Γιούνκερ: Η επιστροφή στην δραχμή δεν είναι επιλογή για την Ελλάδα

Την κατηγορηματική δήλωση ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να επιστρέψει στην δραχμή έκανε ο πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ...


Οπως υποστήριξε ο Γιούνκερ, σε συνέντευξή του σε γερμανικό ραδιόφωνο, το 2012 θα είναι «έτος-κλειδί για το ευρώ», αλλά όχι για τη διάλυσή του. «Στο τέλος αυτού του έτους θα είναι εμφανές ότι έχουν ληφθεί επιπλέον αποφάσεις που θα μας φέρουν πιο κοντά στον στόχο», σημείωσε και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να σκέφτεται την επιστροφή στη δραχμή. «Η επιστροφή στη δραχμή δεν αποτελεί επιλογή», είπε χαρακτηριστικά, και υπογράμμισε ότι τα οικονομικά προβλήματα της χώρας μπορούν να αντιμετωπιστούν μέσα στην Ευρωζώνη.

Ο πρόεδρος του Eurogroup υπενθύμισε ότι οι χώρες της Ευρωζώνης έχουν συμφωνήσει σε ένα νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα που θα οριστικοποιηθεί εντός των επόμενων εβδομάδων, μόλις ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους ιδιώτες πιστωτές της για την διαγραφή του 50% του χρέους της χώρας. Πρόβλεψε μάλιστα ότι οι συζητήσεις για το πρόγραμμα εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων (PSI) θα ολοκληρωθούν σύντομα.