Με Αγγλικό δίκαιο και ενεργοποίηση των CDS κλείνει το PSI

Με την πιο χειρότερη λύση, του βρετανικού δικαίου, αλλά και ανοικτό το θέμα του "πιστωτικού γεγονότος" κλείνει το PSI περίπου στο 70% των ομολόγων (η Κυβέρνηση λέει γι απαραπάνω, αλλά ποιος τους πιστεύει πλέον και τι σημασία έχει;).
Ο Παπαδήμος από το βήμα στη Βουλή  είχε δηλώσει με απόλυτο ύφος  «Απορρίπτεται το αίτημα των πιστωτών να διέπονται τα ομόλογα που θα προκύψουν από το PSI από το αγγλικό δίκαιο»
Οπως λέει και ο λαός μας είπα ξείπα σκ@τ@ στα μούτρα του.
Ο  Bruce Richards CEO του......
hedge fund Marathon μιλώντας στο Bloomberg αποκάλυψε ότι "Η ελλάδα και οι πιστωτές είναι κοντά σε κλείσιμο της συμφωνίας για το PSI" , και ίδιος εκτιμούσε ότι μπορεί να ξεπεράσει και το 70% η συμμετοχή των ιδιωτών, αν και το αποτέλεσμα θα είναι περίπου ίδιο με τους υπόλοιπους: Θα ενεργοποιήσουν τα ασφάλιστρα κινδύνουν και θα μας πάνε σε "πιστωτικό γεγονός", αφού για τους υπόλοιπους το "κούρεμα" δεν θα είναι εθελοντικό αλλά αναγκαστικό. .

Επί της ουσίας, τι σημαίνει "αγγλικό δίκαιο": Σημαίνει ότι πλέον αρμόδια για την επιδίκαση αποφάσεων σε ότι αφορά την περαιτέρω αθέτηση και της νέας ρύθμισης, αρμόδιο για να βγάλει "εντολή πληρωμής" σε βάρος της Ελλάδας, θα είναι ένα αγγλικό δικαστήριο, το οποίο θα μας δικάσει βάσεις του αγγλικού νόμου.


Σε ότι αφορά την εκτέλεση της απόφασης (π.χ. κατάσχεση ελληνικών περιουσιακών στοιχείων) μπορεί να έχουν δυσκολίες σε ότι αφορά την εκτέλεση εντός Ελλάδας, αλλά θα μπορούν να κατασχέσουν κάθε εθνική περιουσία που βρίσκεται εκτός Ελλάδας από την στγιμή που το δίκαιο της χώρας στην οποία θα γίνει η κατάσχεση, το επιτρέπει.