Μποϋκοτάζ στα γερμανικά προϊόντα

13
Να ενώσουν τις δυνάμεις αποφάσισαν οι επιστημονικοί φορείς κατά των μέτρων της τρόικας, καλώντας παράλληλα τους Έλληνες πολίτες να προβούν σε μποϋκοτάζ των γερμανικών προϊόντων.
Οι αποφάσεις λήφθηκαν σε κοινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, μεταξύ του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργου Πατούλη, του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Χρήστου Σπίρτζη και της συντονιστικής επιτροπής της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, Γιάννη Αδαμόπουλου...


Μοναδικό θέμα της σύσκεψης αυτής ήταν τα μέτρα που επιβάλλει η τρόικα στους δικηγόρους, τους γιατρούς, τους μηχανικούς, στους υπόλοιπους επιστημονικούς κλάδους, αλλά και γενικότερα στους Έλληνες πολίτες.

Οι φορείς σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι «είναι πλέον πασίδηλο πως -εν μέσω της παρούσας συγκυρίας- δοκιμάζονται όχι μόνο οι οικονομικές μας αντοχές, αλλά κυρίως τα όρια της ανοχής μας ως ελεύθερων πολιτών μιας δημοκρατικά δομημένης πολιτείας, τα οποία και τείνουν πλέον να εξαντληθούν».

Παράλληλα, προσθέτουν: «Μέσα σε αυτό το δυσμενές και άκρως δυσοίωνο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί οι θεσμοί πλήττονται - κατά τρόπο πρωτοφανή και συνταγματικά ανεπίτρεπτο - και εντέλει απαξιώνονται σχεδόν πλήρως. Οι επιστημονικοί κλάδοι καλούνται να αναλάβουν πρωτοβουλίες βλέποντας τη χώρα να καταρρέει, βυθισμένη σε μια κρίση όχι μόνο οικονομική αλλά πλέον πολιτική, ηθική, κρίση αξιών».

Kατά την κοινή σύσκεψη αποφασίστηκαν κοινές δράσεις όπως:

Η πραγματοποίηση «μποϋκοτάζ» στα γερμανικά προϊόντα, ενέργεια στην οποία καλούν να ανταποκριθεί επιπλέον το σύνολο των Ελλήνων πολιτών, ως ελάχιστη και συμβολική ένδειξη διαμαρτυρίας στην έλλειψη αλληλεγγύης που ως Ευρωπαίοι εταίροι θα αναμέναμε από τη Γερμανία,
Η συγκρότηση ειδικών επιτροπών, οι οποίες θα κληθούν να επεξεργαστούν ένα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο σχέδιο ανάπτυξης της χώρας και εξόδου της από την παρούσα κρίση,
Η πραγματοποίηση κοινής απεργίας και αποχής από τα καθήκοντά τους,
Η ανάληψη ποικίλων δράσεων για την ενημέρωση των αντίστοιχων φορέων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης,
Η από κοινού διοργάνωση εκδήλωσης κατάθεσης και καταγραφής προβληματισμών και ανταλλαγής απόψεων στις Βρυξέλλες,
Η διενέργεια ελέγχων σε κτίρια πραγματικά κλειστών αγορών (τραπεζικά καταστήματα, supermarkets, κ.λπ. για θέματα υγιεινής και ασφάλειας πολιτών και εργαζομένων και χωροταξικών και πολεοδομικών παραβάσεων),
Κοινή προσπάθεια για την δημιουργία ενός δείκτη προστασίας όλων των πολιτών και βελτίωση του κοινωνικού κράτους.

24h

Δημοσίευση σχολίου

13Σχόλια
  1. και μπουκοταζ στα πολιτικα κομματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ .
    ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΟΥΜΕ.
    Να πάμε σήμερα το πρωί και όσο χρειαστεί μέσα στου Μάξιμου , μέσα στην βουλή , μέσα στον κάρολο , μέσα στην Ιπποκράτους και στο Χίλτον που μένει η τρόικα ,στην Συγγρού (στους δυο άλλους σωτήρες )
    ΌΛΟΙ τώρα για να μην περάσουν τα δεσμά τους και να τους αναγκάσουμε να παρατηθούν δεν έχουν την εξουσιοδότηση αυτά τα ανδρείκελα να μας σώσουν .
    ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ λοιπόν τώρα Ελληνικέ λαέ γιατί από σήμερα μετά την συμφωνία των σωτήρων με την τρόικα δεν θα μπορείς να κάνεις τίποτα για τη ζωή σου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ, ΟΙ ΑΝΤΙΚΡΟΥΟΜΕΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ "ΣΟΒΑΡΩΝ" ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΗΓΕΤΩΝ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΑΡΧΙΜΑΦΙΟΖΟΙ ΝΟΝΟΙ. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΖΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΤΡΕΛΛΟΚΟΜΕΙΑ. ΟΙ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΑ ΜΙΣΘΑΡΝΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΑΛΥΣΟΔΕΣΟΥΝ, ΠΕΙΘΗΝΙΟΙ ΣΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΟΥΣ.ΕΛΛΗΝΕΣ,ΖΥΖΩΝΕΙ Η ΩΡΑ ΗΡΩΙΚΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΜΕΣΣΟΛΟΓΓΙ.Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι Γερμανοι κανουν το καλυτερο για τη χωρα τους.
    Το προβλημα ειναι οι δικοι μας πολιτικαντιδες.
    Μπουκοταζ και διωξιμο απο τη Βουλη των Ελληνων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΑΠΟ ΟΔΟΝΤΟΓΛΥΦΙΔΑ

    ΜΕΧΡΙ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ (ΠΟΙΟΣ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ)!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 8 Φεβρουαρίου 2012 8:22 π.μ.


    ΕΣΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΡΕ ΚΑΛΟΠΑΙΔΟ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΕΙΣΑΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 8.22 ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΞΥΠΝΑ ΗΛΙΘΙΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΚΥΡΙΩΣ,ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ,ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΙ...ΕΧΕΣΘΗΝ τι να σου πω !!

    Αλλα φορτωμένος είσαι τύπε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. τι μποικοταζ ρε μαγγες, εγω οδηγω μόνο μπεμβε, γκολφ και μερτσενες.
    όλα τα άλλα αμαξια ειναι μαπα.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βραβεύουν τον Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ για τη "Μακεδονία" και τους Τουρκοκύπριους...
    αρκεί που λέει τη Μέρκελ ναζί!

    Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου βραβεύεται ο Γάλλος ευρωβουλευτής και αρχηγός των Πρασίνων Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών «για τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει στη Χώρα μας τα τελευταία έτη».

    Ο Ντανιέλ Κον-Μπεντιτ απόλαυσε ευρεία αποδοχή και δημοσιότητα όταν το 2010 τάχθηκε υπέρ της Ελλάδος, ασκώντας κριτική στον γαλλο-γερμανικό άξονα πάνω στην «υποκρισία» που επέδειξαν με την συνεχή πώληση οπλικών συστημάτων και τις δυσανάλογες επιτοκιακές πληρωμές.

    Αν και οι τωρινές του δηλώσεις έχουν φιλελληνικό χαρακτήρα, ο κύριος Κον-Μπεντίτ στο παρελθόν έχει εκφράσει μια πληθώρα αμφιλεγόμενων θέσεων, ενάντιες με τις ελληνικές, όντας ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της τουρκικής ένταξης στην Ε.Ε, επιχειρηματολογώντας υπέρ της κατάργησης του οικονομικού αποκλεισμού της κατεχόμενης βόρειας Κύπρου και της αναγνώρισης της ΠΓΔΜ ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

    Στις 8 Νοεμβρίου 2010, ο κύριος Μπεντίτ εξέφρασε την άποψη στο Euronews σχετικά με την πορεία ένταξης της Τουρκίας, εμφανίζοντας την Κύπρο ως κύριο τροχοπέδη λέγοντας πως «το κυπριακό πρόβλημα πρέπει να λυθεί. Πράγματι, η Κύπρος δεν έχει πλέον σημασία, αλλά ταυτόχρονα είναι και ένα μεγάλο εμπόδιο. Συνεπώς, πρέπει να υπάρχει πίεση για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις έτσι ώστε να υπάρχει άμεση οικονομική ανταλλαγή με την βόρεια Κύπρο. Για να γίνει αυτό, η Ευρώπη πρέπει να ασκήσει πίεση για να ανοίξουν τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της βορείου Κύπρου. Μετά οι Τούρκοι να ανοίξουν τα λιμάνια τους στους Ελληνοκύπριους. Η Τουρκία πρέπει να κάνει μια προσπάθεια να βάλει στην ατζέντα της τη μείωση των στρατευμάτων στη Κύπρο»

    Στο ζήτημα του μακεδονικού, στην ολομέλεια της Ευρωβουλής στο Στρασβούργο το 2008, ξεκαθαρίζοντας τη θέση του ο κύριος Μπεντίτ είπε σχετικά με το πρόβλημα πως: «Είναι γελοίο, όλοι γνωρίζουν ότι μέσα σε μια βδομάδα δεν θα αναβρεθεί η λύση που δεν έχει βρεθεί εδώ και τόσα χρόνια και πρέπει να παρθεί πια η απόφαση, Μακεδονία ίσον Μακεδονία και λέγεται Μακεδονία, αυτό πρέπει να το δεχθεί πλέον η Ελλάδα».

