Ο Δωδεκάλογος της εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο

6
 Πυκνώνουν τα σύννεφα πάνω από τον πρώην πρωθυπουργό και τον πρώην τσάρο της Οικονομίας.
    Μετά την εισαγγελική παρέμβαση για τις μαιμουδιές στα στατιστικά στοιχεία, τις δηλώσεις Προβόπουλου ότι δεν  ήταν αναπόφευκτη η ένταξή μας στο ΔΝΤ και τις δηλώσεις Σημίτη για μοιραίο πολιτική λάθος , όλα δείχνουν ότι είναι αναπόφευκτη η  συγκρότηση Εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής για να ερευνήσει τι έγινε και μπήκαμε στο μνημόνιο και στο βάθος να αχνοφαίνεται το ειδικό δικαστήριο.
Ας δούμε τους 12 λόγους που χρειάζεται η εξεταστική επιτροπή και ζητούν απαντήσεις

1*Ο Γ. Παπανδρέου συνομιλούσε με τον Ντ. Στρος Καν για την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ εν αγνοία των Ελλήνων, την ...........
ώρα μάλιστα που υποστήριζε ότι «λεφτά υπάρχουν.»

2* Ο Στρος Κάν δήλωσε σε γαλλικό κανάλι ότι είχε πει τότε στον κ. Παπανδρέου πως δεν θα δέχονταν στην ΕΕ το ΔΝΤ και ο Έλληνας Πρωθυπουργός ανέλαβε να το διευθετήσει.


3* Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2009 ο κ. Παπανδρέου έκανε δηλώσεις κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου που μεταδιδόταν σε απευθείας σύνδεση από την κρατική τηλεόραση σε όλο τον κόσμο και έλεγε πως πρέπει να σώσει τη χώρα από την χρεοκοπία. Προεξόφλησε δηλαδή τον κίνδυνο χρεοκοπίας με δημόσιες δηλώσεις και μάλιστα σε χρόνο που το κόστος δανεισμού για την Ελλάδα παρέμενε ακόμη σε χαμηλά επίπεδα.


4*Το πρώτο πράγμα που έκανε η κυβέρνηση Παπανδρέου όταν εξελέγη ήταν να δώσει κίνητρο σε όσους ποντάρουν σε ασφάλιστρα κινδύνου επί της ελληνικής χρεοκοπίας καθώς αντί να χρειάζεται να «κλείσουν» θέσεις σε τρείς ημέρες, όπως ίσχυε μέχρι τότε, τους έδωσε χρόνο 10 ημερών με το περίφημο Τ+10 που θεσμοθέτησε η Τράπεζα της Ελλάδος.


5*Υπουργός Οικονομικών τοποθετήθηκε από τον κ. Παπανδρέου ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου που δεν είχε εκλεγεί με σταυρό στις εθνικές εκλογές αλλά με την λίστα του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές που έγιναν νωρίτερα.


6* Ακολούθως τοποθετήθηκαν σε όλα τα κρίσιμα πόστα στελέχη που προέρχονταν από την Goldman Sachs. Ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, ο Χριστοδούλου του ΟΔΔΗΧ και ο Παπαδόπουλος του ΤΤ εργάζονταν στην Goldman Sachs.


7* Ο Γεωργίου είναι ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και τον αφορούν άμεσα οι καταγγελίες περί φουσκώματος του ελλείμματος με εντολή του Γ. Παπακωνσταντίνου. Γνωρίζουμε ότι ενέταξαν τα χρέη των ΔΕΚΟ, κάτι που δεν συμβαίνει στην Ευρώπη και ότι υπολόγισαν τα περιουσιακά στοιχεία πολλών ΔΕΚΟ με τιμές του 80΄. Φούσκωσαν τα χρέη των νοσοκομείων κ.α.


Όλα αυτά και άλλα πολλά λογιστικά τερτίπια είναι που ερευνά η δικαιοσύνη και έστειλε το φάκελο στη Βουλή καθώς οι υπάλληλοι που κάνουν τις καταγγελίες υποστηρίζουν ότι ενημέρωσαν προσωπικώς τον Γ. Παπανδρέου για τις πιέσεις του κ. Παπακωνσταντίνου.

8* Το ότι οι κ.κ. Παπανδρέου δεν έπαιρναν μέτρα για την θωράκιση της οικονομίας ως τα μέσα Φεβρουαρίου είναι γνωστό και ιστορικά καταγεγραμμένο .


9* Καταγεγραμμένο ιστορικά είναι επίσης ότι αντί να παίρνει μέτρα για την οικονομία, μοίραζε επιδόματα επιβαρύνοντας κι άλλο τον προϋπολογισμό και το έλλειμμα που τελικά το έφθασε πάνω από 15%.


10* Ακύρωσε σειρά εισπρακτικών μέτρων και η υστέρηση στα έσοδα του δημοσίου στο τελευταίο τρίμηνο του 2009 ήταν πολλαπλάσια των προηγούμενων τριμήνων. Ταυτόχρονα, πληρωμές που επρόκειτο να υπαχθούν στο 2010, μετατέθηκαν για το 2009 αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τις δαπάνες.


11* Παράλληλα τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης Παπανδρέου υπήρξαν πολλές δημόσιες και καταγεγραμμένες συναντήσεις με έναν από τους μεγαλύτερους διεθνώς κερδοσκόπους , τον Τζόρτζ Σόρος, και φυσικά με την Goldman Sachs.


12* Ακόμη, αγνοήθηκαν επιδεικτικά όλες οι πηγές χρηματοδότησης της χώρας. Μέχρι τον Ιανουάριο του 2010 που άρχισε η άνοδος στο κόστος δανεισμού το ελληνικό δημόσιο σε αντίθεση με ότι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια δεν εξασφάλισε το σύνολο των ετήσιων αναγκών της χώρας.

Δημοσίευση σχολίου

6Σχόλια
  1. ΑΡΑΓΕ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΗΓΕΤΕΣ ;
    ***************************************************
    Πούλησαν τη Πατρίδα μας γιά νά πλουτήσουν κείνοι,
    χωρίς νά ξέρουν πώς ο λαός τούς ρίχνη τήν ευθύνη.
    Νά ποιά είναι η Ελλάδα μας καί ποιοί τή κυβερνούνε,
    διευθαρμένοι γνωστοί πολιτικοί τώρα τή ξεπωλούνε.

    Παιδάκια στά σχολεία τους νά κλαίνε πού πεινάνε,
    κι' αυτοί οι αφιλότιμοι που κλέβουν καί γελάνε.
    Νά πώς τή καταντήσανε τή δόλια τή Πατρίδα,
    κλέψιμο δώ κλέψιμο έκεί τήν άρμεξαν σάν γίδα.

    ΄Αρχησαν πάλι εξαγωγή μυαλά από νεολαίους,
    νά στείλουν συναλάγματα στούς Ελληνοωραίους.
    Καί αυτοί τά καταθέτουνε στούς οίκους Λήμαν Μπρόδερς,
    χρεωμένη η Πατρίδα μας γιά πολλαπλούς αιώνες.

    Αλλος Πλαστήρας νά βρεθή
    γιά νά τούς στείλη στό ΓΟΥΔΙ,
    νά τούς καταδικάσουν.
    Ισως οί ποιό νεώτεροι ζήσουν μέ τή συμμόρφωση,
    τή καταδίκη στό Γουδί
    ποτέ νά μή ξεχάσουν.

    Εμπρός λοιπόν όλοι μαζί γιά ένα καλύτερο αύριο,
    γιά τά παιδιά πού φέραμε στό κόσμο αυτό τόν άδειο.
    Ποτέ δέν μάς ερώτησαν νάρθουν σ' άυτή τή Ζούγλα,
    σάν και αυτή τής Αφρικής τή πεινασμένη Ούγλα.

    Captain J.K.Korinis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ σωστη η σειρα του αρθρου
    Προωθηστε το παντου
    Το καθικι ο Γαπ επαιζε παιχνιδι ή απο προδοσια ή απο βλακεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και εγω αναρωτιομουν γιατι εδιναν το επιδομα αλλελεγγυης τοτε που αρχισαν να μας λενε οτι λεφτα δεν υπαρχουν. αν ειναι ετσι που δεν θελω ακομη να το πιστεψω καλα θα κανουμε να θυμηθουμε το γουδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΜΕΓΙΣΤΑΝΑΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Ο ΝΙΚΟΣ
    ΣΕ ΡΟΛΟ "ΤΣΑΚΑ", ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...!!!

    Α, ΡΕ ΠΕΠΟΝΗΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗ
    ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ...!!! και ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΗ ΤΟΥ ΑΡΑΒΑ.

    Πλήρης "διασυρμός'' του τ. Πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου...
    Ο δηλώνων επάγγελμα ..."συγγραφέας" Νίκος, αδελφός του τ.Πρωθυπουργού ( τού Γιώργου καλέ), εμφανίζεται, ως ιδιοκτήτης ΙΧ αυτοκινήτου αξίας 150.000 ευρώ, η συζυγός του αυτοκίνητο αξίας 70.000 ευρώ , με μεζονέτα 530 τ.μ. καί με πισίνα στην Εκάλη....

    Εντάξει υπάρχει και μία Φιλιπινέζα για τις υπηρετικές δουλειές....
    Απλά, τόσο απλά πράγματα...!!!

    Τί σπουδαίο έχει γράψει ο "αδελφός" Νικος, δεν γνωρίζουμε...
    Ξέρουμε όμως ότι ο κατ' επάγγελμα αρχόσχολος συγγραφέας ήταν προνομιακός συνομιλητής, των ντόπιων και ξένων επιχειρηματιών και δη Αράβων....!!!

    (Όπως ακριβώς και ο...Τσάκας τού ΠΑΟ)...

    Α, ρε Πεπόνης πού σας χρειάζεται...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΣ ΤΑ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΩΛΟΠΑΙΔΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΥΛΤΩΣΕΙΣ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΤΕ Ο ΑΛΗΤΗΣ ΠΟΥ ΣΕ ΕΦΕΡΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΑ ΤΗ ΜΑΝΑ ΣΟΥ. ΒΡΩΜΟΠΟΥΣΤΑ, ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕΣ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ, ΠΡΟΔΟΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου