Τι συμβαίνει με την Tbank ;

1

 Ελλην Φορολογούμενος

  Και παραφράζοντας τη ρήση του πρωθυπουργού μας θα πω κι εγώ με τη σειρά μου ««Μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η τράπεζα  για σένα. Ρώτα τι μπορείς να κάνεις εσύ για την τράπεζα »

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011
Στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο μεταφέρονται από σήμερα τα δάνεια, οι καταθέσεις, τα καταστήματα και οι εργαζόμενοι της TBank (πρώην Aspis Bank).
Η σχετική διαδικασία ενεργοποιήθηκε από ......
την Τράπεζα της Ελλάδος και το Σάββατο το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο υπέβαλε προσφορά για την απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων της TBank. Σημειώνεται ότι το ΤΤ κατείχε 32,9% στο μετοχικό κεφάλαιο της TBank και βρισκόταν σε συνομιλίες για την πλήρη απορρόφηση της τράπεζας.
Η ΤBank, πρώην Aspis Bank και μέλος του ομίλου Ψωμιάδη, αντιμετώπιζε εδώ και καιρό σοβαρά προβλήματα κεφαλαιακής επάρκειας και χρειαζόταν άμεση οικονομική ενίσχυση. Η απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων σημαίνει ότι από σήμερα το σύνολο των εργαζομένων της TBank όπως και όλες οι καταθέσεις και τα δάνεια που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της, μεταφέρονται στο ΤΤ.
Πηγή:www.tanea.gr
Πέμπτη, 22 Δεκέμβριος 2011
Στην υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής διαβάθμισης της T Bank σε “D” από “B-“ προηγουμένως, προχώρησε η Fitch, ενώ απέσυρε την αξιολόγηση από το καθεστώς Rating Watch Negative.
Παράλληλα, ο οίκος ανακοίνωσε ότι αποσύρει όλες τις αξιολογήσεις της T Bank, στον απόηχο της ανακοίνωσης της Τράπεζας της Ελλάδος στις 17 Δεκεμβρίου ότι ανακαλεί την τραπεζική άδεια της T Bank και η τράπεζα τίθεται σε ειδική εκκαθάριση !
Πηγή:www.capital.gr
Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011
Σε CCC΄ από ΄B-΄ προηγουμένως, υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της ΔΕΗ ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor΄s, δίνοντας σύσταση για αρνητικό Outlook.
Σύμφωνα με τον οίκο η ρευστότητα της εταιρείας επιδεινωθεί τους τελευταίους έξι μήνες, εγείροντας σοβαρά ερωτήματα για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της το 2012. 

Στην υποβάθμιση της αξιολόγησης της TBank, σε D από Β- προηγουμένως, προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch. 

Η κίνηση αυτή, είναι αποτέλεσμα της ανακοίνωσης της Τραπέζης της Ελλάδος στις 17 Δεκεμβρίου ότι αποσύρει την άδεια της τράπεζας, λόγω της ανικανότητάς της να ανακτήσει ικανοποιητικά επίπεδα κεφαλαιακής επάρκειας, καθώς και λόγω των αποτυχημένων προσπαθειών να συγχωνευθεί με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Όποιος ενημερώσει τους συναλλασσόμενους , αλλά και το πόπολο -εμάς δηλαδή-  Τι σκατά συμβαίνει με την καλή τράπεζα , που έφτιασε με τα χεράκια του ο Παυλάρας – που είναι ήδη στο γκιζντάνι – θα κερδίσει , ένα ΠΑΓΩΤΟ !

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια
  1. Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ, ΚΟΙΝΩΣ ΤΗ ΔΙΕΛΥΣΕ Ο ΠΡΟΒΟΠΥΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου