Αποκλειστική συνέντευξη μητέρας από τα Γιάννενα της οποίας ο γιός διαμαρτυρόμενος μούντζωσε τους επίσημους

26
Συγκλονισμένη είναι σήμερα η κοινή γνώμη από όσα έγιναν στη παρέλαση στα Γιάννενα. Σημαιοφόροι έβριζαν τους επίσημους, μαθητές μούντζωναν τις αρχές του τόπου. Ένας από τους μαθητές που μούντζωσαν τους επίσημους ήταν και ο γιός σας Θέλω να σας κάνω μερικές ερωτήσεις για να ενημερώσουμε τον κόσμο.

1.       Πόσο χρόνων είναι ο γιός σας;;;Περιμένατε αυτή την ενέργεια του;;

Είναι 17. Η αλήθεια είναι ότι είχε ξανά εκφράσει τη διάθεση του να διαμαρτυρηθεί στη παρέλαση τις 28ης Οκτωβρίου. Η πρόθεση του σχολειού τότε  ήταν να κατεβάσει ο σημαιοφόρος την ελληνική σημαία περνώντας από τους επισήμους και να μουντζώσουν τους επισήμους. Η συμβουλή μου ήταν ότι η σημαία πρέπει να μένει πάντα ψηλά και να σέβεται το σύμβολο στο οποίο οι πρόγονοι του έχυσαν αίμα. Επίσης επισήμανα 'ότι η κίνηση της μούντζας δεν είναι δείγμα πολιτισμένης αντίδρασης. Σε εκείνη τη παρέλαση έκλιναν την Κεφαλή προς την αντίθετη πλευρά.
Όχι. Δεν περίμενα αυτή την ενεργεία του σήμερα. Θεώρησα ότι τον είχα πείσει για το τι είναι πολιτισμένη διαμαρτυρία στην συζήτηση που........
είχαμε για την προηγούμενη παρέλαση. Ήξερα ότι θα είχε τη διάθεση να διαμαρτυρηθεί αλλά η πράξη του με προβληματίζει. Όχι η πράξη της διαμαρτυρίας σαν πράξη γιατί στόχος μου ήταν να του αναπτύξω κριτική σκέψη από την πρώτη μέρα της ζωής του.
Δεν παροτρύνω ούτε αποτρέπω τη διάθεση του να διαμαρτυρηθεί. Ρόλος μου ως γονέας πιστεύω είναι να του διδάσκω ελεύθερη σκέψη και πολιτισμό. Αυτό που πραγματικά με προβληματίζει είναι ότι  μούντζα για μένα δεν μπορεί να αποτελεί στοιχείο πολιτισμένης διαμαρτυρίας αλλά ταυτόχρονα δεν ξέρω κατά πόσο η σκέψη μου είναι υποκριτική όταν μπορεί να μη το έκανα αλλά στη σκέψη μου την έχω. Είναι πιστεύω κάτι Έλληνες αισθανόμαστε αυτή την περίοδο.
 


2.       Τι πιστεύετε ότι ήθελε να συμβολίσει με την ενέργειά του

Τί ήθελε να συμβολίσει? Ο γιος μου προέρχεται από μια οικογένεια που μέχρι τώρα δεν έχει αντιμετωπίσει τη σκληρή εικόνα της κρίσης όσο άλλες οικογένειες δίπλα μας αντιμετωπίζουν. Φυσικά κάνεις δεν μπορεί να είναι εκτός πραγματικότητας και τί σημασία έχει αν εσύ μπορείς να συμμετάσχεις πχ στη σχολική εκδρομή όταν κάνεις άλλος δεν μπορεί? Στα πλαίσια αυτά και "ευτυχώς" λογω του καθημερινού καταιγισμού ειδήσεων σε συνδυασμό της εύλογης κριτικής  ικανότητας ενός 17χρονου πιστεύω ότι ήθελε να εκφράσει το φόβο του. Όπως λέει και το τραγούδι "Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα"



3.       Ξέρατε κάτι το είχατε συζητήσει μαζί;;

Δυστυχώς έχω έλλειμμα ως μητέρα σε αυτό το σημείο. Είναι τόσες πολλές  οι αλλαγές που συμβαίνουν γύρω μου και στην οικογενειακή μας ζωή και παραμέλησα να ρωτήσω τα ακριβή αίτια.
Και ναι αύριο θα ρωτήσω. Το θέμα είναι πώς μπορώ να βοηθήσω?



. Τι σας είπε μετά το συμβάν;

Υπερασπίστηκε αντρίκια την πράξη του. Του δηλώσαμε και οι δύο γονείς τα σημεία που διαφωνούμε και η απάντηση του ήταν αυτή είναι η δική σας σκέψη η δική μου είναι άλλη. Τέθηκε θέμα αν γνώριζε τις απόψεις μας και ήταν κάθετος ότι ήταν ενήμερος και είναι έτοιμος να αναλάβει κάθε ευθύνη που του αναλογεί. Συζητήσαμε αρκετή ώρα επί του θέματος.



  Πιστεύετε ότι θα τιμωρηθεί από το σχολείο του;;;

Είμαι σε αναμονή μιας κλήσης από το σχολείο του αύριο αλλά χωρίς να θέλω να μειώσω το ρόλο του σχολειού πραγματικά είναι το τελευταίο που με ενδιαφέρει. Μπορεί να τιμωρηθεί μπορεί και όχι. Το σχολείο οφείλει να κάνει αυτό που πρέπει. Θέλω να ελπίζω ότι ο ρόλος του είναι διδακτικός και όχι στυγνά συμμορφωτικός. Να σημειώσω εδώ ότι δεν είναι παιδί με παραβατική συμπεριφορά στο σχολειό. Εννοώ δεν είναι από τα παιδιά τα όποια θα έπρεπε να χρίζουν ιδιαίτερη προσοχή και όχι παραπομπής και αποβολής από το σχολικό χώρο. Αλλά πάλι εδώ ίσως παραμιλάω έχοντας στο νου Σουηδικά πρότυπα......

      Θέλετε  να μας πείτε πως βιώνετε την κρίση  και μαζί με εσάς και ο γιός σας


Σε ποια κρίση αναφέρεστε? Κρίση είναι κάτι που δρα σφοδρά για μικρό χρονικό διάστημα και μετά τα πράγματα γυρνούν σε πρότερες καταστάσεις. Δεν νομίζω ότι μιλάμε για κάτι τέτοιο στη χώρα μας. Πώς το αντιμετωπίζουμε σαν οικογένεια? Προσαρμογή μέρα με τη μέρα στις ανάλογες καταστάσεις, Φυσικά και υπάρχουν κρίσεις άγχους οι οποίες όσο και να προσπαθούμε οι ενήλικες να μη γίνουν ορατές στα παιδιά είναι  αδύνατον. Οπότε και το παΐδι ενημερώνεται καθημερινά για τις αλλαγές που επέρχονται δίνοντας του πάντα την αισιοδοξία για το μέλλον..Πώς μπορείς να μιλήσεις απαισιόδοξα σε ένα παιδί για το μέλλον του και πώς μπορείς να μεγαλώσεις ένα παιδί τάζοντας του παραμύθια

 
Στείλτε ένα μήνυμα που θέλετε στους αναγνώστες μας


 Δεν έχω κανένα μήνυμα για τους αναγνώστες σας,  Νομίζω ότι όλοι κινούμαστε σε σκέψεις προβληματισμών και αναζήτηση λύσης. Η ανταλλαγή μηνυμάτων είναι καθημερινή. Ελπίζω να οδηγήσουν στη σωστή λύση.



Δημοσίευση σχολίου

26Σχόλια
  1. Η συμβουλή μου ήταν ότι η σημαία πρέπει να μένει πάντα ψηλά και να σέβεται το σύμβολο στο οποίο οι πρόγονοι του έχυσαν αίμα.

    ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΩΣΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ στον γιο σου και στα αλλα παιδια που το εκαναν και ειχαν το θαρος να το κανουν και πρεπει να το κανουν οχι μονο σε αυτους αλλα και σε ολους εμας που με τις πολιτικες μας επιλογες τα φεραμε σε αυτη την κατασταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αλλα αυτες οι επιλογες τερμα. στις εκλογες δεν θα ξαναψηφισει κανενας μας τους νεοδημοκραταρους και τους πασοκους ουτε φυσικα τους μαρξιστες αλλα το βαρβατο κομμα που ερχεται με τα 1000.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραία κωλόπαιδα μεγαλώνει αυτή η χώρα. Αντε να χάνονται που θα τους πούμε και μπράβο. Ντροπή και αίσχος.
    Μόνο αυτό και τίποτε άλλο. Μετά
    θέλετε να σέβονται οι ξένοι την
    πατρίδα μας. Απολίτιστος λαός
    γίναμε.Και δεν είμαι φασίστας, που
    σίγουρα θα με αποκαλέσετε.
    Μένω στο εξωτερικό και μου λείπει
    η πατρίδα που άφησα, δεν σας
    αναγνωρίζω πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αφου ζειτε στο εξωτερικο δεν μπορειτε να νιιωσετε την ματαιωση της νεολαιας. Οποτε οφειλετε να συλλογιστειτε τις μαζικες αντιδρασεις..........κ να μην ξεστομιζετε οτιδηποτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 21 Φεβρουαρίου 2012 11:14 μ.μ.

    Δεν πρεπει να σε εκπλησει η συμπεριφορα αυτη.
    Ειναι φυσιολογικη για κοινωνιες που δινουν μεγαλυτερη σημασια στα υλικα αγαθα και λιγοτερα στον ηθικο πολιτισμο.
    Για πολλα χρονια υπηρχε ηθικη κριση και κριση αξιων αλλα ολοι οι μαλακες εκαναν το κοροϊδο.
    Μολις η κριση εγινε οικονομικη μας ετσουξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα παιδια ειναι πιο μπροστα απο τους γονεις-ψηφοφορους ΝΔ Πασοκ
    Η επομενη γενια θα κραταει καλασνικοφ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 11:44 ΡΟΥΦΑ ΤΟ ΑΥΓΟ ΣΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΛΕΙΠΕΙ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δέν είναι ότιδήποτε αγαπητή Χριστίνα αυτά που ξεστομίζω. Είναι αυτό που αισθάνομαι και λυπάμαι γιά όσα σήμερα συμβαίνουν στην χώρα μας. Ποτέ δε ήταν ρόδινα τα πράγματα. Μπορώ να πώ πιό δύσκολα, αλλά δεν περνούσε καν απο το μυαλό μας να ποδοπατούμε την σημαία μας, να μουτζώνουμε τούς καθηγητές μας για να μην πώ να τους δείρουμε. Όποιοι κι αν είναι αυτοί που λέγονται επίσημοι απαιτείται σεβασμός από ένα πιτσιρίκι 13 η 15 χρονών. Αυτό δεν λέγεται πολιτισμός
    και το επαναλαμβάνω. Μακάρι να
    καλοπερνάει όλος ο κόσμος, αλλά
    η ζωή δεν έρχεται πάντα όπως την
    θέλουμε.Έχει σκαμπανεβάσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 12:18 κατ αρχάς δεν χρειάζεται να βρίζεις. Αν έχω άποψη η όχι αυτό
    δεν χρειάζεται να το κρίνεις εσύ.
    Το ότι έφυγα δεν ήταν επιλογή δική
    μου, αλλά οι καταστάσεις, όπως
    είναι και σήμερα που ξανά μεταναστεύουν. Μεγάλα και παχιά
    λόγια λέει ο καθένας. Άλλωστε δεν
    νομίζω πως είναι ξεγραμμένοι όσοι
    μένουν στο εξωτερικό. Την
    πατρίδα μου την αγαπώ και με τα
    στραβά της ακόμη, κι αν μου λείπει
    η όχι αυτό άφησέ το σε μένα.
    Και μην μετράς με το δικό σου μέτρο
    ποιός πονάει περισσότερο την πατρίδα του η όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 22 Φεβρουαρίου 2012 12:44 π.μ.

    Μην ανησυχεις. Λιγοι ειναι αυτοι που το παιζουν "επαναστατες" και βριζουν, αλλά βριζουν σε ολα τα blogs για να φαινονται πολλοι.
    Οι υπολοιποι καθονται φρονιμα γιατι ξερουν οτι εκεινο το "μαζι τα φαγαμε" του Παγκαλου ειναι σε μεγαλο ποσοστο αληθεια.
    Οταν φοροδιαφευγω κλεβω.
    Οταν δεν κοβω αποδειξη κλεβω.
    Οταν δεν πληρωνω εισφορες κλεβω.
    Οταν λουφαρω στην υπηρεσια κλεβω.
    Οταν δηλωνω ψευτικα εκτος εδρας κλεβω.
    κλπ. κλπ.
    Και δεν υπαρχει Ελληνας που να μην ειναι μαγαρισμενος τουλαχιστον με ενα απο τα παραπανω.
    Καταλαβες γιατι καθομαστε φρονιμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΜΗΝ ΘΥΜΩΝΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΑΠΛΟΣ ΡΟΥΦΑ ΤΟ ΑΥΓΟ ΣΟΥ!!!!ΑΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΒΡΙΣΩ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΑΝΕΤΑ!!!
    ΜΟΝΟ ΑΝ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ...ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ. ΤΩΡΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΣΤΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΤΑ ΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ
    ΕΦΤΑΣΕ ΕΔΩ Ο ΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΠΛΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όποιος βρίζει τον άλλον που λέει
    την γνώμη του βρίζει τον ίδιο του
    τον εαυτό.Αγαπητέ μου κι εμείς κάποτε
    αγωνιζόμαστε να φύγουν οι δικτάτορες,
    αλλά δεν σπάγαμε ούτε τα μάρμαρα,
    ούτε τις βιτρίνες του καθενός, ούτε βάζαμε φωτιές κι όποιον πάρει ο χάρος.
    Δηλαδή στα δύσκολα τι περιμένεις να
    κάνουμε; Να γκρεμίζουμε την χώρα
    που ζούμε.Για εξήγησέ μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΙΣ ΓΕΝΕΙΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΟΛΑ ΣΚΑΤΑ!! ΔΕ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΙΣ ΤΙΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΣΟΥ !!ΤΩΡΑ ΑΣΕ ΣΕ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΣΠΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΙΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΣΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΕΔΩ!! ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΥΠΟΔΕΙΞΗΣ. Α ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΟΥΤΖΩΝΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ, ΤΟ ΚΩΛΟΠΑΙΔΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΕΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΟ ΝΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΞΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΑΝ. ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ, ΑΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΟΥΣΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΚΑΠΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΑΣ ΜΕ ΦΑΝΦΑΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΒΑΝΑΥΣΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ. ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΙΣ ΦΑΝΦΑΡΕΣ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΝ ΑΓΓΑΡΕΙΑ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΑΙ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΝΕΑΡΟ ΚΩΛΟΠΑΙΔΟ.ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΩΛΟΠΑΙΔΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΚΩΛΟΠΑΙΔΟ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ,ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ;ΦΙΓΟΥΡΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ,Η ΜΑΜΑΚΑ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ,Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.ΑΡΑ;ΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΕΝΑ ΦΤΩΧΟΠΑΙΔΟ,ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΝΟΣ ΑΝΕΡΓΟΥ,ΙΣΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑ,ΑΝ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΩΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ Κ Ω Λ Ο Π Α Ι Δ Α,ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ,ΟΠΩΣ ΕΔΩ ΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΜΠΕΜΠΕ ΤΩΝ ΒΟΡ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝΟΥΣΤ ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Α ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ,ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΟΙ ΜΟΥΤΖΕΣ,ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ;ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΝΕΝΑ ΒΟΥΤΥΡΟΜΠΕΜΠΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αν η νεολαία δεν αντιδρούσε,
    και εξακολουθούσε να σέβεται
    αυτούς που την οδήγησαν
    στην υποθήκευση του μέλλοντός της,
    τότε η πατρίδα δέν θα είχε μέλλον.

    Την άλλη φορά, και με τα δύο χέρια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΕΛΕΩ ΠΑΣΟΚ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΗΔΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ
    ΓΡΑΦΕΙ Ο ΛΑΜΠΗΣ Π.

    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΗΔΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ.
    ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΕ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥΣ.
    ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΟΥΝ.
    ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ.

    ΑΥΤΟΙ;
    Ο ΜΥΑΛΟΧΥΜΕΝΟΣ ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΚΑΝΟ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΑ.
    Ο ΑΛΛΟΣ ΠΗΓΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΕΝΙΣ.
    Ο ΑΛΛΟΣ ΕΧΕΙ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ SEX ΚΑΙ ΓΚΟΜΕΝΕΣ.
    Ο ΑΛΛΟΣ ΜΑΣ ΒΡΙΖΕΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ.
    Ο ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.
    ΑΛΛΟΙ ΠΑΝΥΓΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΣΩΣΑΝ.
    Ο ΔΑΝΕΙΣΤΗΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΙΤΕΙΟ ΤΗΣ.....
    ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ.
    ΟΙ ΒΡΩΜΟΠΑΠΑΓΑΛΟΙ ΤΑΙΖΟΥΝ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ.

    ΕΧΟΥΝ ΤΣΙΠΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ;
    ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΚΑΚΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ;
    ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΕΧΟΥΝ;

    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΩΣ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΒΡΩΜΕΡΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 9.43 ΜΕΓΑΛΗ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΥΤΖΑΣ!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μπραβο στους εφηβους...
    Η χειρονομια προδιδει ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ...και δεν εκαναν τιποτε περισσοτερο απο το να εκφρασουν αυτο που πιστευει και αισθανεται ο μεσος Ελληνας....
    Τα κοινωνικα ιδανικα δεν βρισκονται στους καναπεδες αλλα μεσα στην ψυχη των ανθρωπων και μαλιστα των νεων..Αυτοι ειναι που ονειρευονται, που επιθυμουν να χτισουν μια αλλη Ελλαδα μακρυα απο αυτην της προστυχιας...
    Χαρηκα υπερβολικα οταν εμαθα αυτο το γεγονος γιατι η νεολαια απεδειξε οτι δεν εχει αποχαυνωθει απο τον καπιταλισμο και την κρεπαλη των ψευτο πατριωτων....
    Μπραβο ρε μαγκες....και μην σταματατε....Διεκδικησετε ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ σας...επιβαλετε την ΙΣΟΝΟΜΙΑ και την ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ απεναντι στα ρεμαλια και τους τυχοδιωκτες που πουλησαν μια τοσο ομορφη πατριδα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ενα μεγάλο μπράβα στους γονείς που μεγαλώνουν παιδιά με ξεχωριστές και ανεξάρτητες προσωπικότητες.Θεωρώ ότι τα παιδιά μας δείχνουν τον τρόπο και τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε.Είναι στο σωστό δρόμο.Ας τα μιμηθούμε.Οσο για το όν που αποκαλεί κωλόπαιδα τα παιδιά μας καλά θα κάνει να ντρέπεται για τον ίδιο και την οικογένοιά του .Η γνώμη που έχουν οι συνάδελφοι του και οι γείτονές του για τον ίδιο δεν έχει να κάνει με το αν είναι Ελληνας αλλά με αυτό που είναι ο ίδιος .Ανθρωπάκος κάτω του μετρίου που αποποιήθηκε τις ρίζες του.Θλιβερός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΑΚΟΜΑ ΜΙΛΑΣ ΡΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ!!! ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΡΧΙΣΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙΣ ΤΩΡΑ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ.ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΧΤΕΣ ΔΕΝ ΒΡΙΖΩ ΑΤΟΜΑ ΑΝΑΠΗΡΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΩ ΕΣΕΝΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΝΑ ΠΑΣ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΓΙΑΤΡΟ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΜΑΠΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ''Δέν είναι ότιδήποτε αγαπητή Χριστίνα αυτά που ξεστομίζω. Είναι αυτό που αισθάνομαι και λυπάμαι γιά όσα σήμερα συμβαίνουν στην χώρα μας. Ποτέ δε ήταν ρόδινα τα πράγματα. Μπορώ να πώ πιό δύσκολα, α.............η ζωή δεν έρχεται πάντα όπως την
    θέλουμε.Έχει σκαμπανεβάσματα.''

    ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΕΤΑΙ ΕΙς ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΤΗΛΙΤΕΥΑΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΠΑΙΔΩΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ, ΠΑΣΠ ,ΝΔΠΦΚ ,ΜΛΚ ,ΞΔΔς,ΞΣΔΘ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ ΕΡΧΟΜΕΘΑ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΓΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΝΟΣ ΠΑΚΤΩΛΟΥ ΘΕΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ .

    ΔΙΟΤΙ ΦΙΛΤΑΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΤΟ ΥΠΟΥΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΑΝΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΑΚΕΡΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑς . ΠΑΡΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΕΝ ΤΟΥΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ

    Η ΕΛΛΑΣ ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. kala re file pou de zeis stin "poluagapimeni" sou patrida de ntrepese na brizeis ta paidia?! Esu eisai kolopaido! An agapouses ti patrida sou 8a zouses edo de 8a efebges! Efxomai stin epomeni parelasi, elpizo na mi ginei alli, eleos me tis parelaseis, na tous petaxoun petres!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου