Κύριοι πολιτικοί ρωτήσατε της γυναίκες σας .

8
 Γράφει ο Λεωνίδας Ορφανουδάκης

Το πρόβλημα είναι αληθινό ! H Ελλάδα έχει ένα χρέος που αδυνατεί να το εξοφλήσει  . Έχει ασφαλώς τη  σημασία του το γιατί , πως και ποίοι την έφεραν σε αυτό το σημείο  . Όμως τα γεγονότα τρέχουν και δεν αφήνουν περιθώριο να ασχοληθούμε σήμερα με αυτό το θέμα . Το ζητούμενο σήμερα είναι πως θα αντιμετωπίσουμε τις απαιτήσεις των πιστωτών μας  . Σε αυτό συμφωνούν όλοι και οι........
σχολιαστές στα ΜΜΕ  και οι πολιτικοί και λιγάκι και εγώ . Εκεί που εγείρονται οι διαφωνίες είναι το ποια πρέπει να είναι η στάση μας απέναντι στους δανειστές μας . Αυτοί με τις απαιτήσεις τους οδηγούν τους πολίτες  , τηρουμένων βέβαια των αναλογιών,  στην κατάσταση να πουλούν τα παιδιά τους όπως έκαναν οι αρχαίοι Αθηναίοι πριν από την σεισάχθεια του Σόλωνα . Τόσοι σοφοί μιλούν αντιφατικά για το θέμα και δεν θα προσθέσω εδώ και εγώ μια γνώμη για να την πάρει το ποτάμι . Θα πω όμως αυτό . Στη ΝΕΤ σήμερα άκουσα , να παρεμβαίνει  ο κ. Τσίπρας  και να λέει ότι . Ο δανειστής με τον οφειλέτη που δεν έχει να εξοφλήσει το χρέος του, βρίσκονται σε εξίσου δεινή  θέση . Αυτό μου θύμισε ένα παλιό ανέκδοτό και θα σας το πω .
«Ο Άρης για ώρες στριφογυρίζει στο κρεβάτι του και δεν έχει ύπνο .- Τι έχεις καλέ μου ; Τον ρωτά και τον ξαναρωτά η γυναίκα του η Μαρία  . - Να , της λέει σε κάποια στιγμή , χρωστώ 10.000 δραχμές σε αυτόν απέναντι το Θωμά  . Έχουμε συμφωνήσει να του τις δώσω αύριο και δεν τις έχω . - Αυτό είναι όλο του λέει η γυναίκα του .  Ανοίγει το παράθυρο τους και μέσα στα άγρια μεσάνυχτα φωνάζει προς το απέναντι σπίτι .  - Θωμά ε’ Θωμά  . Ανοίγει σε λίγο ο άλλος από απέναντι και προβάλει στο παράθυρο του . Η Μαρία του λέει  ! – Θωμά σου χρωστάει ο άντρας μου 10.000 , και είναι να σου τα δώσει αύριο ; - Ναι , της απαντάει ο εκείνος . Ε! Λοιπόν άκου να δεις , ο Άρης δεν τα έχει ! Δεν έχει να σου τα δώσει  !  Μετά γύρισε στο κρεβάτι και λέει  στον άντρα της ! - Άρη κοιμήσου τώρα  . Είναι η σειρά του Θωμά να ξαγρυπνήσει .»  

Οι Πολιτικοί μας μήπως πριν αρχίσουν να διαπραγματεύονται το χρέος έπρεπε να το κουβεντιάσουν το ζήτημα με τις  γυναίκες τους . Μήπως και τώρα ακόμα δεν είναι αργά . Τώρα πριν βάλουν τις υπογραφές που μπορεί να  οδηγήσουν κάποια γενιά μας στο αίμα , δεν ξανασκέφτονται το ανέκδοτο , θα βοηθήσει ! 
Λεωνίδας Ορφανουδάκης

 
Αν σας αρέσουν οι ......καφέδες μας και  θέλετε να μαθαίνετε έγκαιρα και έγκυρα  όσα συμβαίνουν γύρω μας,  κάντε like στην σελίδα του καφενείου μας  πατώντας εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

8Σχόλια
  1. κάπως έτσι ΠΑΤΣΟκαρία μου ?

    Η διαπραγμάτευση για το μνημόνιο ήταν ερασιτεχνική, λέει η Βάσουλα...

    Λίγο αργα..δεν το θυμήθηκε !!!

    Ερασιτεχνική χαρακτηρίζει η Βάσω Παπανδρέου την διαπραγμάτευση που έγινε στο αρχικό μνημόνιο το 2010 και ανεπαρκή τη διακυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

    «Τη μία ημέρα ο...
    Γιώργος Παπανδρέου κατάγγελλε όσους ζητούσαν μέτρα και την επομένη μιλούσε για απώλεια εθνικής κυριαρχίας. Στο τέλος επικράτησε πανικός και η διαπραγμάτευση για το μνημόνιο ήταν πραγματικά ερασιτεχνική» υπογραμμίζει σε συνέντευξή της στο «Βήμα της Κυριακής».

    Η κ.Παπανδρέου επισημαίνει ότι θα προτιμούσε αντί για εκλογές να στηριχθεί η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου και από άλλα κόμματα μέσω ενός σοβαρού ανασχηματισμού.

    «Βλέπω θετικά την παράταση του βίου της κυβέρνησης, αλλά νομίζω ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει κυβέρνηση τεχνοκρατών. Θα προτιμούσα μία συμφωνία των κομμάτων-όχι μόνο των τριών, αλλά και άλλων-να στηρίξουν τη σημερινή κατάσταση μέσω ενός σοβαρού ανασχηματισμού» αναφέρει.

    Η κ.Παπανδρέου πιστεύει ότι πρέπει να μπουν κόκκινες γραμμές, διαφωνεί με την κατάργηση του κατώτατου, του 13ου και 14ου μισθού και καταλογίζει σοβαρές ευθύνες στον Γιώργο Παπανδρέου.

    «Σέβομαι τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά θεωρώ ότι η αλλαγή ηγεσίας θα έπρεπε να είχε ήδη γίνει» τονίζει.

    Στο θέμα της ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ αναφέρεται και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος στη Real News. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι «το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είναι η έλλειψη ηγεσίας», αν και διευκρινίζει ότι εξακολουθεί να στηρίζει την απόφαση για εκλογή αρχηγού στο κόμμα στα μέσα Μαρτίου.

    Δηλώνει αντίθετος σε εξεταστική για την ΕΛΣΤΑΤ, ενώ επισημαίνει πως δεν θα αλλάξει η στάση του μετά τις εκλογές για τις κυβερνήσεις συνεργασίας σημειώνοντας:
    «Οι κυβερνήσεις συνεργασίας είναι ανοικτό ενδεχόμενο και μετά τις εκλογές. Η έλλειψη αυτοδυναμίας θα τις επιβάλλει».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα στελέχια του ΠΑΣΟΚ μας το ξεκαθαρίζουν . Για όλα φταίει ο Γιώργος Παπανδρέου . Αυτός κυβερνούσε εδώ και 30 χρόνια . Αυτός καταχρέωσε την Ελλάδα . Αυτός μοίραζε λεφτά και διόριζε ψηφοφόρους . Αυτός διαπλεκόταν και τους έκανε όλους με τεράστιες περιουσίες . Αυτός διέφθειρε το λαό με λαμογιές και ρουσφέτια . Όταν φύγει αυτός το ΠΑΣΟΚ θα είναι έτοιμο να κυβερνήσει και να μας σώσει . Όσο γρηγορότερα τόσο καλλίτερα . Βρε ΟΥΣΤ !!!

    Και να μην ξεχάσω γιατί διάβασα το κομματικό σχόλιο του 12:05 και καράφλιασα .
    Κύριε Ορφανουδάκη σας συγχαίρω για το άρθρο σας και τη συνολική συνεισφορά σας στην υπεράσπιση και την αφύπνιση του λαού μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε όοοοοοσσσσσσσσοοοοοοοοοοοοοοο
    και να κοπανιέσαι.......μαστουρωμέν ....εθνικοσοσια-ληστη..
    ΈΜΜΙΣΘΕ $$$$$$$$$$$$$$$$$....υποΚΟΠΑΝΕ του ΠΑSSOK.


    Στο ΠΑΣΟΚ έχουν ήδη εγκαταλείψει το σκάφος...

    Η ιδεολογική και πολιτική αφυδάτωση σε συνδυασμό με τις κυβερνητικές, μνημονιακές πολιτικές οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ στις σημερινές χειρότερες καταγραφές της εκλογικής του δύναμης.


    Το πολιτικό προσωπικό και οι φιλόδοξοι υποψήφιοι αρχηγοί αναμένουν τις εσωτερικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες όμως βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με τις κοινωνικές διεργασίες.

    Το ένα εκατομμύριο άνεργοι και οι πρωτοφανείς πολιτικές λιτότητας στον κόσμο της εργασίας και της σύνταξης έχουν δημιουργήσει αγεφύρωτο χάσμα ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και την παραδοσιακή του εκλογική βάση.

    Τριάμισι εκατομμύρια εργαζόμενοι ζουν μέσα στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα, γεμάτοι από οργή και χωρίς ελπίδα για το μέλλον.

    Το πολιτικό προσωπικό του ΠΑΣΟΚ αμήχανα παρακολουθεί τις εξελίξεις. Περιμένει το «μάννα εξ ουρανού».
    Αυτή τη φορά όμως δεν θα 'ρθει.

    Τα μανιφέστα και τα συμβόλαια του ΠΑΣΟΚ με τoν λαό τελείωσαν.
    Βέβαια, οι περαστικοί, οι πολιτικοί τουρίστες στο ΠΑΣΟΚ έχουν ήδη εγκαταλείψει το σκάφος.

    Το ΠΑssΟΚ δεν ξαναζωντανεύει με μανιφέστα και ηθικές, πατριωτικές κορόνες.

    CAME OVER....gayΓιωραγο Κοσταρίκες
    και Διεθ-νηστικά φασιστικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όποιος βρίζει τους πολιτικούς του ΠΑΣΟΚ να μας λέει και ποιους ψηφίζει ή ποιους δεν ψηφίζει . Έτσι για να καταλαβαινόμαστε . Εγώ πάντως δεν ψηφίζω ΔΕΞΙΑ ! Εννοείτε πως τέτοιο είναι και το ΠΑΣΟΚ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ. ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ? ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΖΗΤΑΤΕ? ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι πολιτικοί δεν σας ακούνε αγαπητέ κύριε διότι ξέρουν πως ο λαός δαν καταλαβαίνει τι λέτε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ανέκδοτο ήταν για δύο Εβραίους! Γιατί το άλλαξες ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωραίο! Πολύ πετυχημένο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου