ΣΩΣΤΟ αλλά μπορεί και να χάσατε!

20
 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ
-Μας διοικούν ξένοι.
-ΣΩΣΤΟ. Με τους δικούς μας προκόψαμε?
-Ο δρόμος της σωτηρίας που μας προτείνουν είναι ανηφορικός και δύσβατος. --ΣΩΣΤΟ. Ξέρετε καμία εναλλακτική που να παραπέμπει σε νεροτσουλήθρα?
-Ναι. Την άρνηση αποπληρωμής του «επαχθούς» χρέους.
-ΣΩΣΤΟ Αν φυσικά υπάρχει «επαχθές» χρέος. Αλήθεια ποιο είναι το επαχθές μας χρέος? Τα περίπου 300 δις που δανείστηκαν  οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ εκλεγμένοι μεταπολιτευτικοί «ηγέτες» της .........
καταστροφής υπό τους αλαλαγμούς ενός πλήθους πλαστικοσημαιάκηδων που μια ζωή ψήφιζε με όνειρο το προσωπικό βόλεμα? Είχαμε καμιά χούντα που μας φέσωσε ή τα δανεικά μας τα έδωσαν δια της βίας και με το ζόρι? Αντίθετα τα μόνα ποσά που γνωρίζω να πήραμε «με το ζόρι» είναι περίπου 150 δις. δωρεάν επιδοτήσεων της εωσφορικής Ε.Ε. τα οποία με μεγάλη ευχαρίστηση τα κάναμε «σκούφους και μπερέδες» !
-Η επιτυχία της προτεινόμενης λύσης είναι αμφίβολη.
-ΣΩΣΤΟ Υπάρχει κάτι πιο σίγουρο να ποντάρουμε? Παίζω μέχρι και Αστραχάν…
-Ναι. Η επιστροφή στη δραχμή. Όταν είχαμε τη δραχμούλα ούτε με κάρα κινούμασταν ούτε σε δέντρα ζούσαμε ούτε σε σπηλιές. (Τάδε έφη «φωστήρας» Καζάκης)
-ΣΩΣΤΟ . Αν θέλετε μπορώ να προσθέσω πως ζούσαμε σε βίλες και κινούμασταν με «μερσεντέ». Αυτό που  παραλείπουν όμως οι εραστές της δραχμούλας να θυμίσουν είναι πως μαζί με την λατρεμένη τους δραχμούλα είχαμε και τις ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ. Με τις αγορές ανοιχτές ,με ακατάσχετο δανεισμό, και με σημαία το «Τσοβόλα δωσ τα όλα»   λεβέντες μου περνάς σαν άρχοντας ακόμα και με ινδικές ρουπίες, τουρκικές λίρες η με το ψεύτικο χρήμα της «Μονόπωλης»! Με τις αγορές ανοιχτές μπορείς να λες «τύφλα να χει το ευρώ μαζί με όλα τα σκληρά νομίσματα του κόσμου». Την τύφλα σου τη μαύρη τη βλέπεις μόλις σε πάρουν χαμπάρι τι φρούτο εποχής είσαι και ο πελαργός που φέρνει τα λεφτά αλλάξει ρότα.
-Ναι μα την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα  θα την συνδυάσουμε με άρνηση χρέους άρα δεν θα χρωστάμε άρα δεν θα χρειαστεί να δανειζόμαστε
-ΣΩΣΤΟ. Αν αντέχεις φυσικά να τρως απ το απόλυτο τίποτα που παράγεις, σε μια χώρα-τσίρκο  που για να καλύψει τις ανάγκες της ακόμα και σε φακές (!) αναγκάζεται να εισάγει το προϊόν σε ποσοστό 90% της εγχώριας κατανάλωσης,   και κυρίως αν τα πρωτογενή σου ελλείμματα είσαι βέβαιος πως θα στα καλύπτει κάθε πρωτοχρονιά ο Αη Βασίλης. Ναι τότε προσέλαβε άλλο ένα εκατομμύριο δημοσίους υπαλλήλους, δώσε όσες αυξήσεις σου ζητήσουν, πάρε μια μηχανή να μετατρέπει τα ρολά χαρτιού τουαλέτας  σε «χρήμα» χρωματίζοντάς τα, γράφε εγκαίρως τις επιθυμίες σου στον Santa Klaus και κοιμήσου ήσυχος. Φρόντισε όμως έστω και στα όνειρά σου να «δεις» την φωτογραφία που σου κρύβουν. Αυτή που μεσολαβεί μεταξύ της Ελλάδας που καλοπέρναγε με τις αγορές ανοιχτές επί δραχμής και της μελλοντικής Ελλάδας που  θα καλοπερνάει στο μέλλον πάλι με τη δραχμή. Είναι η φωτογραφία της περιόδου «μετάβασης» που επιμελώς σου κρύβουν. Και επειδή ακριβώς την κρύβουν επιμελώς ρίξε μια ματιά σε αντίστοιχες περιόδους «μετάβασης» σε οποιαδήποτε κρατική χρεοκοπία γουστάρεις. Απλά για να εξοικειώνεσαι με την ιδέα ότι για άγνωστο μεταβατικό χρονικό διάστημα θα πρέπει να γνωρίσεις την ζωή με το  «δελτίο»  όπως όλοι οι λαοί που χρεοκόπησαν μέχρι σήμερα
Στην ουσία αγοράσαμε χρόνο και όχι οριστική λύση.
ΣΩΣΤΟ Πόσο άραγε κοστολογείται ο χρόνος σε τούτη τη ζωή? Πόσο πολύτιμος είναι? Και κυρίως υπάρχει ασφαλής ακαριαία λύση που δεν θέλει το χρόνο της?
Το χρέος άλλαξε χέρια και στην σύνθεση των δανειστούν επικρατούν συντριπτικά κρατικές οντότητες έναντι ιδιωτών.
ΣΩΣΤΟ Έναν σοβαρό δανειζόμενο που δεν είναι λαμόγιο κι έχει σκοπό να πληρώσει πόσο μπορεί να τον απασχολούν τα «χέρια» του δανειστή του?
Έγινε όμως και ενυπόθηκο λόγω παραίτησης από κρατική ασυλία έναντι των νέων δανειστών μας.
ΣΩΣΤΟ Ξέρετε κανέναν που να δανείζει είτε μπατιρισμένους ιδιώτες-λαμόγια είτε  χρεοκοπημένες μπανανίες διοικούμενες από πολιτικούς χαβαλέδες χωρίς εμπράγματες  εγγυήσεις? Αν ναι συστήστε μου έναν τέτοιο δανειστή  να δηλώσω υπερήφανα χαβαλές και λαμόγιο μπας και με δανείσει καμία βαλίτσα λεφτά με εγγύηση αέρα κοπανιστό απ το χωριό μου
Σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής άλλο να σε κυνηγούν ιδιώτες και άλλο κυβερνήσεις και χώρες με όπλο τις παραπάνω εμπράγματες εγγυήσεις σε συνδυασμό με το Αγγλικό δίκαιο που είναι φιλικότερο με τον δανειστή.
ΣΩΣΤΟ. Αλήθεια όμως αν σε πιάσουν θα κάτσεις να σε φάνε? Αν έχω καταλάβει καλά το μεγάλο πρόβλημα των όψιμων ταλιμπαν του «πατριωτισμού»  έχει να κάνει με τα ιερά και τα όσια του τόπου τα οποία θεωρητικά μπορούν να γίνουν βορά των δανειστών μας και όχι με το ζεστό χρήμα που αυτοί μας δίνουν. Και ρωτάω. Τα ιερά και τα όσια ενός λαού διασφαλίζονται απ τους ΝΟΜΟΥΣ και το οποιασδήποτε μορφής «δίκαιο» ή απ τον ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΛΑΟ? Ακόμα και αν υπάρχουν τόσο τα  νομικά  «παράθυρα» που κατά τους ΦΙΛΟμνημονιακούς  απενεργοποιούν την εκτέλεση επιταγών του Αγγλικού Δικαίου, όσο και οι πιο ακραίες επιταγές που κατά τους ΑΝΤΙμνημονιακούς  επιτρέπουν μέχρι και κατάσχεση του Παρθενώνα, υπάρχει έστω και ένας έλληνας που θα αφεθεί σε νομική προστασία βασισμένη σε πόρτες και παράθυρα ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ Δικαίου? Στην πράξη υπάρχει περίπτωση ο Ελληνισμός να επιτρέψει κατάσχεση μνημείων ακόμα και στα όνειρα του πλέον ισχυρού δανειστή του? Υπάρχει έστω και ένας έλληνας πιλότος της Πολεμικής  Αεροπορία μας. που θα επιτρέψει να κατασχεθεί το μαχητικό μέσα στο οποίο παίζει κάθε μέρα το κεφάλι του κορώνα γράμματα για τούτον τον τόπο? Υπάρχει έστω και ένας ακρίτας του τόπου τούτου που θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια αν του επιδοθεί «κατασχετήριο» για το νησί του ή τις Θερμοπύλες του? Την τήρηση του Συντάγματος που συχνά η αμφιλεγόμενη ερμηνεία του έχει γίνει ανέκδοτο από τους συνταγματολόγους  ΠΩΣ την εμπιστευόμαστε στον «πατριωτισμό των Ελλήνων» και την ίδια στιγμή τσακωνόμαστε ανόητα για το ποιο «Δίκαιο» εξασφαλίζει την προστασία των ιερών και των οσίων μας?
Εκεί άραγε φτάσαμε? Ο λαός του «μολών λαβέ» να εμπιστεύεται τη διαφύλαξή της ιστορίας του  στην θεωρητική κάλυψη που προσφέρουν  νομικίστικα κωλόχαρτα οποιουδήποτε Δικαίου?  Τότε αντί να τσακωνόμαστε για το ποιο είναι το καλύτερο Δίκαιο – προστάτης  καλύτερα να παραδώσουμε τόσο τα όπλα μας όσο και τα ιερά και όσιά μας στους δανειστές μας από ΤΩΡΑ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ.  Στην περίπτωση αυτή ΔΕΝ μας αξίζει να τα κατέχουμε. Ειδικά μάλιστα τώρα που έχουμε και ΕΜΜΕΣΗ ΗΘΙΚΗ νομιμοποίηση απ τους ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ μας να προβάλλουμε τα στήθη μας σε κάθε νομικίστικη προσπάθεια εκποίησης των οσίων του έθνους. Γιατί ναι είναι μεν ΝΤΡΟΠΗ το κούρεμα ενός χρέους που έγινε ξαπλώστρες στην Ψαρρού,   όταν όμως το δρομολογούν και το επιβάλλουν επικαλούμενοι ειδικές συνθήκες επιβίωσης της χώρας, οι ίδιοι οι δανειστές σου που ως εταίροι  σου είχαν την εναλλακτική να το «αγοράσουν» ουσιαστικά σε νομιμοποιούν ηθικά να τους πληρώσεις με το ίδιο νόμισμα που πλήρωσες τον ιδιωτικό τομέα (βλ PSI)   αν διανοηθούν να αγγίξουν τα ιερά και τα όσια σου εν ονόματι οποιουδήποτε Δικαίου!
Όχι φίλε μου. Όπως δεν τραβάς τα σωληνάκια απ τον δικό σου άνθρωπο που χαροπαλεύει και αν χρειαστεί ξεπουλιέσαι για να τον βοηθήσεις, όταν κρίνεις πως έχει έστω και μια απειροελάχιστη πιθανότητα να βγει νικητής,  έτσι δεν τα τραβάς και απ την διασωληνωμένη στην εντατική  πατρίδα σου. Όσους «μπαμπούλες» περί ξένων γιατρών όσους μπαμπούλες περί ξένου δικαίου και αν σου επιστρατεύσουν . Από Αγγλικό μέχρι και το «δίκαιο» του ίδιου του διαβόλου! Και ξέρεις γιατί? Γιατί αυτή η διασωληνωμένη πατρίδα  είναι η ίδια η  ΜΑΝΑ σου.  Και μπροστά σε κάθε περί Δικαίου νομικίστικο δίλλημα που έχει σχέση με τη μάνα ειδικά μάλιστα όταν αυτή αγωνίζεται να γαντζώσει την τελευταία της ευκαιρία, μία και μόνη απάντηση αρμόζει. «Ανάμεσα στην δικαιοσύνη σας και τη μάνα μου, προτιμώ τη μάνα μου!» (Albert Camus)
Katsikas.george@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

20Σχόλια
  1. ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ ΜΕ ΤΙΣ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ.
    ΛΕΣ, ΛΕΣ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΞΗΓΕΙΣ ΠΩΣ ΖΟΥΣΑΜΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΠΡΟ ΕΟΚ, ΧΩΡΙΣ ΔΑΝΕΙΚΑ, ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΓΑΖΕΣ ΤΑ ΝΟΣΚΟΜΕΙΑ, ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΤΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΨΩΜΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...ΤΩΡΑ ΞΑΦΝΙΚΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΜΕ ΘΑ ΧΡΩΚΟΠΗΣΟΥΜΕ; ΠΩΣ ΔΙΑΟΛΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ; ΕΚΤΟΣ ΑΝ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ, ΔΕΝ ΘΑ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΑΜΕ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ. ΔΙΟΤΙ Η ΜΟΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΤΕ (ΠΡΟ ΕΟΚ) ΜΕ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΕΜ, ΠΕΣ ΤΟ ΕΤΣΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝ ΖΟΥΣΕ Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ MR. ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΚΑΤΣΙΚΑ ΘΑ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΗΔΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΤΟΥ...

    ΟΥΣΤ ΡΕ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΕ ΠΑΠΑΓΑΛΕ...ΈΝΝΟΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τετραπέρατε φωστήρα αρθρογράφε, οι φιλοσοφίες σου αυτές θα έπιαναν τόπο, αν μας έλεγες γιατί ακόμα και σήμερα, στην ύστατη ώρα της ΠΡΟχρεοκοπίας, οι μισθοί της Προεδρίας της δημιοκρατίας, των βολευτών, των υπουργείων, των GOLDEN BOYS του πλιάτσικου,κ.τ.λ,παραμένουν απαγορευτικά υψηλοί? Αρα δεν εδιαφέρεσαι για τη "μάνα" στην εντατική, αλλά για το όσο η "μάνα" μπορεί ακόμη να δανείζεται, εσύ θα την περνάς ζάχαρη, με extra εμβάσματα (τελευταίας στιγμής) στο εξωτερικό! Οχι φίλε, καλύτερα η "μάνα" να αλλάξει "γιατρούς" και θεραπεία, ακόμα και με ρίσκο, γιατί με τη θεραπεία που προτείνεις εσύ, μάλλον έχεις πάρει ήδη ΜΙΖΑ από τον νεκροθάφτη.
    Υ.Σ Ξέχασα να σου πω, πως πρι η "μάνα" διασωληνωθεί, γίνεται οικογενειακό συμβούλιο και δεν αποφασίζει μόνος ο ένας "γιός". Ετσι για να μη ξεχνιόμστε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΦΑΝΩΣ Ο ΑΡ8ΡΟΓΡΑΦΟΣ ΖΗΤΑΕΙ ΤΙΝ ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΥΤΗΣ ΠΟΥ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΟΥΣ 300 ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟ8ΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΩΣΤΕ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΗ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΠΣΙΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙ "ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ" ΜΕ 3%+ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ. ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ενα σωρό λόγια λόγια λόγια.
    Προτάσεις πότε θα ακούσουμε?
    Αφου κάθησες να γράψεις τόσα λόγια θα έκανες μεγαλύτερο καλό στη χώρα αν έγραφες έστω και μια πρόταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το πως ζούσαμε προ ΕΟΚ φιλε 26 Φεβρουαρίου 2012, 1 28 μμ,σιγουρα δεν το ξέρεις εσυ. Τοτε το μονο κουστούμι που ειχες για τις Κυριακές και τις "σχο
    όλες" ηταν το γαμπριάτικο.Το αρχικο χρωμα του μοναδικού παντελωνιου που ειχες για τις εργαιμες ημέρες δεν ξεχώριζε απο τα πολα μπαλώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 3 41 μμ, μου θυμιζεις τον "πέσε αχλάδα να σε φάω". Τα θέλεις ολα ετοιμα. Εαν συμφωνεις με τον αρθρογράφο, τοτε σιγουρα στο βαθος του μυαλού σου εχεις και την"προταση" ετοιμη. Αν τα βρισκεις μονο "λογια" τότε τι να την κανης την πρόταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παπαρολογίες!!! Απο καλοβαλμένους στο μεταπολιτευτικό σκηνικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πρέπει να βάλουμε και βαζελίνη? -Σωστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΑΙ ΓΑΛΑΖΙΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Υποθέτω ότι η Μαντώ Μαυρογένους οι Υψηλάντηδες κλπ λιγότερο γνωστοί που ξόδεψαν περιουσία και ζωή για να σωθεί ένας αγράμματος και άξεστος λαόςήταν κορόιδα, ενώ όσοι έχυσαν το αίμα τους αργότερα σε όλους τους αγώνες του Έθνους ήταν καθυστερημένοι/κομπλεξικοί/υστερόβουλοι.
    Καλά προ πάντων Κύπριοι που θυσιάστηκαν κατά της Αγγλικής αποικιοκρατίας (Καραολής, Δημητρίου, Παλληκαρίδης κλπ) είναι βέβαιον ότι δεν κατάλαβαν την αξία της βρετανικής υπηκοότητας και πόσο πιο γρήγορα θα ήταν κομμάτι της μεγάλης Ευρώπης...
    Η έννοια της αξιοπρέπειας είναι πλέον για χαζούς φαίνεται.
    Ο Μύθος του Αισώπου με τον Λύκο και τον Σκύλο (ύλη δημοτικού...) είναι πλέον εκτός ύλης φαίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΔΑΣΚΑΛΑΚΟ ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΨΗ..ΑΠΟ ΘΕΩΡΙΕΣ ΠΡΩΤΟΣ,ΚΑΙ ΑΠ ΤΟΥΣ ''ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ''ΣΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΕΦΘΑΣΕΣ ΣΤΙΣ ΞΑΠΛΩΣΤΡΕΣ ΤΗΣ ΨΑΡΟΥΣ.ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ΚΡΑΝΙΩ,Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ,Σ ΕΧΕΙ ΤΡΕΛΑΝΕΙ....ΜΕ ΤΑ ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΑΚΕΣ ΓΙΑ ΓΥΡΝΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ ΝΑ ΣΠΕΙΡΕΙΣ ΛΙΓΕΣ,ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΕΙ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ευρώ ή δραχμή είναι το πρόβλημα; Μ'αυτούς που μας κυβερνάνε δεν υπάρχει μαγική λύση. Ότι και να επιλέξουνε, ο κόσμος θα πεινάσει. Σαν να λέμε: θες να πας από πνίξιμο ή από κρέμασμα. Όταν διώξουμε τους 300, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Αλλά θα τους διώξουμε; Ιδού οι εκλογές, ιδού και το ... Τα γκάλοπ δείχνουν πάντως ότι μυαλό δε βάζουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αρθρογραφε, η βλακεια εχει γινει ενδημικη σ'αυτη τη χωρα, μαζι με την καφριλα ,και την αμορφωσια των ΑΝΩΝΥΜΩΝ.
    Γι' αυτο χανεις τα λογια σου.
    Μονο αν βγουν τα σωληνακια, θα καταλαβουν τα ζωα.
    Πεστους για παοκ η ολυμπιακο,να καταλαβουνε οι ανθρωποι
    Σε λιγο θα βγαλουν και τον ΜΕΓΑ Αλεξανδρο σε φουσκωτη κουκλα, θα φοβουνται οι αμερικανοι ,και οι γερμανοι
    ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ, ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΝΤΕΛΟΡ ΜΕ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ, ΤΟ ΤΥΠΩΜΑ ΔΡΑΧΜΗΣ, ΜΕ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΥΠΩΣΕΙ ΕΥΡΩ Η ΕΛΛΑΔΑ Η ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ,τη δυνατοτητα να δανεισθεις σε δραχμη, η να μη σου δινουν ουτε δολλαριο ουτε ευρω, ουτε γιεν, γιατι θα χασουν τα λεφτα τους. Γι αυτους ιδιες ειναι οι μπαταριες των περιπολικων,και ιδιες οι μπαταριες στα Απατσι,και τα Λεοπαρντ.Το οτι η συνθηκη του Μααστριχ εγγυαται το απαραβιαστο των συνορων, ενω αν την καταγγειλεις μονομερως, μπορει να παθεις αυτο που επαθε η ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ δεν τους λεει τιποτε.ΑΥΤΗ Η ΠΛΕΜΠΑΓΙΑ, ΘΑ ΨΑΧΝΕΙ ΕΜΒΟΛΙΑ ΙΛΑΡΑς ΤΗΝ ΕΠΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ, και θα στελνει τιμολογιο στον Κολοκοτρωνη. ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΛΕΩ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ, ΑΣΕ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΟ ΦΥΣΤΙΚΙ ΤΑ ΖΩΑ, μονο ετσι θα καταλαβουνε.Ακουνε ΚΙΝΑ και ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ μετρανε το ιδιο. ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ ΕΙΝΑΙ. Το οτι η ΚΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΓΗΣ, δε λεει, γιατι τα ντοπια καρουμπαλα πινουνε ΦΡΑΠΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εξαιρετικό άρθρο. Ξεσκεπάζει όλα τα βλακώδη επιχειρήματα που ακούμε τους τελευταίους 6 μήνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Προφανώς το "πεινάστε για να μην πεινάσετε" θεωρείται από κάποιους λύση του προβλήματος. Ασχέτως αν στην προκειμένη η πείνα αυτή δε θα 'χει τέλος. Όπως επίσης οι θιασώτες του παραλόγου, έχουν καταλάβει πώς ακριβώς με τον αέναο υπερδανεισμό, ξεχρεώνει η χώρα και ευημερεί στο τέλος. (όσοι το κατάφεραν, ας μου εξηγήσουν παρακαλώ και το πείραμα με τη γάτα του Schrödinger, σίγουρα δε θα είναι τίποτα γι' αυτούς). Και στην τελική και σε άλλες χώρες, αλλά κι εδώ, έχουμε δει τι φέρνει η ισχύουσα τακτικη κι ώς γνωστόν: Ο ορισμός της σχιζοφρένειας είναι να κάνεις ξανά και ξανά το ίδιο πράγμα, με τον ίδιο τρόπο και να περιμένεις διαφορετικό αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. οι περισσοτεροι Ελληνες δεν ηξεραν την κατασταση της χωρας.Δεν εγινε ποτε θεμα τοσα χρονια οτι η μονη αναπτυξη που ειχε η Ελλαδα ηταν ο δανεισμος.εγω ξερω οτι τοσα χρονια οι μονοι σωστοι πολιτες απεναντι στο κρατος ηταν οι μισθωτοι και οι συνταξιουχοι και αυτοι ειδαμε πως ανταμειβονται.σε λιγο οι μισθωτοι θα παψουν να υπαρχουν επειδη δεν υπαρχουν δουλειες και θα μεινουν μονο οι συνταξιουχοι.τα προβατα δεν εχουν αλλο γαλα παρτε απο τους λυκους και τα γαιδουρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου