Ο φόβος οδηγεί τους Έλληνες να αδειάσουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς

3
Το μασούρι στο σπίτι γίνεται ξανά της μόδας για τους Έλληνες...
Αδειάζουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς υπό το φόβο και την αβεβαιότητα που κυριαρχεί.
Ο φόβος ότι η Ελλάδα θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει το ευρώ και οι συνεχείς φόροι ωθούν τους Έλληνες αδειάζουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.
Η ενέργεια αυτή, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του Spiegel, αναγκάζει τις τράπεζες να περιορίσουν τον δανεισμό τους και να χειροτερέψουν την ύφεση.
Στο άρθρο παρατίθεται και δήλωση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας για το μέγεθος της απόσυρης, με τις καταθέσεις να έχουν μειωθεί κατά 13 με 14 δισεκατομμύρια ευρώ μόνο στο διάστημα Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου και συνέχισε να μειώνεται με μεγάλους ρυθμούς στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου...

Η εκροή κεφαλαίων από τους ελληνικούς τραπεζικούς λογαριασμούς έχει επιταχυνθεί ραγδαία, με τους αριθμούς να μιλάνε από μόνοι τους.
Στις αρχές του 2010, οι οικονομίες και οι προθεσμιακές καταθέσεις των νοικοκυριών ανέρχονταν σε 237,7 δισεκατομμύρια.
Η επιδρομή των καταθετών στους προσωπικούς τους λογαριασμούς πηγάζει από τη βαθιά αβεβαιότητα που κορυφώθηκε στις αρχές Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια δηλαδή της πολιτικής αναταραχής που ακολούθησε μετά την ανακοίνωση δημοψηφίσματος από τον τέως πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.
Μετά την παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου και την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Λουκά Παπαδήμο ανακόπηκε προς στιγμήν το τσουνάμι απόσυρσης καταθέσεων και μειώθηκε ο ρυθμός εκροής τους.
Οι καταθέσεις των ελληνικών νοικοκυριών ανέρχονται σήμερα σε 170 δισεκατομμύρια ευρώ, 30 περίπου τοις εκατό λιγότερα από τις αρχές του 2010, κάτι που έχει καταστροφικό αντίκτυπο στην οικονομία.
Οι περισσότερες οικογένειες ζουν από τις αποταμιεύσεις τους είτε επειδή κάποια μέλη έχουν μείνει άνεργοι, σε μία μάλιστα περίοδο που το ποσοστό ανεργίας ανέρχεται σε 18,4%, είτε επειδή βρέθηκαν αντιμέτωποι με μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.
Αυτό που συμβαίνει υπό το φόβο της κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος είναι οι πολίτες να παίρνουν στο σπίτι τις οικονομίες τους, ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που επιχειρούν να βγάλουν τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό.

Δημοσίευση σχολίου

3Σχόλια
  1. Πληρώνουμε ΚΑΙ με 180.000 ευρώ
    και τον Αθεμπίγιο ...που δούλευε δωρεάν !

    Σιγά μην τον άφηναν απλήρωτο τον άνθρωπο. Μπορεί εμάς τους ιθαγενείς να μας έλεγαν ότι ο Αθεμπίγιο θα κάνει δωρεάν την πρόταση για το Ελληνικό – θυμάστε που ο Παπανδρέου τον περιέφερε ως να είναι ο προσωπικός του διαφημιστής; – αλλά τελικά πληρώθηκε και μάλιστα αδρά.

    Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου το παραδέχθηκε σήμερα στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου της Βουλής ότι «πληρώθηκε 180.000 ευρώ, είναι ένα εξαιρετικά εύλογο ποσό για τέτοιου είδους μελέτες που γίνονται ανά τον κόσμο.
    Έχει εξοφληθεί εξόσον γνωρίζω»!!!

    Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου ισχυριζόταν πως ο Αθεμπίγιο «θα κάνει τη μελέτη αμισθί ως προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού», όμως αποκαλύπτεται ότι και προσωπικά αμείφθηκε και η εταιρεία του έχει πάρει δουλειά! Διότι εκτός από τα 180.00 ευρώ που πήρε ως προσωπική αμοιβή, η εταιρεία Barcelona Strategic Urban Systems (BSUS).
    Όπου ο Αθεμπίγιο είναι ένας από τους ιδιοκτήτες (ο ίδιος έχει πειότι είναι εργαζόμενος…),
    είναι σύμβουλος στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων
    των 50 δις ευρώ!



    Τελικά είμαστε ΜΑΚΑΚΕΣ..!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΛΙΣΤΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟΧΟ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΣΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ...ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΤΟ ΛΕΝΕ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ.Ο ΔΕ ΡΑΙΝΚΕΜΠΑΧ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΚΑΤΟΦΑΤΣΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΕ ΠΑΤΟ ΑΚΟΜΑ Η ΕΛΛΑΔΑ.ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΡΘΡΟ 120 ΤΟΥ ΣΥΤΑΓΜΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 300 ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΞΑΝΑΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ. ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΜΕ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΚΑΒΟΥΚΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΜΕ ΝΑ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΑΛΟΘΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ. ΑΡΚΕΤΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΑΣ ΒΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΕ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ , ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου