Οπισθεν ολαταχώς ο ΓΑΠ απόψε στο Πολιτικό Συμβούλιο

Στροφή 180 μοιρών αναμένεται να κάνει σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου στη σημερινή συνεδρίαση του.
 Ανακρούει πρύμναν ο Παπανδρέου- Καταιγιστικές εξελίξεις
Πολιτικού Συμβουλίου, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος, ακόμη και πριν από τις εκλογές, και να ενεργοποιηθούν οι διαδικασίες για τη διαδοχή του, μετά τη συμφωνία για το .....
PSI και την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης, πιθανότατα στις 11 Μαρτίου.

 Συγκριτικά με την προηγούμενη πρόταση για διαρχία, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις, η σκέψη αυτή του κ. Παπανδρέου οδηγεί σε επιτάχυνση των διαδικασιών, ωστόσο ασαφές παραμένει εάν θα γίνει αποδεκτή.


Η ίδια σκέψη, πάντως, έχει διατυπωθεί από την Άννα Διαμαντοπούλου στην πρόσφατη επιστολή της προς το Εθνικό Συμβούλιο, ενώ και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης διατύπωσε την άποψη ότι η διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου πρέπει να γίνει αφού ολοκληρωθεί το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων και η νέα δανειακή σύμβαση.



Πάντως, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Παρασκευής, η Σ.Μερεντίτη επέμεινε ότι ο κ. Παπανδρέου έπρεπε να είχε παραιτηθεί ήδη, καθώς «η θητεία του έχει λήξει ήδη» και ζήτησε εφαρμογή του καταστατικού άμεσα, δηλαδή «σε μια - δυο εβδομάδες».



Ερωτηθείσα εάν θα πρέπει οι υποψήφιοι για τη διαδοχή να παραιτηθούν από την κυβέρνηση, η κ. Μερεντίτη εξέφρασε την εκτίμηση ότι «ο Ευ.Βενιζέλος μπορεί και θα τα καταφέρει» σε όλες του τις υποχρεώσεις.