Η Ευρώπη να σεβαστεί τη γαλλο-γερμανική συμφωνία!

0
Την ανάγκη επίτευξης συμφωνίας μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών για την ανοικοδόμηση της Ευρώπης επισήμανε εκ νέου ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος μετέφερε ένα σαφέστατο μήνυμα «Υπάρχει ήδη συμφωνία μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας και η υπόλοιπη Ευρώπη πρέπει να το σεβαστεί αυτό».

Ο Σαρκοζί τόνισε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξουν τροποποιήσεις στη Συνθήκη της ΕΕ, κάτι για το οποίο πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία μέχρι αύριο, διαφορετικά οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να προχωρήσουν σε συμβιβασμούς...


Στη διάρκεια της ομιλίας του ο Γάλλος πρόεδρος άφησε εκ νέου αιχμές προς την Ελλάδα, τονίζοντας ότι «κάποιοι δεν έπρεπε ποτέ να μπουν στο ευρώ».

«Χρειάζεται συνέπεια και πειθαρχία. Γι' αυτό και πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στη Συνθήκη της ευρωζώνης. Το πρόβλημα δεν είναι της Ευρώπης των 27 αλλά της Ευρωζώνης των 17», σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος ρίχνοντας τις προσδοκίες για ευρύτερη συμφωνία μετά τις αντιρρήσεις που έχει εκφράσει ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον.

«Όλες οι χώρες έχουν προβλήματα. Όμως μέχρι αύριο πρέπει να έχουμε συμφωνία. Αναζητήσαμε ένα ενιαίο νόμισμα χωρίς να θέσουμε κανόνες. Απομακρύνθηκαν οι οικονομίες αντί να συγκλίνουν», παραδέχτηκε τονίζοντας ότι «ποτέ πριν η Ευρώπη δεν ήταν σε τόσο μεγάλο κίνδυνο».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)