    Εν κατακλείδι, καλό θα ήταν να σταματήσουμε να ενθουσιαζόμαστε με την παραμικρή ένδειξη υποστήριξης και να καταλάβουμε πως η πραγματική υποστήριξη έρχεται χάρη σε σκληρή δουλειά και διπλωματία. Δεν είναι από τύχη που η λαϊκή σοφία γέννησε το γνωμικό, «όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πόσο μαλάκας μπορεί να είναι κάποιος που μιλά για μποϋκοτάζ γερμανικών προϊόντων όταν για την περίοδο 2009-2011

    οι ελληνικές εισαγωγές γερμανικών προϊόντων αντιπροσωπεύουν το 0,52% των γερμανικών εξαγωγών και ποτέ στο παρελθόν δεν υπερέβησαν το 0,74%!!!!

    Πόσο μαλάκας θεέ μου, πόσο μαλάκας!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μήπως ξέρετε κε πόσα λεφτά πληρώνει η Ελλάδα για αμυντικές δαπάνες στη Γερμανία;

    Kαι σ' ότι αφορά τα καταναλωτικά προϊόντα, η Ελλάδα αποτελεί τον υπ' αριθμόν 1 πελάτη στην αντίστοιχη λίστα των πελατών της Γερμανίας. Λογικό είναι άλλωστε, όταν εμείς δεν παράγουμε τίποτε απολύτως (γιατί άραγες;), ενώ η Γερμανία τα πάντα... Μήπως ξέρετε ότι πριν ένα - δύο χρόνια, δηλαδή εν μέσω κρίσης τα περισσότερα υπερπολυτελή γερμανικά αυτοκίνητα μάρκας Porsche πουλήθηκαν στην Ελλάδα; Όχι τίποτε άλλο, αλλά να ξέρουμε άλλη φορά τι λέμε και τι γράφουμε... Λοιπόν κε προλαλήσαντα, τι λετε:

    Άλλος ένας λόγος είναι και η επιβολή της δύναμής τους στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, που ενώ αυτοί μπήκαν ως κατακτητές στη χώρα μας και μπαίνοντας στο Δίστομα, στα Καλάβρυτα, στα Κερδύλλια και σε μύρια ελληνικά χωριά κατέσφαξαν εγγύους, ποδοπάτησαν τα κεφαλάκια βρεφών και κατακρεούργησαν ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας γενικά τους πάντες, επέβαλλαν την απείρου υποκρισίας απόφαση να δικαιωθούν κιόλας, για να μην πληρώσουν δεκάρα από τις επανορθώσεις... Η λογική ήταν ότι ενώ κάποιο κράτος μπορεί να μπαίνει με το έτσι θέλω σε μια χώρα και να σφάζει τους κατοίκους της, επιβάλλοντας ταυτόχρονα και αναγκαστικά δάνεια αβάσταχτου ύψους, ο μεμονωμένος πολίτης δεν έχει το δικαίωμα να υποβάλλει αγωγή για την καταβολή μιας εύλογης αποζημίωσης, για όλο το κακό που προξενήθηκε στην οικογένειά του...

    Σε μια τέτοια απείρου κάλλους Γερμανία, πρέπει όλοι μαζί να επιβάλλουμε μια καθολική και επ' αόριστον αποχή από τα οποιαδήποτε προϊόντα της και πρώτα και κύρια εκείνα της υψηλής τεχνολογίας (αυτοκίνητα κλπ.) και να απαιτήσουμε όλοι μαζί από την όποια κυβερνησή μας να σταματήσει άμεσα τις οποιεσδήποτε αγορές αμυντικού υλικού από γερμανικές εταιρείας πολεμικής βιομηχανίας...

    Έγινα πλήρως κατανοητός ή να τα επαναλάβω όλα, άλλη μια φορά, από την αρχή;;;!!!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου