Η Ελλάδα ξεκινά την μεγαλύτερη πώληση κρατικής περιουσίας στη Ευρώπη

1
Η βρετανική εφημερίδα THE TIMES δημοσιεύει ρεπορτάζ για τις μαζικές ιδιωτικοποιήσεις που ξεκινούν στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η χώρα πουλάει ότι είναι δυνατόν να φέρει κάποια έσοδα σε αυτό που έχει ονομαστεί "το μεγαλύτερο ξεπούλημα κρατικών περιουσιακών στοιχείων στη Ευρώπη".

Ο έλληνας υπουργός οικονομικών είχε ανακοινώσει τον Ιούνιο ότι........
στόχος είναι να υπάρξουν έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις ύψους 35 -50 δισ. ευρώ τα επόμενα έξι χρόνια, ενώ το ΙΟΒΕ δήλωσε ότι ο στόχος θα πρέπει να είναι τα 75 δισ.


Ο ΟΔΔΗΧ ξεκίνησε τις ιδιωτικοποιήσεις χθες με την προσφορά του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και πρόκειται να ακολουθήσουν και άλλα περιουσιακά στοιχεία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ θα δοθούν προς πώληση παραλιακές εκτάσεις στην Ερμιονίδα, τη Νέα Μηχανιώνα, τη Ζάκυνθο, τη Ρόδο και αλλού, προς δημιουργία τουριστικών θέρετρων.

Προς ιδιωτικοποίηση θα μπορούσαν να δοθούν και τα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης, καθώς και κτίρια και ξενοδοχεία που κατέχει το κράτος. Το ρεπορτάζ σημειώνει ότι θα επιχειρηθεί να μην πουληθούν τα δημόσια ακίνητα άλλα να δοθούν με την μέθοδο του leasing.

Παράλληλα σημειώνει ότι σε κάποιες περιπτώσεις ιδιωτικοποιήσεων όπως του ΟΤΕ και του ΟΠΑΠ αναμένεται ισχυρή αντίδραση από τα συνδικάτα.


armageddon-news.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια
  1. Σαν σήμερα... επτωχεύσαμεν!

    Σαν σήμερα πριν από ακριβώς 118 χρόνια
    - εν έτει- 1893, η Ελλάδα κηρύσσει επισήμως πτώχευση, που επικυρώνεται με την περίφημη φράση του Χαριλάου Τρικούπη «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν»…

    Τι οδήγησε όμως σε αυτό το αδιέξοδο και ποιες οι ομοιότητες με το σήμερα;
    Όπως μας ενημερώνει το sansimera.gr η πρωτόγονη οικονομία της εποχής δεν αντέχει το φιλόδοξο πρόγραμμα του Τρικούπη, στους τομείς της γεωργίας, της φορολογίας και της άμυνας, καθώς και ένα πολυδάπανο πρόγραμμα έργων υποδομής, το οποίο περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία σιδηροδρομικού δικτύου και τη διάνοιξη της διώρυγας της Κορίνθου. Στα σχέδιά του περιλαμβανόταν επίσης η ζεύξη Ρίου - Αντιρρίου, ένα έργο που υλοποιήθηκε μόλις το 2004.

    Ο ίδιος θα προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια στο λαό, λόγω της φορολογικής του πολιτικής. «Φορομπήκτης» και «Πετρέλαιος» ήταν δύο από τα προσωνύμια που του «κόλλησε» ο Τύπος. Τελικά, η χώρα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει τα δυσβάστακτα χρέη της.

    Η Βουλή κηρύσσει χρεοστάσιο το 1893 και ο Τρικούπης, συνοψίζοντας το οικονομικό δράμα της Ελλάδας, αναφωνεί στις 10 Δεκεμβρίου: «Δυστυχώς Επτωχεύσαμεν!» Τα επόμενα χρόνια η χώρα θα τεθεί υπό Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο, με τα γνωστά μονοπώλια στο οινόπνευμα, τα σπίρτα κ.λ.π, οι επιπτώσεις του οποίου θα φθάσουν μέχρι την είσοδο της Ελλάδας στην ΕΟΚ.

    Οι παραπομπές στη σημερινή δύσκολη οικονομική κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς… Αν η ιστορία επαναλαμβάνεται ή όχι μένει να αποδειχθεί…

    http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=35313&categories_id=69

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου