την ανακοίνωση της εξοντωτικής ποινής από την Super League που επέβαλε αυστηρότατες κυρώσεις στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τα έκτροπα της 18ης Μαρτίου, στο ντέρμπι των «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ.


Συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός χάνει το παιχνίδι με 3-0, του αφαιρούνται 3 βαθμοί από το φετινό πρωτάθλημα, του αφαιρούνται 2 βαθμοί από το επόμενο πρωτάθλημα, θα αγωνιστεί για 4 αγώνες χωρίς τον κόσμο του και καλείται ακόμη να πληρώσει βαρύ πρόστιμο ύψους 252.500 ευρώ.


Η συνέχεια ήταν εξίσου απογοητευτική. Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ομάδας ξεκίνησε σε "ηλεκτρισμένη" ατμόσφαιρα και ολοκληρώθηκε με τον πιο επεισοδιακό και απογοητευτικό τρόπο. Την παραίτηση όλων των μελών του ΔΣ. Η αρχή έγινε από τα μέλη του Δ.Σ. που πρόσκεινται στον Βαρδινογιάννη (Χατζηνικολάου, Τζούμας, Λουμίδης). Έγινε μια προσπάθεια να μεταπειστούν. Ο Τζούμας επεσήμανε ότι «ντρέπομαι για όσα έγιναν την Κυριακή», γεγονός που έφερε την έκρηξη του Θανάση Γιαννακόπουλου. Ακολούθησαν ένταση και διαξιφισμοί μεταξύ των μελών. Τις παραιτήσεις των μελών που πρόσκεινται στο μεγαλομέτοχο Γ. Βαρδινογιάννη ακολούθησαν αυτές των Ελευθεράκη, Λ. Πολέμη αλλά και των εκπροσώπων του Βγενόπουλου (Λομβάρδου, Λιβέρης).


Ο Ανδρέας Βγενόπουλος νωρίτερα είχε ενημερώσει με επιστολή του ότι μπλοκάρει τα χρήματά του εφόσον παραιτηθεί το Δ.Σ. και τα ζητάει πίσω αν δεν προκύψει νέο Δ.Σ. Το ίδιο ακριβώς έπραξε και ο Πολέμης.


Κατόπιν αυτών παραιτήθηκε και ο Δημήτρης Γόντικας μια και πλέον δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο για να σώσει την κατάσταση. Ακολούθησαν οι παραιτήσεις και των υπόλοιπων μελών.


Κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός στην πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορίας του έμεινε ουσιαστικά ακέφαλος διοικητικά, στερούμενος παράλληλα ζωτικών οικονομικών πόρων που θα κάλυπταν τα συμβόλαια των παικτών που παραμένουν εδώ και καιρό απλήρωτοι. Το οικονομικό είναι πολύ μεγάλο αγκάθι καθώς αν δεν καλυφθούν οι οικονομικές απαιτήσεις των παικτών του Παναθηναϊκού (πρώην και νυν) η ΟΥΕΦΑ απειλεί με αποκλεισμό της ομάδας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με ό, τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την περαιτέρω αποδόμηση του Παναθηναϊκού.


Η επόμενη πράξη του δράματος αναμένεται στις18 Απριλίου, οπότε και ορίσθηκε Γενική Συνέλευση των μετόχων.

Δημοσίευση σχολίου

3Σχόλια
  1. ο παναθηναικος καί η ΑΕΚ ομάδες μέ γιάλινα πόδια.Τόσα χρόνια αυτές οι δύο ομάδες καί ο Γάυρος κατέστρεψαν τό πρωτάθλημα κάλα να πάθει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ενω οι ομαδες της θεσσαλονικης ηταν και ειναι αξιες και στηριζονται μονες τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με τους εισαγόμενους χούλιγκανς κατέστρεψαν τον ΠΑΟ...αναρωτιέμαι ποιός πλήρωσε άραγε για να τους φέρει εδω??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου